Yav Ackah, pis kokular yaydı!

Sanırım zor bir yazı  olacak ..Yazarken keyif almadım, tatsız gelebilir sizlere de .. Rakipleri berabere kalmış, mağlup olmuş 6 puanlık bir maçtan 1 puanla çıkabilen bir Büyükşehir takımı.. Oysa çok iyi hazırlanmışlardı maça.. Kazanılan Penaltı  ve  gelen gol ile 1-0 önde idiler.. Erzurumspor, çok önemli bir fırsatı sorumsuz bir futbolcu yüzünden kaybetti..

 

Erzurumspor 1-0 önde maç  2. Gole gidiyor .. Maçın 34. Dakikası  Kayserisporlu futbolcunun uzandığı  top yerine, o ana kadar hiçbir topa koşmayan Ackah,  yersiz ve anlamsız bir şekilde rakibi Sabaovic  topuklarına arkadan  vurdu.. Faul yapılacak yer değil, faulün gereği yok, faulün pozisyona-  takıma bir katkısı yok! Pozisyon aslında direkt kırmızı kart .. Ama orta hakem sarı kart göstererek gerginliği düşürmeye çalıştı. Futbolcusun  rakipten özür dile, elini tut, sportmence tavır sergile! Misafir gelmişler sana ve eski arkadaşların.! Ama yok . O da ne  Ackah, kendini oyundan attırmak için elinden geleni yapıyor. Bağırıyor , hakemin üzerine yürüyor , düşürdüğü futbolcunun üzerine yürüyor .. Erzurumsporlu futbolcular  onu tutup oyun alanına çekiyorlar, gitmesini engelliyorlar Hikaye.  Ackah kafaya koymuş bir kere .. Oyun durmuş ama o çırpınıyor, adeta  hakeme ‘ beni at ‘  diyor … Bu sırada Kaptan Aatıf  Şeysu  hemen hocasına dönüp, eliyle onu değiştir diye işaret çakıyor ama kulübe  oralı değil..Ackah’ı durdurmak ne mümkün.. ikinci sarıdan kırmızı kart maçın 36. dakikasından sonra  Erzurumspor 10 kişi kaldı. İşin ilginç yanı Ackah sahadan çıkarken çok normal bir futbolcu gibi ‘ görevini yapmış olarak ‘ soyunma odasına gitti.  Mesut Bakkal  sizi seviyorum ancak, maç sonrası yaptığınız , “akşam uyardım itiraz etme diye “ şeklindeki  sözleriniz kafamı karıştırdı.  Ackah’ı n yerine Osman ya da bir başkasını  11’e yazamaz mıydınız. Duyumlarımıza göre öğlenden önceki açıklamada Ackah  11’de  yok, Petrus var. Bu iddia doğru mu?  

 

 

Bu kritik  puan durumunda, Erzurumspor’un fark yapacağı maçta, yarı alanına kapanan Kayserispor ikinci yarı  Teikeu’nun ıskaladığı bir top ile  İlhan Parlak’ın ayağından  durumu  1-1 e geldi. Teikeu’nun lakayt ıskası bu golün pası oldu neredeyse. Gününde olan kaleci Szumski özgüvenle kalesini korudu.

Ackah’ın yokluğu, varlığından iyi olmalı.. Bir yıldan beri kadroya bile alınmamış bir futbolcuyu neden aldık aklım almıyor..  Ackah  gelir gelmez 11’ e giriyor.. Aynı bölgede 4 futbolcumuz var. Ama Ackah kararını vermiş..! Hesaplı gelmiş kendini attıracak ..  iki yol var ya yüklü bir ceza verip, günde  3 posta en ağır idmanı yaptırarak yedi ceddine tövbe ettireceksin  18 e de lig bitene kadar  almayacaksın. Ya da sözleşmesi feshedilerek  bavulunu toplayıp  hiç para –pul da verilmeden gönderilmesi.. Takım içinde tutulması bile  doğru değil.. Saat mi satıyor , limon mu satıyor ..Ne yapıyorsa yapsın.. Kayseri fesh ettirmez ve geri almaz, o zaman marş marş 'tövbe antrenmanlarına' .

 

 

Oyuna gelince, ilk yarı Erzurumspor rakibine oranla üstündü AAtıf’ın unutulmaz çabası, Cenk, Da Costa,  leo , Butko ve kaleci  Szumski   ile maçın üçte birlik bölümünde ataklar geliştirdi. Kayserispor cezaalanında daha çok göründüler.  2. Golü ilk gol sonrası bulamadıkları için rahat nefes alamadılar.

 

 

Novikovas’ın kafasında ne var bilinmez ama ‘ oynamak istemediği ‘ net bir şekilde görülüyor.  El Kabir formsuz idi, 23 dakika oynadı  sakatlandım dedi kendini  bıraktı.. Yerine oyuna giren Gomez de  tek bir şut atabildi, o da kalecinin uzak köşesine değil, önüne atınca  şutu da kalecinin ellerinde eridi .. Gomez’i ilk 11 deki maçlarda da gördük, o zaman da  koşmuyordu, şimdi de mücadeleyi sevmiyor, çimlerle arkadaşlığı iyi. Novikovas ve Gomez  isteksizler, arkadaşlarına yardımcı olmuyorlar!   AAtıf’ın ciğerinin  küçük bir parçası bile yokEmrah ta keyifsizdi . Doğrusunu söylemek gerekirse takımın morali hepten bozuldu.

 

 

Takımın ve hocanın şu anda büyük çapta desteğe ihtiyacı var ..Yanlarında olalım diyorum. Ackah konusu yönetimin en acil işi olmalı. Hatta  C.Savcılığına suç duyurusunda bulunmalılar, Ackah’ın gelmeden önceki ve sonraki tüm telefon kayıtları ile sosyal medya hesapları  incelenmelidir. Bu durum normal değil..!

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.