Kıpırdadık ama yeterli mi?

Haftalardır başını yerden kaldırmaya çalışan bir Erzurumspor, koşan her an tehlikeli ataklarla rakip kaleye inen bir Göztepe..

 

 

Erzurumspor ilk yarı oyunda beklenen performansı gösteremedi, ikinci yarı silkindi ancak bitirici vuruşlar gelmediği için sıkıntı yaşamaya devam etti.

 

 

Ligin 7. Haftası bitmesine rağmen hala oturtamadığımız bir takım var. Bir türlü performans düzeyi bir seviyede tutulmayan oyuncularımız, ‘kişisel hatalar’yapıyorlar. Bu hatalar golle sonuçlanıyor. Sonra da o golün cevabını vermek için tüm takım, deli dana gibi oluyor ..

 

 

Erzurumspor, hala beklenen performansa ulaşamadı. Boşluğu kapatmak için biraz daha gayret göstermesi gerekiyor. Bazı futbolcuların bu takımda ne işi var? diye de kendime sormadan edemiyorum. Mesela Nomal, ne oynuyor, ne müdahale ediyor ne de doğru düzgün bir pas gönderebiliyor. Tek yaptığı top gelince sağa sola bakıp, geriye pas vermek.. Bu geri paslar kriz geçirtiyor. Zaten golü de öyle yedi Erzurumspor. Golden önce yapılan geri pası, Fernolle beklemiyordu ama o topu da tutması gerekiyordu. Topu oyun alanı dışında tutunca, Göztepe köşe atışı kazandı. Arka direğe gelen topa Cherif Ndiaye, kendisinden uzun boylu ve cüsseli! Petrus Boumal’dan önce yükselip kafa ile topu ağlara gönderdi. Boumal orada ne iş yapar? Neden yükselmez, neden rakibin arkasında durur? gol sonrası iki elini ben ne yapayım der gibi yana açar .. Boumal, sen bu takımın formasını giyecek futbolcu değilsin .. ilk postada bileti kesilecek biri..

 

 

Emrah.. Emrah ta büyük bir performans düşüklüğü var. Ama bu maçta yaptığı hareket, ‘ play of ödülü ‘ aldıracak kadar güzeldi. Rakibi sakatlanmış ama Emrah faul yapmamıştı, Ahmet Çakar da oyunu devam ettirdi ..Emrah, top taç’a atarak rakip futbolcunun tedavisine destek oldu . Bunu kim yapar bilmiyorum ama bir çok futbolcu yapmaz. Takımı 1-0 mağlup iken Emrah için belki çok kızan olmuştur . Ama Emrah insani yönünü ağır bastırıp topu taç’a attı. Depremzede Göztepe’ye Emrah, ‘ birlikte başaracağız ‘ mesajı verdi adeta. Emrah bitik, İbrahim bitik.. İsim yazmayı sevmiyorum ama artık bu futbolcuların Erzurumspor’a vereceği bir katkı kalmamış gibi..

 

 

Gol sonrası atak deneyen Erzurumspor, son vuruşu ilk yarı sonuna kadar yapamadı.

 

 

İkinci yarıda Erzurumspor biraz daha istekli idi ..49 da kaleci Fernolle’nin uzun degajı Sisokko’ya geldi, Sisokko takım arkadaşlarını beklerken , karşı kanattan kademeye gelen olmadı, bu atak ezildi . Net bir pozisyondu. Sisokko nun ligin başındanberi sahada olmamasının handikapı..

 

 

Sadiku, istekli bir şeyler yapmaya çalışıyor ama formsuz. Sakatlık sonrası tam hazır değil. Ama müsait bir pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kaldı, küçük bir çalım ile kaleciyi boşa çıkartıp topu filelere gönderemedi .. Oyuna girmesi ile kırmızı kart görmesi arasında 5 dakika geçti bir sarı kart, ikinci hareketinde ikinci sarı ve kırmızı kart gördü. Sadiku bu faullerle takımı 10 kişi bıraktı. Maçın sonu olmasa bu kırmızı kart oyunun sonucunu bile değiştirebilecek bir hareket olacaktı. Göztepe’nin kullandığı faul atışında top direkte patladı, dönen topa da sert vurdular ama kaleci Fernolle’nin bu pozisyonda hakkını vermek lazım çok güzel kurtardı.

 

 

Fernolle oyuna dikkatini veremiyor, pozisyonu takip edemiyor. Zamanlaması iyi değil, toplara yanlış zamanda çıkıyor/ bekliyor. Topu oyuna sokmadan önce başını kaldırıp bakmıyor, rakip kaleciye bile top gönderiyor.. Özellikle köşe atışlarında ön direkte bekliyor, ama topa müdahale de edemiyor. Zaten defans yok, kale; arka direk te gole açık hale geliyor..

 

 

Erzurumspor’un gol umudu Ricardo Gomez.. Gomez istekli, hevesli ve becerikli.. Gomez bazı pozisyonlarda çok faullü oynuyor, kafa vuracağı yerde ayağını kullanmak istiyor.. Gomez’in kart görmemesi, takımın menfaatine Gomez’i, sağlı sollu ortalarla pozisyona sokmalı..

 

 

Hocamızın bu maçta Raşat Muhammed’i önceki maçlara oranla, biraz daha erken oyuna alması, rakip defansı dağıttı. Raşat golcü değil ama, rakip takımda 2 kişi eksiltiyor! Raşat’ı iyi değerlendirmeliyiz.. Takımın Raşat’a ihtiyacı var.

 

 

Novikovas’ı kim önerdi ise bu takıma en büyük iyiliği yapmış, Novikovas’ın geldiği takımda geçen yaptığım araştırmada boşta / alınabilecek durumda olan arkadaşları ile şimdiden görüşme yolları aranmalı diye naçizane önerim olacak.. Ara transferde Erzurumspor’a hazır futbolcu lazım. Alındığı zaman oynamalı..

 

 

Çok kötü bir dış transfer dönemi geçirdik.. Elde var Novikovas, Gomez, Mina.. Transfer, ne yazık ki para ile olan bir işlem. Hiçbir yönetim ‘küme düşmek istemez ‘ . Bir üst lige kolay çıkılmıyor ..

 

 

Şifo Mehmet bu maçta ikinci yarı cesaretlendiO cesaretinin her zaman olması lazım, kendine ve futbolcularına güvenmeli .. Tutuk bir oyun oynatıyor, bazen ne oynadığımızı bile anlamakta güçlük çekiyorum. Sorumluluk almak istemeyen, sahada dolaşan futbolcuları da raporlayarak ara transferdeki değişime destek vermesinde yarar görüyorum

 

Kıpırdadık ama yeterli mi ? değil tabii. İstemesek te 1 puana razı olduk, artık gönül rahatlığı ile maç izlemek gerek diye düşünüyorum

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.