Helvanın şekerini az koyduk

Erzurumspor ligin 4. Haftasında Çaykur Rizespor karşısında maçı golsüz eşitlikle tamamladı. Erzurumspor futbol olarak güven verdi, oyunun ilk yarısında zaten topu ayağında tutmayı da başardı, ikinci yarıda Rizespor biraz silkinip kontratak futboluyla gol aradı ise de maçın skoru değişmedi. İkinci yarıda da Erzurumspor etkili idi fakat, filelerle buluşturamadılar meşin yuvarlağı.

 

Erzurumspor Rizespor maçına da, skoru etkileyecek futbolcularından yine yoksun çıktı. sakatlığı devam eden gol ümidi Armando Sadiku Erzurumspor forması ile yeşil sahalara çıkamadı .. Erzurumspor'un başarılı forveti Oltan Karakullukçu da Sıvas maçı öncesi antrenmanda sakatlanmıştı. Yeni transfer Richardo Gomes te yetişmedi. Sisokko’nun neden ilk 11 de oynatılmadığını ben de merak etmeye başladım.

 

Maçta ilk yarı üstün taraf idik , Rizespor 1-2 pozisyon bulup şu denedi ise de sonuç alamadılar. Ancak Erzurumspor da ezilmedi. Güzel paslaşmalar, kanat ataklarını başarıyla yaptı. Ne çare golü atacak futbolcu yoktu.

 

Novikovas’a, Moroziuk’u kelepçelemişlerdi . Ancak Novi her fırsatta bu kelepçeyi kırmayı, geçmeyi bildi. Üstün performans ve becerikli oluşundan bundan sonra tüm takımlar Novi’ye önlem peşinde olacaklar, çünkü maçı herkes izliyor – izletiyor bilgi topluyor takımlar hakkında . Ancak Novikovas, kelepçe de taksalar tutulacak bir oyuncu değil. Sisokko gibi bir zeka devi ile oynasa idikoridorlardan iyi vuruşlar da yapabilirdi, ya da tersi. Novikovas’ın ceza sahası dışından ki sert şutunu (dk 10) Kaleci Gökhan Akkan güçlükle kornere çeldi.

 

Ceza sahası önünde 29.dakikada topla buluşan İbrahim Akdağ sert vurdu top, üstten auta çıktı. Güzel bir şut idi.

 

Moroziuk, Nokovas ile girdiği mücadeleyi kaybedince yüzünü –gözünü tutarak düştü. Novikovas mücadeleden kazandığı topla rakip kaleye gitmeye hamle yaparken hakemin düdüğü imdada yetişti! Novikovas’ın faul yaptığını işaret etti. Oysa var da da incelensin pozisyon hiçbir şey yoktu. Oyunu devam ettirmeli, Moroziuk ‘a sarı kart göstermeliydi. Açıkça ben hakemin iyi niyetli olduğuna inanmadım.! İlk yarı golsüz 0-0 sona erdi.

 

İkinci yarı Erzurumspor, Rizespor karısında yine etkili pozisyonlar üretti.

 

53.dakikada Emrah’ınCeza sahası sağ çarpraz köşesinden çektiği sert şut, kaleci Gökhan Akkan ın ellerinde kaldı.

Boldrin’in 56. Dakikada kullandığı köşe atışında Erzurumspor defansı top uzaklaştırmaya çalışırken, Melnjak’ın vuruşu kale direği yanından auta çıktı.

 

Etkili isimlerden Emrah Bassan’ın sağ çarpraz dan çektiği şut ta kaleci Gökhan’da kaldı (dk 61)

 

Rizespor’da Samudio nun Ceza sahası dışından sert şutunu kaeci Fernolle kontrol etti ( dk 64)

 

Rizespor’un gol silahı Remy 70.dakikada göğsü ile yumuşattığı topa sert vurdu , top üstten auta çıktı.

 

Erzurumspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta Emrah 80. Dakikada Sisokko’yu gördü, Sisokko nun nefis şutu üst direkten az farkla auta çıktı. 85. Dk da Emrah ın şutu, 86. Dakikada novikovas’ın güzel şutunu kaleci Gökhan kornere çelerek tehlikeyi önledi.

 

Maçın 3 dakikalık uzatma bölümünde elektrik kesildi . Hakem Ümit Öztürk, Kaptanlar , kaleciler ve var ile görüşüp oyunu tamamlattı. Maç başladığı gibi 0-0 sona ererken, centilmence bir maç oynanmış oldu.

 

Erzurumspor 3 puan alabilirdi ama golcüsü yoktu . Pozisyona giren Raşat ise gol pozisyonlarında etkili olamazdı . Daha sonra oyuna alınan Ömer de bir katkı sağlayamadı. Maçın tamamına bakılırsa hatalı pas sayısında olumlu oranda azalma var, uyum daha da artmış, sorumluluk ta aynı şekilde.

 

Takım daha iyiye doğru gidiyor, 15 günlük Milli Takım maç arasında bu takım daha da güzel işler yapacak , sakatlar iyileşip takıma katkı sağlarsa Şifo Mehmet’in eli rahatlar, alternatiflere kavuşur .

 

Bir puana sevinilir mi ? diye aklınızdan geçebilir. Son dakika takımı Rizespor, sürpriz yapmadan maçı tamamladık.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.