Erzurum Haber Girişi : 08 Temmuz 2024 18:25

Meteoroloji Uyardı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat !

Meteoroloji Uyardı: Ani sel ve su baskınlarına dikkat !
Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporu yayınladı. Erzurum'da 9 Temmuz 2024 Salı günü Gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Ani sel ve su baskınlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

ErzurumPost-Doğancan Kavukcu'nun haberi-Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporu yayınladı. 12. Bölge müdürlüğü, Erzurum'da 9 Temmuz 2024 Salı günü Gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Zaman zaman kuvvetli yağışın etkisini göstereceğini belirtirken, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıda bulundu.

 

 

Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, yayınladığı duyuruda: "09.07.2024 Salı günü öğle saatlerinden itibaren Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Bingöl'ün ve Muş'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı" ifadelerine yer verdi.

 


Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğüne göre: 

9 Temmuz Salı günü, en düşük 12°C, en yüksek 25°C olarak belirlenirken, gün içerisinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

10 Temmuz Çarşamba günü, en düşük 12°C, en yüksek 25°C olarak ön görülürken, gün içerisinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış etkisini göstermeye devam edeceği bekleniyor.

11 Temmuz Perşembe günü, sağanak etkisini kaybederken, en düşük 11°C, en yüksek 28°C olarak belirlendi. Gün içerisinde havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor.

12 Temmuz Cuma günü, 2 derecelik bir artışla, en düşük 13°C, en yüksek 29°C olarak belirlendi. Hava durumunun ise az bulutlu olması tahmin ediliyor.

13 Temmuz Cumartesi günü yağış olmaması beklenirken, havanın parçalı bulutlu olacağı ön görülüyor. En düşük derece 12°C, en yüksek derece ise 29°C olacağı tahmin ediliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.