Teknoloji Haber Girişi : 01 Mayıs 2021 17:26

Yılın en ufuk açıcı dijital buluşması sizi bekliyor!

Yılın en ufuk açıcı dijital buluşması sizi bekliyor!
Dünyada olup bitenleri doğru okuyabilmek her zamankinden daha önemli çünkü nehir eskisinden daha hızlı akıyor. Sivil toplum bu fotoğrafta nerede duruyor? Değişen şeylerle birlikte savrulacak mıyız yoksa değişimi yönetenlerden mi olacağız?

Erzurtum Post-Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı sivil topluma bu keşif yolunda ilham olabilmek adına, uluslararası çapta bir dijital forum düzenliyor, SİVİL HAREKET: 2021 ve ÖTESİ Dijital Forumu ile sizleri, sivil alanda dünya çapında atılan cesur, yaratıcı, esin dolu adımlarla tanışmaya, sivil hareketin 2021 ve ötesine etkisini tartışmaya davet ediyor.

 

3-4-5 Mayıs 2021 tarihlerinde online olarak düzenlenecek Foruma, forum.sivildusun.net adresine tıklayarak tek adımda kayıt olabilirsiniz.

 

Forumda neler var?

 

Forum, 3 Mayıs saat 14.30’da, sivil hareketin değişime nasıl bir güç ve yön katabileceği sorusunun tartışılacağı bir panelle başlıyor. Akademisyen kimliğinin yanı sıra, aralarında Tony Blair ve Gordon Brown gibi başbakanların bulunduğu birçok siyasi yönetime danışmanlık da yapmış olan, Sir Geoff Mulgan, değişimin arkasındaki gücün, sosyal ve çalışma hayatımız ile aramızdaki etkileşimi nasıl yönlendirdiğini anlatıyor. Almanya’dan Demokrasinin Geleceği Programı Başkanı Paulina Fröchlich, sivil toplumun değişimi tanımlama ve yaratma rolüne değiniyor. Konda Araştırma ve Danışmanlık Merkezi Genel Müdürü Bekir Ağırdır ise, Türkiye’de değişime yön veren faktörlerin yurttaşlar ve sivil topluma etkilerine yönelik bir bakış sunuyor.

 

Forum ikinci günü 4 Mayıs’ta saat 14.15’te başlıyor.  Sivil toplum, bilgi kirliliği çağında yurttaşlara nasıl destek olabilir? Doğru bilgiyi, dijital dönüşümden destek alarak nasıl kovalar ve üretiriz?

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü Başkanı Doç. Dr. Erkan Saka’nın modere edeceği oturumda, konuşmacılar ise Amsterdam Üniversitesi DATACTIVE Araştırma Lideri Stefania Milan, Virginia Ortak Temeller Merkezi Kurucusu ve Direktörü Andrea Miller ile Mekanda Adalet Derneği Kurucu Üyesi Yaşar Adnan Adanalı. Oturumun ardından gerçekleşecek atölye çalışmalarında, alanında uzman kolaylaştırıcıların eşliğinde, sivil toplum dijital dönüşüme, kutuplaşmaya, veri aktivizmine ve Türkiye’de sivil toplumun geleceğine dair bir araya geliyor, ortak çözümler üretiyor.

 

Forumun son günü olan 5 Mayıs’ta gerçekleşecek oturumlarda sanatı, teknolojiyi, toplumu, söylem, politika ve hesap verebilirliği değişim için araç edenlerin hikayeleri paylaşılıyor. New York, Teksas, Lagos, Minnesota, Amsterdam, İstanbul ve İzmir’den konuşmacıların yer alacağı ilk oturumu NewsLab Türkiye Koordinatörü Dr. Sarphan Uzunoğlu modere ediyor. Konuşmacılar ise Sanatsal Aktivizm Merkezi Kurucu Ortağı Steve Lambert, IDEO Daimi Uzmanı ve Küresel Aile Planlama Başkanı Dawn Laguens ile Nijerya Genç Feminist Akımı Kurucusu OluTimehin Adegbeye.

 

Pi Gençlik Derneği Kurucu Üyesi Begüm İntepeler’in modere edeceği son oturumda ise, İşkence Mağdurları Merkezinde İnsan Haklarında Yeni Taktikler Programını koordine eden Emily Hutchison, La Strada International Koordinatörü Suzanne Hoff, WomanTV.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Ahu Özyurt farklı deneyimleri izleyicilerle paylaşıyor.

 

Sivil Düşün, bu yıl ilk kez dijitalde gerçekleşecek geleneksel forumunda, fiziksel ortamda bir araya gelmenin pek çok imkanını da sunacak. Katılımcılar, Forum platformu üzerinden, ortak ilgi ve amaçları taşıdıkları diğer katılımcılarla tanışıp sohbet edebilecek; Sivil Hareket Fuarında dijital stantları gezerek sivil toplumun hakları yaşatan çalışmalarını inceleyebilecek; Keşif Alanına giderek okumak, izlemek ve dinlemek için yeni kaynaklar keşfedebilecek.

 

Tüm oturumlarda, İngilizce-Türkçe ve işaret dili çevirisi mevcut olacak.

Konuşmacılara, oturumlara ve atölye çalışmalarına dair detaylı bilgi ve kayıt için tıklayın.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.