Spor Düzenleme Tarihi : 29 Temmuz 2020 18:14 Haber Girişi : 29 Temmuz 2020 18:25

TFF'den tarihi karar! Süper Lig'de küme düşmek kaldırıldı

TFF'den tarihi karar! Süper Lig'de küme düşmek kaldırıldı
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da gerçekleştirdiği toplantı sonrası Süper Lig'de 2020-21 sezonunun 21 takımla oynamasına karar verilirken, yeni yabancı kuralı ise 1 yıl ertelendi..
TFF'den tarihi karar! Süper Lig'de küme düşmek kaldırıldı

Erzurum Post-Kulüpler Birliği'nin dün gerçekleştirdiği toplantıda küme düşmenin kaldırılması ve Süper Lig'in önce 21 takım sonrasında ise 20 takım ile oynanmasıyla ilgili teklifi için bugün Türkiye Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu arasında bir toplantı gerçekleştirildi.

 

 Yapılan toplantıda bu sezon küme düşmenin olmamasına karar verildi. Gelecek sezon Süper Lig'in 21 takımla oynanmasına karar verildi. Önümüzdeki sezon için yabancı sınırı kuralıyla ilgili değişiklik olmayacak. TFF 1.Lig’de de küme düşme kalktı. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ve TFF Başkanı Özdemir birazdan açıklama yapıyor...

 

 

Kulüpler Birliği’nin dünkü toplantısında 18 takım düşmenin bu sezona özel olarak kaldırılması yönünde görüş birliğine vardı. Kulüplerin bu isteği bugün TFF ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla saat 14.00’te başlayan toplantıda masaya yatırıldı. Bu sezon düşen Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor’un önümüzdeki sezon da Süper Lig ’de devam etmelerine onay çıktı. 1. Lig’den gelen Hatay ve B.B.Erzurum ile yarınki Play-Off finalinde karşılaşacak Adana Demirspor veya Karagümrük’ten birinin de katılımıyla önümüzdeki sezon 21 takımla oynanacak. 

SON DAKİKAHaberleri Listele

Kararın ardından Süper Lig'de 2020/21 sezonuna 21 takımla, 2021/22 sezonuna ise 20 takımla devam edilecek.

Önümüzdeki sezon için yabancı sınırı kuralıyla ilgili değişiklik olmayacak. 2021/22 sezonunda alınan yeni "yabancı sınırı" kuralı uygulanmayacak. 

TFF 1.Lig’de de küme düşme kalktı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ile Gençlik ve Spor Bakanı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ortak basın toplantısı düzenliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.