Siyaset Haber Girişi : 24 Mart 2021 19:28

İşte... AK Parti'nin yeni Erzurum MKYK üyesi! 

 İşte... AK Parti'nin yeni Erzurum MKYK üyesi! 
AK Parti MKYK listesi açıklandı. Listede 75 isim yer aldı. Milyonlarca AK Partili, bu 75 isim hakkında araştırmaya geçti. AK Parti MKYK listesinde yer alan üyelerden biri de Abdurrahim Fırat oldu. 

Erzurum Post- (Özel) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin 7. Büyük Kongresi öncesi yaptığı açıklamada 75 kişilk MKYK listesi oluşturulduğunu söyledi. Erdoğan'ın açıkladığı 75 kişilik MKYK listesi de belli oldu. Bu isimlerden birinin de Abdurrahim Fırat olduğu açıklandı. Peki Abdurrahim Fırat kimdir?


ABDURRAHİM FIRAT KİMDİR?

 

Abdurrahim Fırat, 1966 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum’da tamamlayan Abdurrahim Fırat, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Erzurum Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalışmaya başladı.


Fırat, 1990'lı yıllarda İHD Erzurum (İnsan Hakları Derneği Erzurum Şube Başkanlığı), HADEP (Halkın Demokrasi Partisi) il yönetim kurulu üyeliği yaptı.  


Daha sonra ANAVATAN Partisi'ne geçen Fırat, 2007 ve 2011 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti’den aday adayı oldu. 2012 Haziran ayında yapılan AK Parti 4.Olağan Kongresinde Erzurum İl Yönetimine seçildi.

 

Kürt Azadi Cemiyeti'nin Erzurum Şubesi Üyesi Şeyh Sait'in anne ve baba tarafından öz torunu olan Abdurrahim Fırat,  AK Parti siyaset akademisinin 10. ve 15.Dönem Kurslarını Erzurum İl birincisi olarak tamamladı. 2013 yılında en fazla üye kaydı yapan İl Yönetim Kurulu üyesi ödülünü aldı.


AK Parti MKYK Üyesi Abdurrahim Fırat, MKYK’de aldığı görevle ilgili yaptığıdeğerlendirmede, “Liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin öngörü ve tensipleriyle AK Parti MKYK’de görev aldık. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Güven ve istikrarın teminatı olan AK Parti’miz, bu ulvi Erdemliler Hareketi, Devlet Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi lider ve muasır medeniyet seviyesine yükseltmeye devam edecek” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.