İlçeler Düzenleme Tarihi : 07 Ağustos 2020 20:18 Haber Girişi : 07 Ağustos 2020 20:44

Muhtarın feryadı: Adalet istiyoruz!

Muhtarın feryadı: Adalet istiyoruz!

Erzurum Post-Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Karaşeyh Mahallesinde 45 yıldır muhtarlık yapan Ahmet Aktaş, 2019 yılında yapılan muhtarlık seçimlerinde, küçük kardeşi Ercan Aktaş ile yarıştı. Muhtarlık seçimini Ahmet Aktaş kazandı. Seçimlerden sonra aralarında husumet başlayan iki kardeş, zaman zaman karşı karşıya geldi.

 

İddialara göre iki kardeş arasında bulunan husumet çocuklarada sıçradı. 6 Mayıs günü ise taraflar arasunda  arsa yüzüznden çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Olayda yaralanan İsa Aktaş, kaldırırldığıu hastanedeki uzun süre gördüğü tedavisinin ardından taburcu edildi. Kavga sonrası her iki tarafta birbirlerinden şikayetçi oldu. Taraflar Çat Adliyesine başvurduktan sonra, yapılan soruşturmada olaya karışan Dilaver, Suat, Volkan ve 16 yaşındaki Korhan Aktaş gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Tutuklama kararına itiraz eden sanıkların avukatının tahliye talebi ise sonuçsuz kaldı. Olaydan bir buçuk ay sonra Volkan Aktaş ve Korhan Aktaş tahliye edildi. Ancak Dilaver ve Suat kardeşler, hala mahkemeye çıkamadı. 



Muhtar, isyan etti

 

3 aydır Erzurum Cezaevinde tutuklu bulunan sanıkların aileleri yaşanan sürece tepki gösterdi. Karaşeyh Mahallesinin muhtarı Ahmet Aktaş, yetkilerden yardım istedi. Aktaş, “Muhtarlık seçimlerinde kardeşlerim rakibim oldu. Seçim oldu. Ben 45 yıldır bu köyün muhtarıyım. Köylülerimiz tekrar beni seçti. Sonra kardeşlerim düşmanlık yapmaya başladı. Sürekli ölümle tehdit ediyorlardı. Ben darp edildim. 6 Mayısta ikametimizi bastılar. 6 kişi gelmiş. Oğlum Dilaver, kaçarak kurtulmuş. Olay yerinde yaralanan şahısta, kendi arkadaşlarının kurşunlarıyla yaralanmış. Onlardan başka kimsede silah yoktu. Adam öldürmeye teşebbüsten olay yerinde olmayan 3 kişiyi ve olaydan kaçarak kurtulan silahsız 1 kişiyi tutukladılar. Oğullarım hala içerde. Savcılık tüm başvurularımızı reddetti. Bayramı buruk geçirdik. Hepimiz ölebilirdik. Buna şükredelim derken, tamamen mağdur olan biz cezalandırıldık. Adalet istiyoruz” dedi. 

 

“Bayramımız zehir oldu”

 

Olay sonrası tutuklanan Suat Aktaş’ın karısı Güleser Aktaş, “Kocamın hiçbir suçu yok. Muhtarlık seçimlerinden sonra düşmanlık başladı. Geldi evi bastılar. Kocam olaydan sonra tutuklandı. Bayramımız zehir oldu. Bu hatadan bir önce dönülmesini istiyoruz. Benim 3 çocuğum var, Dilaver’in bir kızı var eşi 3 aylık hamile. Hiçbir suçu günahı olmayan bu insanlara bu neden yapılır. Devlerimize güveniyoruz. Adalet yerini bulacak” diye konuştu. 

 

Babasıyla 35 gün hapis yattı 

 

18 yaşında ki Volkan Aktaş ise olay sonrası tarlada hayvanlarını otlatırken jandarma tarafından gözaltına alınarak savcılığa götürüldüğünü ve. Kuzeni Korhan ile birlikte ‘Adam öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiğini söyledi. 35 gün cezaevinde yattıktan sona tahliye edilen Aktaş, “Babamla birlikte 35 gün hapis yattım. Hiçbir suçum yok. Kuzenim 16 yaşında. Olaydan dahi haberimiz yok. Hayvanları otlatırken geldi beni götürdüler. Ben durumun sonradan farkına vardım. Bir yanlış olduğunu anladım. 35 gün babamla birlikte yattım. Hiçbir suçum olmadan. Sonra beni çıkardılar ama babam hala içerde. Bu haksızlığın son bulmasını istiyoruz” diye konuştu. 

 

Tutukluluğa ititraz talepleri rededildi

 

Olay sonrası sanıkların avukatı, bir çok kez savcılığa 'tutukluluğa itiraz değerlendirmesi talebinde' bulunulduğunu, ancak hiç birinin kabul edilmediğini anlattı.  Tutuklu sanıkların avukatı, olayda çıkan karışıklığa sebep olarak, Çat’tan tayin olan hakim ve savcıların dosyayı tam olarak inceleyemeden gitmeleri ve yeni gelen hakim savcıların ise hala dosyaya bakamadıklarından kaynaklandığını iddia etti.

 

Bir ay önce Çat ilçesinde bir çocuğa arabayla çarpan ve olay yerinden çocuğu yaralı halde bırakarak kaçan bir şahıs yakalanmış ve savcılığın kararı ile serbest bırakılmıştı. Basında çıkan haberler üzerine savcılık, kaçan şahsa yeniden tutuklama emri çıkartmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.