Hatalardan ders çıkarabildik mi?

Geçmiş yazılarımızda birçok kez gündeme taşıdığımız kulüp yönetimlerinin yanlış yönetimleri yüzünden boşa harcanan paralarımızı yazmıştık. Hatırlamak için tekrar kısaca yazayım voleybolda Palandöken Belediyesi voleybol takımı, hentbolda Aziziye Belediyesi Aziziye Termal Spor bırakın üst liglere çıkıp düşmeyi kapanıp çocularımıza eğitim vermeye bile gerek görmediler.

 

Futbolda B.B. Erzurum Spor son beş yıl içinde zor olanı başarıp iki kez Süper Lige çıkmayı başarıp ancak ligde tutunamayıp 1. Lige maalesef düşerek bizleri üzdü. Buz Hokeyinde Erzurum her geçen yıl kan kaybediyor. Buz Hokeyi konusunu bir sonraki yazımda detaylı yazacağım. B.B Erzurumspor’un düşmesi ile ilgili Onursal Başkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bir canlı yayında “yenile yenile yenmeyi öğreneceğiz, bu yılda iddialıyız Süper Lig için takım kurup çıkacağız” şeklinde iddiamızı dile getirdi. Artık kulüp yöneticileri değişse bile geçmiş tecrübelerden çıkan dersleri bir kenara atmayıp bunlardan ders çıkarmalılar.

 

Bir örnek vereyim bu konu hakkında Alanyaspor hacizden dolayı kulüp binasındaki koltuklara dahi el koyulmuşken Türkiye'de ses getiren bir futbol takımına dönüştü. Sene 2012 kulübün idari bölümündeki klima, fotokopi makinesi, yazıcı, monitör, bilgisayar kasası, buzdolabı, oturma grupları ve kulüp başkanının makam koltuğuna dahi haciz koydurulmuştu. Kulübü icraya veren, Alanyaspor'da futbol oynamış Alanyalı biriydi. Geçmiş yıllarda kapanan Erzurumspor’a da kendi futbolcularımızın aynı şeyi yaptıklarını biliyoruz.

 

Kulübü 2011 yılında borç batağından alan ve kapanmanın eşiğinden alan Hasan Çavuşoğlu 2 sene boyunca sportif başarı yerine kulübün borçlarını temizlemekle uğraştı. Bizim böyle bir sorunumuz bile yoktur. Borçlar temizlendikten sonra kulübün eli rahatlamış ve artık ilerisi için iyi bir planlama yapıldı.

 

2013-2014 sezonunda 2. Lig play-off şampiyonluğu.

 

2015-2016 sezonunda TFF 1. Lig play-off şampiyonluğu.

 

2016-2017 sezonunda tarihinde ilk defa Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.

 

Süper Lig'de mücadele ettiği ilk 2 sezon alışma devresi geçiren Alanyaspor daha sonraki yıllarda her yıl gelişerek ve üstüne koyarak ligin en iyi futbol oynayan takımlarından biri oldu..

 

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'i 5. sırada bitirdi ve Türkiye kupasında final oynadı.

 

Bu sezon oynadığı futbolla taraflı tarafsız büyük beğeni kazandılar. Türkiye kupasında yarı finale yükseldiler. Futbolcu izleme ekibi çok başarılı. Menajerlere boyunlarını eğmiyorlar. Yalnızca Türkiye de değil, birçok ülkede futbolcu taraması yapıyorlar. Davidson, Bakasetas, Babacar, Junior Fernandes, Wellinton, Caulker ve Tzavellas gibi önemli yabancı futbolcuları kadrosuna katıp ülke futbol piyasasına sundular. Bakasetas, Emre Akbaba, Wagner Love, Lucas Villafanes ve Merih Demiral'dan çok iyi bonservis geliri elde ettiler. Ozan Tufan ve Salih Uçan'ı yeniden Türk futboluna kazandırdılar. 2. Lig'den bu yana kadrosunda oynayan Efecan Karaca A Milli takıma kadar yükseldi.

 

Sadece futbolcu değil genç Teknik Direktörlere de güvenleri boşa çıkmadı. Sergen Yalçın ve Erol Bulut son olarak Çağdaş Atan Alanyaspor performansıyla büyük başarılar elde ettiler ve iki büyük takıma transfer oldular. Şuan Kulüpte Çağdaş Atan görev yapıyor ve Çağdaş Atan'ın gelişiminde büyük katkı sağlıyor. Gidenin yeri doluyor. Kişiler üzerine değil ekip üzerine kurulu bir sistemleri var. Yönetimlerini para babaları değil Futbolu bilen insanlar oluşuyor. Planlı, programlı ve had bilerek kulüp yönetiyorlar.

 

Bu örnekler çoğaltılabilir umarım artık “yenile yenile inşallah yenmeyi öğrenmişizdir”. 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • murat 27 Mayıs 2021 18:28

    çok doğru tespitler