Vali Memiş'in Erzurum Feryadı!

Erzurum Havalimanı'nda sürdürülen çalışmaları AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile  birlikte denetleyen Vali Okay Memiş, "Bu sene de burası bitmezse ben valilik mesleğini yapamam kardeşim, utancımdan sokağa çıkamam...'' şeklindeki açıklamasıyla bir anda ülke gündemine oturdu.


 
Vali Memiş'i görev süresince şehrin sorunlarını sahiplenmesi ile tanıdık. Vali Bey, klasik devlet bürokratlarının ötesinde bir profil ile olaylara yaklaşıyor. Her şeyden önemlisi sorumluluk alıyor.


Erzurum Havalimanı'nda ‘Kategori 3A (CAT-3A)’ sisteminin yapımını üstlenen firma 2 yıldan beri 3,5 kilometrelik asfaltı bir türlü bitirelemiyor.

 

Erzurum Havalimanı’ndaki çalışmaların sürüncemede kalması ve şehrin kaderini ilgilendiren böyle önemli bir konunun neticelendirilememesi şehirde yaşayanlar olarak hepimizi kaygılandırıyor.


Normalde 2019 yılında bitirilmesi gereken projenin aksaması Erzurum'da özellikle 'Kış Turizmi' sektörümde önemli ölçüde maddi ve manevi kayıplara yol açtı.

 

Geçen yıl Erzincan ve Kars üzerinden yapılan hava yolu transferleri ile kışı atlatan  Erzurum, bu olumsuz tablo karşısında ciddi şekilde etkilenmiş, her açıdan prestij kaybına uğramıştı.

Yılların ihmalini tespit eden ve bu tabloya sessiz kalmayıp sahada görevini yapmaya çalışan Vali Okay Memiş'in bu serzenişi adeta tüm Erzurumluların yüreğine su serpti.

 

Her geçen gün ekonomisi kötüye giden ve hak ettiği konuma bir türlü kavuşamayan Erzurum’un artık maddi ve manevi kalkınmada kaybedecek bir dakika bile zamanı yok.


Bu kadım şehri, kalkınma ve gelişme yönünde zaman kaybına uğratmak  hiç kimsenin haddine değildir.


Erzurum Havalimanı’nda ki projenin bir an evvel bitirilmesi konusunda tek sorumluluğu Vali Okay Memiş'in omuzlarına yüklemek haksızlık olur, vebaldir, günahtır!


Bu konuda Erzurum adına boy gösteren tüm siyasilerimizi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de ellerini taşın altına koymalarını bekliyoruz.


Sayın Vali Okay Memiş'in bu feryadına başta iktidar Milletvekilleri olmak üzere herkesten destek bekliyoruz.

 

Ne o çok bir şey mi istiyoruz!

 

Artık yeter!

Şu memleketin sahipsiz olmadığını bize gösterin!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.