Eğitim Düzenleme Tarihi : 21 Ağustos 2020 21:19 Haber Girişi : 21 Ağustos 2020 21:21

Servis şoförleri için yeni dönem başlıyor!

Servis şoförleri için yeni dönem başlıyor!
3 Eylül tarihinden itibaren okul servis şoförlüğü yapabilmek için mesleki yeterlilik belgesi zorunlu olacak.

Erzurum Post-2017 yılında çıkarılan ‘Okul Servis Araçları Yönetmeliği’ kapsamında okul servis araçlarını kullanan şoförlere, 3 Eylül 2020’ye kadar, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Kanunu çerçevesinde mesleki yeterlilik belgesi alma şartı getirildi. Mesleğin yeterlilik standartları ise MYK tarafından Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’yla (TŞOF) birlikte hazırlanarak yayınlandı. Birçok kuruma da mesleki yeterlilik belgesi vermesi için yetki tanındı.

 

Bu sisteme göre, okul servis şoförlüğüne devam etmek isteyenlerin yetkili kuruluşlarca hazırlanan hem teorik hem de uygulamalı sınavları geçmeleri gerekiyor. Sınavı geçemeyen adaylara ise bir sınav hakkı daha tanınıyor. Sınava girecek olan adayların ise sürücü belgesinin yanı sıra yetkili bir merkezden alınmış ‘psikoteknik test raporuna’ sahip olması ve belli suçlardan affa uğramış olsa bile hüküm giymemesi gerekiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.