Ekonomi Haber Girişi : 28 Ocak 2021 13:48

Kurtulmuş, Erzurum'da İş dünyası İle buluştu

Kurtulmuş, Erzurum'da İş dünyası İle buluştu
İl Kongresine katılmak üzere Erzurum’a gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ETSO Meclis toplantısına katılarak iş dünyasının pandemi dönemindeki beklentilerini dinledi.

Erzurum Post-AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Erzurum temasları kapsamında beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Malatya Milletvekili ve Erzurum İl Koordinatörü Hakan Kahtalı, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ, Selami Altınok ve Zehra Taşkesenlioğlu Ban ile birlikte Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Başkan Mehmet Sekmen, ziyarette kentte hayata geçen yatırımlarla ilgili kısa bir brifing sundu.  Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı’nda da incelemede bulunan Kurtulmuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e böylesi dev bir yatırımı şehre kazandırdığı için teşekkür etti.

 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Erzurum Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

 

 

ETSO Meclisine katıldı

 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Erzurum temasları kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret ederek meclis üyeleri ile görüştü. İşadamlarının sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, pandemi döneminde salgının ekonomiye etkilerini sınırlandırmak için birçok önlem alındığını hatırlatarak, iş dünyasının taleplerini dile getirdi.

 

Salgının iş hayatına etkilerini azaltmak için acilen alınması gereken tedbirleri, Cumhurbaşkanlığına iletilmek üzere bir rapor halinde TOBB’a gönderdiklerini dile getiren Yücelik, “ Pandemi döneminde finansal kaynaklara kolay erişim her zamankinden daha çok önem kazandı. Bölgemizin iklimsel dezavantajı da dikkate alınıp, pozitif ayrımcılık yapılarak ayrı bir kaynak ayrılmasının daha doğru olacağı kanaatindeyiz” dedi.

 

 

Bu süreçte başta hizmet olmak üzere birçok sektörün çok zor durumda kaldığını hatırlatan Yücelik, “ İşletmeler, zor bir yaz döneminden sonra yeni bir yaz dönemini daha aynı şekilde geçiremeyecek. İşletmelerimiz uzun bir süredir kazanç kaybı yaşıyor. Dolayısıyla yapılandırma taksitlerini de ödemekte güçlük çekecek. Bu konuda yeni bir düzenlemeye acil ihtiyaç var. Yapılandırma taksitlerinin en azından haziran ayında başlatılması çok daha iyi olacaktır. Aksi takdirde yapılandırmaların birçoğu ilk taksit dönemiyle birlikte bozulacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Sicil Affı Gelmeli

 

Pandemide krediye en fazla ihtiyacı olan işletmelerin ayakta kalabilmesi için sicil affı getirilmesinin şart olduğunu dile getiren Başkan Yücelik, “Yakın bir sürede sicil affı düzenlemesinin yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca, dışardan yatırımcının gelmesi, mevcut yatırımcının da korunması ve yaşatılması için bölgeye özgü teşvik düzenlemelerinin getirilmesi çok önemli. Üretime, istihdama, ar-ge ve teknolojiye yönelik ihracatı artırıcı yatırım teşvikleri uygulanmalıdır” dedi.

 

 

Tezgahı dağıtmayalım

 

Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyelerine seslenen AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “ Mümkün olduğunca normalleşme sürecine geçerek esnafın kaybettiği kazancını temin etmemiz gerekiyor” dedi.

 

Kurtulmuş, “2020 de yaşadığımız bu salgın insanlık tarihinin son birkaç asırda yaşadığı en önemli meseleden birisidir. Pandemi önce ve sonrası birbirinden tamamıyla farklı iki şeyden bahsedilecektir. Ama şunu net olarak diyebiliriz hiçbir sey eskisi gibi olmayacak. Her alanda büyük değişiklikler yaşayacağız. Pandemi sürecinde Türkiye sağlık hizmetleri  konusunu birinci öncelik olarak aldı. İkinci öncelik ekonomi alanıydı. Günlük hayat akmaya devam ediyor. Öyle bir tedbir paketi uygulanmak zorundaydı ki hem sağlık açısından önlem alınsın hem de tezgahı dağıtmamak lazım. Tezgah dağılırsa bir daha toparlaması zor. Başından itibaren Cumhurbaşkanının önceliği budur. Tüm tedbirler, yardımlar iyi kötü ekonominin bugüne gelmesini sağladı” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.