Yaralı Osmanlı'dan 3 puan almak!

Covit 19 sonrası başlayan son 6 maçlık maratonun 2. Maçından da BB Erzurumspor 3 puanı 3 golle alırken güzel bir maç çıkardı.

 

‘Eyyamcıların‘ dört gözle beklediği mağlubiyet ve gereksiz yorumların da ciddiye alınmaması gerektiği görüldü . 4 maçı kalmış, başa oynayan bir takımı eleştirmenin mantıksızlığını hepiniz görüyorsunuz.

 

Galibiyet için Ankara ya gelen takımımızı rahatsız etmemek ve dinlenmelerinin daha doğru olacağını düşünerek, dinlenmeye geçtikten sonra Otele ziyarete gittim. Sevgili kardeşim Cem Bakırcı ile sohbet ettik, biraz Ankara turu attık, takımın maçı kazanacağını da söyledim... Dönüşte de Otobüsün etrafında bir tur attım.. İçimde Erzurumspor’un galip geleceği yönünde güzel duygular vardı, hiç te teklemedim. Gece 01.00 de otelden ayrıldım.

 

 

‘Osmanlıspor deplasmanında Erzurumspor, evinden de rahat oynadı‘ diyebilirim. Tribünler boş idi ama, zaten açsalardı Başkentteki Dadaşlar boş yer mi bırakırdı orada.

 

Erzurumspor akıllı oynadı, tecrübesini konuşturdu, Mehmet Özdilek’in sahaya sürdüğü 11 de çok iyiydi.. Geçtiğimiz maçta umut bağladığımız bazı futbolcuların olmaması da bana göre bir avantaj idi. Artık hiçbirisi ‘hoca beni oynatmıyor‘ diye kulis yapamayacak bir takım insanları sosyal medyada bağırttırmayacak. Gördük ki maçta hocanın 11 i çok iyi.. Hele Ömer Şişmanoğlu, geldiği zaman bir süredir antrenman eksiği olduğu için hazırlıyorlardı onu. Maç eksiğini ve kondisyonunu, yaptığı çalışmalarla gidermiş olan Ömer Şişmanoğlu son noktadaki akıllı vuruşları ilaç gibi geldi Erzurumspor’a. İsim vermeyeyim ama Eskişehir maçındaki gol hovardasının olmayışına herkes sevindi. Yazdıklarımı büyük beklentimiz olan Ömer hak etmiştir.

 

7.dakikada aşırtma vuruş 90 çatalından sahaya döndü.. 14. Dakikada Sissiko Cezaalanında yine güzel şutunu çekti.. Ama orada top, defansta bir kazaya uğradı ! hakem devam dedi. Gol perdesini Sissiko açtı. Jusmin Suck’un derinlemesine koridordan gönderdiği akıl dolu pasa yetişen Cenk Ahmet, rakibini boşa çıkarıp sıfırdan ortaladı. Ortayı, Sissiko tek topla filelere gönderdi: 0- 1.  Bu gol Erzurumspor için sevinç kaynağı oldu .

 

39.dakikada Hamroun sağ kanatta iki futbolcu arasında çok iyi ortaladı , arka direkte bekleyen Ömer Şişmanoğlu bir filamingo zerafetinde yükselip topu kafa ile filelere gönderdi: 0-2 .

 

Maçın hakemi 2-0 sonrası oyunda Osmanlıspor’a avantaj vermek için fırsat gözledi. Erzurumspor ceza alanı içinde hiçbir müdahale yokken,ikili mücadele topu kapamayan İbrahimi kendini atarak elini de hakeme kaldırdı. Hakem de sanki ‘pozisyon yapın penaltı vereyim ‘ tarzında hiç beklemeden penaltı kirecini gösterdi. İtirazları dikkate bile almadı. Atışı kullanan Merdan Öztürk , kaleci Sehiç in kapattığı köşeden topu yerden filelere gönderdi . dk 45+3. İlk yarı böyle tamamlandı.

 

İkinci yarıda Erzurumspor yine güzel oynadı, Osmanlıspor birkaç atak denedi ise de başarılı olamadılar.

 

69.dadikada sağ kanattan gelişen atakta Cenk Ahmet’in asistliğini yaptığı topu iyi takip eden Ömer Şişmanoğlu hiç zorlanmadan ayak koyduğu topu filelerle buluşturarak kendisinin 2. Takımının 3. Golünü atarak perdeyi kapattı.

 

Düşme hattındaki Osmanlıspor’u mağlup etmek bu atmosferde ‘ne ki!’ değildir. 3 gol ve 3 puan. Takım pandemi sonrası 2. Maçında iyi bir sonuçla moral buldu. Takımın tüm futbolcuları maçta çok iyiydiler hepsini kutlarım.

 

Takımı bu ortamda eleştirilmesinde bir fayda yoktur .. Kaldı 4 maçımız ..

 

Takımın morale ihtiyacı olduğunu hissediyorum, Mehmet Özdilek takımı güzel çalıştırıyor. Pozisyonlar çalışılmış, emek verilmiş pozisyonlar ki inkar edilemez.. Bu takımı yedirmeyin.. Dostumuzdan çok düşmanımız varmış. Maç yayınında bazı hasetlerin yorumları zaten mağlubiyet için beklediklerini ortaya koyuyor idi . Bu kişileri dikkate de almayın, ağızlarının da payını verin. Çünkü bu kişiler Erzurumspor’un başarısızlığını istiyorlar. Hala ‘o gitsin, bu gelsin'  diyen zevzekler var.. Hocanın yerine geçerek 11 yazanlar veya kadroda olmayanları soranları görüyoruz. Sahadaki 11’i beğenmiyorsan izleme kardeşim. Artık 10 TL verip küfretmek dönemi de yok 1 ay daha. Ya bu takımı sevecek siniz, ya da ileri geri yorum yapmayacaksınız. Bırakın bu takımı eleştirmeyi, takımdan çekin elinizi takım yolunda. Her kim Erzurumspor’un başarısını istemiyor ise bilin ki “Erzurum ve Erzurumspor düşmanıdır “

 

Takıma aslında büyük bir moral oldu 3 gollü 3 puan.. Bundan sonrada iyi maçlar çıkartacağının işaretini vermiştir. Yeter ki saman alevi gibi takım tutulmasın. Takımın her zaman yanında olmalısın. Başarıda takımın yanında olmayı herkes biliyor!

 

Hafta arası Erzurumspor sahasında ciddi bir rakibi ağırlayacak. Adana Demirspor maçında da Şifo’dan güzel bir maç bekliyoruz. Daha sonra Giresun ve Altay deplasmanları var. Son maçımız sahamızda Ümraniyespor ile.. Bizlere bu güzide takıma güç-kuvvet ve başarı dilemek düşer. Dikkat ettiniz mi şahsi değil, kollektif oyun Erzurumspor’a çok yakışıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.