Bu estetik hak arasında diş eti estetiği diye geçer. Şık özgüvenli bir gülüş için, beyaz dişler yeterli olmayabilir. Şık, güzel estetik bir gülüş için diş etlerinin de uygun görünümde olması gerekiyor. Yani estetik ve şık gülüş için diş etlerinin de bunu desteklemesi gerekir. Diş etinin diş ile olan seviyesi, rengi, sağlıklı olup olmayışına kadar bir çok unsur gülüşü de etkiliyor. İşte tamda bu noktada diş eti estetiğinden söz etmek gerekiyor. Şık, kusursuz özgüvenli bir gülüş için son yıllarda oldukça fazla hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih edilmeye başlandı. Özellikle gülümserken diş etleri fazla gözüken kişiler rahatlıkla pembe estetik tedavisine yönelebilir. Pembe estetik işlemi hastalar açısından oldukça rahat, kazanımı güzel ve konforlu süreç eşliğinde tamamlanıyor.
Pembe estetik hangi aşamalardan oluşur?
Her hastanın ağız içi diş ve diş eti sorunları tedavi biçimleri ile aşamaları aynı olmayabilir. Hastanın diş ve diş etinin kontrolü ise her durumda ilk aşama olarak kabul edilir. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için öncelikle mevcut problemlerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Diş çürükleri, diş eti rahatsızlıkları, diş kırıkları gibi sorunların ilk etapta ortadan tamamen kaldırılması gerekir. Bunlar halledildikten sonra diş eti estetiği aşamasına geçilir hangi işlemlerin yapılıp kaç seans süreceği muayene sonrası hekim tarafından belirlenir.
Pembe estetik nasıl yapılır?
Pembe estetik yapılmadan önce genel ağız ve diş muayenesi yapılır. Bu sayede yapılacak olan pembe estetik girişimine engel olabilecek problemlerin olup olmadığı belirlenir.Fakat ağız içinde dişlerde çürük,kırık veya diş etlerinde sorun var ise önce bunların tedavisi yapılır sorun giderilir.Tüm bu tedaviler lokal anestezi ile yapılır hasta asla acı hissetmez.
Diş eti estetiğinin (pembe estetik) zararı var mı?
Pembe estetik dişlere ve diş etlerine asla zarar vermez hatta büyük faydalar sağlar bunları şu şekilde sıralayabiliriz.
.Estetik sonrası özgüven ve gülüş sorunlarının önüne geçilir,
.Dişleri destekleyen dokular daha sağlıklı form kazanır,
.Diş kayıplarını büyük oranda önler.
Diş eti estetiği kalıcı mı?
Evet bu estetik işlem kalıcıdır estetik yapılırken hastaya ihtiyacı olan tüm işlemlerde dahil edilir planlama ona göre yapılır ve kalıcı estetik elde edilir. Ancak bu işlemi yaptırdıktan sonra unutmamanız gereken şey ağız içi hijyenini atlamamanız diş eti estetiği olmanız ağız içi hijyenini, diş fırçalamayı, diş ipi kullanmayı, rutin kontrolleri unutacağınız anlamına gelmez
her tedavinin daha güzel,sağlıklı ve temiz gözükmesi kişinin hijyenini sürdürmesi ile mümkündür. Diş fırçalamak ile diş ipi kullanılması büyük önem taşır bu sayede diş ve diş etlerinde oluşabilecek sorunlara tedbir almış olacaksınız.
Pembe estetik yöntemleri nelerdir?
Hangi yöntemin uygulanacağı hastanın ihtiyacına ve sorununa göre uygulanır. Çoğunlukla kullanılan yöntemler şunlardır;
Gingivektomi
Diş etlerinde büyüme olması ve ceplerin oluşması durumunda devreye giriyor tedavi sırasında fazlalıklar dokudan uzaklaştırılır ve diş etleri ideal seviyeye gelir.
Rejeneratif
Diş hastalıklarına bağlı dokular zarar görebiliyor bu yöntem ile vücudun yapım mekanizması uyarılır yeniden yapılanma başlayıp hasar gören dokunun kendisini yenileyip onarılması sağlanır.
Kron boyu uzatma
Kemiğin yeniden şekil kazanması sağlanıp dişlere daha uzun görünüm kazandırılır.
Gingivoplasti
Sıklıkla yapılan bu yöntem diş etlerinin fazla gözükmesini ve ideal seviyeye indirilmesini sağlar.
Ağız ve diş bakımı beden sağlığının ön önemli destekçisidir. Ağız ve diş sağlığı sağlandığında bir çok hastalıktan, kalıcı diş kayıplarından, diş eti hastalıklarından ve bedene verebileceği her türlü zarardan korunmak mümkündür. Bu hem temizlik hem sağlık açısından önemlidir.Tedavi ve ter türlü estetik sonrası ağız içi hijyenin, diş fırçalamanın devam ettirilmesi gerekir. Rutin kontrollere gidilmesi tedavim yapıldı estetik ettik oldum artık hekimle diş fırçalama ve hijyen ile işim bitti düşüncesi yanlıştır. Tedavi ve hijyen önemli ise sürülebilirlik daha önemlidir.