Sağlık Haber Girişi : 22 Mart 2021 17:45

Vali Okay Memiş, Covit-19 tedavi sürecini anlattı

Vali Okay Memiş, Covit-19 tedavi sürecini anlattı
Vali Okay Memiş, hasta yatağından Erzurum Post’a konuşarak, tedavi sürecini değerlendirdi, vatandaşları tedbirlere karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Erzurum Post- Covit-1p tedavisis gören Erzurum Valisi Okay Memiş, hasta yatağından Erzurum Post'a konuştu. Vali Memiş,  “Hastalığım şu an için inişli-çıkışlı bir seyir izliyor. Doktorların söylediklerine göre, eğer ilk doz aşıyı yaptırmamış olsaydım, hastalığı çok daha ağır geçirebilirdim. Gördüğüm şu, aşı sizi virüsten korumasa bile hastalığı şiddetli biçimde geçirmenize bir bariyer oluşturuyor” dedi.

 

 SİLİNDİR GİBİ EZİP GEÇİYOR

 

Vali Okay Memiş, Erzurum’da 2018 yılından beri görev yaptığını anlatarak, ‘’Erzurum’da soğuk algınlığı bile ya-şamadım, grip dahi olmadım. Bu salgının başlangıcından itibaren kurallara harfiyen uyan birisiyim. Maskesiz hiçbir yerde bulunmadım. Buna rağmen virüse yakalandım. Hastalık insanı silindir gibi ezip, geçiyor.  Buradan tüm vatandaşlarımı bir kez daha uyarıyorum. Salgına karşı gerekli önlemleri sıkı sıkıya almalıyız ve işin şaka götürür bir yanı olmadığını bilmeliyiz.’’ diye konuştu.

 

VAKA SAYISI İKİ KAT ARTTI

 

Erzurum'da 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 70’inin aşısını yaptırdığını da kaydeden Vali Memiş, “Bu rakam Türkiye ortalamasının üstünde. Yeni aşılarımız geldi. Ancak vaka sayısı son günlerde iki katına çıktı. Mart ayının ikinci haftasında yüzbinde 45’lerde olan vaka sayısı, son açıklanan verilere göre yüzbinde 72,40’a yükseldi. Herkesi bir kez daha kurallara uymaya ve sırası gelen vatandaşlarımızı da kesinlikle aşı olmaya davet ediyorum’’ ifadeleriyle uyardı.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.