Eğitim Haber Girişi : 19 Eylül 2024 20:18

Öğretmen ataması mülakat sonuçları açıklandı mı, açıklanmadı mı? 

Öğretmen ataması mülakat sonuçları açıklandı mı, açıklanmadı mı? 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl yapılan '20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Mülakat Sonuçları'nın  bugün önce açıklanıp, sonra geri çekildiği ileri sürülüyor...

Erzurum Post- Orhan Bozkurt'un haberi-Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl 2023 KPSS puanına göre  atayacağı  20 bin sözleşmeli öğretmenin sözlü sınav sonucunu henüz açıklamadı. Her branşa ayrılan kontenjan sayısının üç katı adayın çağrıldığı sözlü sınavların üzerinden aylar geçmesine rağmen sonuçlar bir türlü adaylara duyurulamıyor.

 

20 bin sözleşmeli öğretmenin atanması için Milli Eğitim Bakanlığı 10 Ağustos tarihinde  Türkiye genelindeki 10 ilde sözlü sınavları tamamladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sonuçların açıklanmamasının sebebi olarak; %50 KPSS puanı ve %50 sözlü sınav puanının esas alınmasına yönelik yeni değerlendirme sistemine karşı açılan davalarda Danıştay'ın vereceği kararı beklediklerini duyurmuştu.


Danıştay 12.Dairesi, 11 Eylül 2024 tarihli kararı ile davacıların yönetmelik değişikliği ile kişisel ve meşru menfaat ilişkisi bulunmadığına karar vererek, davayı reddetti. Bu kararla birlikte, öğretmen mülakat sistemine yönelik hukuki tartışmalar tekrar gündeme geldi.  

Bugün (19 Eylül 2024) Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen adaylarının sözlü sınav sonuçlarını e-Devlet üzerinden görüntülemeye açtı.  Ancak  20 bin sözleşmeli öğretmen adayının sözlü sınav sonuçları yaklaşık yarım saat sonra geri çekildi. E-Devlet üzerinden mülakat sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar "Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamamaktadır." uyarısıyla karşılaştı.


ERZURUMPOST'un ulaştığı MEB yetkilileri, sonuçların resmi olarak açıklanmadığını belirtiyor. Ancak, E- Devlet üzerinden saat 15.30-16.00 arasında yayınlanan sonuçları çoğu öğretmen adayı ekran fotoğrafını alarak sosyal medya platformlarında yayınladı.