TFF ve futbol eziyeti

BB Erzurumspor, Erzurum’un göz bebeği. Sivas’tan sonra bölgenin tek süper lig takımı. Taraftarı ile halkı ile geçmişten gelen futbol kültürü olan bir şehir Erzurum.

 

Milyonların havada uçuştuğu futbol sektöründe zor şartlarda kendini ayakta tutmaya çalışan bir takım BB Erzurumspor.

 

İnsanların siyaset yapmadığı, ekonomik zorlukların konuşulmadığı tüm şehri sevindiren bir takım BB Erzurumspor.

 

Son üç sezonda süper lig sevincini yaşayıp tekrar 1. Lige düşüp tekrar süper lige çıkan herhalde başka bir takım yoktur ülkemizde. Şimdilerde yine küme düşme mücadelesi veriyoruz.

 

Kötü gidişte kendi içimizde eleştirilecek yanlışlar elbette vardır ancak yanlışlarımız var diye bazı kendini bilmez futbol paydaşlarının da BB Erzurumspor’u alaşağı etmesini kabul etmiyoruz.

 

Müsabakalarda futbolcuların verdiği çabayı yok sayan bir şehrin kaderiyle çok rahat oynayabilen ve kendilerini bu kadar zorlukları göğüsleyen takımların üstünde gören hakemlere artık her kesim isyan etmeye başladı.

 

Hakem, kelime anlamı olarak bir yerde kuralların uygulanmasından sorumlu olan kişi anlamını taşır, yani karşılaşmaları, yarışmaları, kurallara uygun ve yansız olarak yürüten kişidir. Bunun yanı sıra bir de VAR hakemleri var mı? Yok mu? Anlayamadığımız bir grup var bizim aleyhimize her zaman VAR olan lehimize hiçbir zaman olmayan VAR hakemleri.

 

Video Hakem Uygulaması (VAR) özetle; karşılaşma sırasında hakemi tereddütte bırakan ya da oyuncuların yoğun itirazda bulunduğu bir pozisyonda, hakemin ekran başında pozisyonların tekrarını izleyen diğer hakemlerle kulaklık aracılığıyla iletişim kurduğu ve onlardan gelen bilgiye göre karar verdiği bir sistem olarak tanımlanıyor.

 

Bu sene futbolun suyu çıktı. yönetimler, federasyonlar, futbolcular tonla hata üstüne hata yapıyorlar. Doğrudur ama artık bu işin hakem yönünü de basit tartışmaların içinden çıkarıp konuşmak lazım. Geçici bir form kaybından veya MHK üzerinde oynanan oyunlardan söz etmiyoruz. Türk hakemliği artık iflas etti, önceki yıllara göre bu sefer teslim bayrağını çekti. Her hafta gerek yan hakemleri gerekse orta hakemleri olsun maçlara damgalarını vuruyorlar. Güven vermiyorlar, izleyende huzur bırakmıyorlar.

 

BB Erzurumspor maçlarında artık attığımız gollere sevinemez hale geldik acaba hakem ne kılıf bulup ta golü vermeyecek tedirginliği oluştu. Adil bir yönetim sergileyen hakemlerde bile artık acaba tereddüttü yaşar hale geldik. Hakem atamalarında BB Erzurumspor’a kıyım yapacak tetikçileri bekler olduk.

 

Hepimizde bu paronaya oluştu. Niyeti iyi olan hakemler bile artık bizim gözümüzde YOK hükmündedir. Biz artık maçlarımızı izlerken hakem ne zaman aleyhimize bir karar verecek eziyetini çeker olduk. MHK veya TFF bu kadar eğitimi masrafı yapıp hakemleri takımları kıysın diye yapmıyordur diye düşünüyorum. Artık ligin kritik maçlarının oynandığı haftalardayız bu eziyeti çekmek istemiyoruz herkesi daha dikkatli ve vicdanlı olmaya davet ediyoruz.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.