Güçlenirken böbürlenmeyelim!

10.000 günü aşan transfer yasağının kalkması Erzurum’da sevinçle karşılandı. Düne kadar gerilim içindeki Erzurumlu’nun yüzünde güller açmış, herkes sevincini paylaşıyor, kahvehanede “ çaylar benden “ ikramları, sohbetler değişti herkes transferleri konuşuyor. Cep telefonlarından isim araştırıyorlar, birbirlerine kısa dalga haberler aktarıyorlar. Bir anda şehrin ve Erzurum dışındaki tüm Dadaşların havası değişti. Diyebilirim ki Erzurum dışından bana yağan mesajlar, Erzurum’u geçti.

 

YÖNETİMSEL HATALAR...

 

Dikkatlice düşünülürse, Erzurumspor bir faciadan döndü. Facianın nedeni taraftar değil.! “Aşırı müdahalelerin getirdiği yönetimsel hatalar “. Parayı ben buluyorum ben karışırım! Şeklinde ki düşünce olabilir. Ama Parayı bulmak zor , karar verirken, kararlar alırken getirisini –götürüsünü de düşünmek gerekir.. Erzurumspor yönetimleri geçmişteki bu hataları hiçbir zaman unutamaz, unutmaz da. Çünkü onların çektikleri sıkıntıyı, en iyi onlar biliyorlar. Bu nedenle yöneticilere yüklenmemek gerekir. Sistemde bir yanlışlık olduğu için yöneticilere kusur bulmak bir hata olur. Yöneticiler, istenileni yapmıştır. Bu notu da tarihsel bir not olarak düşeyim. Bir daha bu tür hataların yapılmaması, hatalardan ders alınması ve 1. Lig de birkaç hafta içinde adını yazdıracak bir takım görüntüsünün sezon sonuna kadar devam ettirileceğine inanıyorum.

 

VEFAYI UNUTMAYALIM...

 

Bugüne kadar son 3 yıldan beri Erzurumspor’un ligde kalması için muhteşem performans sergileyen tüm futbolcuları alnından öpmek gerekir. Erzurumluluk, Dadaşlık bunun gerektirir. Bu futbolcular her ne kadar maaşları için oynamış olsalar bile, onların Erzurumlulara yaşattıkları gururun parasal olarak değeri biçilemez. Biçmeye kalkanlar da yanılırlar. Özellikle bu kemik kadro öyle mücadeleler verdiler ki, tüm Türkiye parmak ısırdı. Haftalarca gol yemeyen bir takım adını altın harflerle yazdırdı. Süper lige çıkamasa bile birçok takım taraftarı , ‘ gönlümüzdeki şampiyon Erzurumspor’du ‘ diyebildi. Bunlar paradan önemli gurur veren konulardır unutmayalım.

 

ALT YAPIDAN GELENLER ERZURUMSPOR’UN FİDANLARI..!

 

Takımın kemik kadrosunda oynayan futbolcular yaşlı olabilir, alt yapıdan gelenler tecrübesiz olabilir. Bunları hoş görmek Dadaşlığın şiarıdır. Hiç kimse anasının karnından kramponla çıkmıyor ! Hata yapacak, hatasını telafi edecek, daha iyi olacak eleştirirken de dozunu kaçırmamalıyız. Erzurumlu ahde vefayı bilen bir şehir ve Erzurumlular da bu şehrin ‘manevi havasını ‘ soluyan bu şehrin kültürüne ananesine bağlı kişilerdir. Olmayanlar da istisna, pek te ilgilenmiyoruz!. Takım tahtayı açtı diye, alt yapıdan gelen oyunculara ağır hakaretleri ben kabul etmiyorum. Biraz şeref biraz haysiyet sahibi olanlar bunu yapmazlar. Bu futbolcular İlk kez profesyonel olmuş, takım futbolcu transfer edemezken antrenmanlarda takım kuramazken bu takımın antrenman formasını terleten oyunculardır. Geçtiğimiz Sezon Erzurum’da Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezinde Erzurumspor’un özel maçını Kulüp Başkanı Ahmet Dal ile izlerken bu takımın kadrosunda alt yapıdan alınan oyuncular vardı ve yürekleri pıtır pıtır atarak koşuyorlar, bir adım öne geçmek için çırpınıyorlardı. Şimdi bu oyuncuları hiç kimse çöpe atmayı beklemesin. Bu oyuncular Erzurumspor’un geleceğidir, dal vermiş bu fidanları kimseye kırdırmamak gerekir.

 

TRANSFERLER...

 

Futbolü izlerken biraz da futbolün ne olduğunu okuyarak ta anlamak mümkün!. Bilip bilmeden Transfer edilen futbolcular için ‘inşallah falana benzemez!’ , ‘iyi mi ki ‘, ‘bu ne yapacak ki!’ gibi daha oynamamış bir futbolcuya karşı olmaması gereken karşılamalar doğru değildir. BU takım depremden sağ çıktı ! Yedeği olmayan bir takıma eldeki imkanlar ölçüsünde takviye yapılıyor. Herkes ister en iyi oyuncuyu, ama bunun şartları var . Öncelikle takımda herkes 10 TL verirken 100 TL ye transfer yapamazsın o takıma!. Takımın dengesini bozar. Ayrıca Erzurumspor teknik heyeti gelecek vadeden ama bu sezonda iyi bir performans sarfedecek futbolcuları bulup listelemiş, onları alıyorlar. Biz acaba bu teknik heyetin eleğinden geçen futbolcuları şu anda eleştirebilecek düzeyde mi yiz ? Bunu sorgulamak ve bilmek lazım. Biraz beklemek zaman vermek lazım. Şu anda yapılan eleştiriler, Teknik heyete karşı nezaketsizlik demektir. Kılı kırk yararak, bonservisi elinde oynayacak oyuncu bakıyorlar. Erzurumspor şu anda 15-20 Milyonluk oyuncu alamaz..!
 
Tahta açıldı, borçlanıldı ve mevcut futbolcuların da ödemeleri, masrafları , bu takımın günlük masrafları var .. Biraz düşünerek yorumlar, sağlıklı olur. Bu yorumları yapanlar da Erzurumspor un başarısını istemeyenlerdir. Bizi takım ilgilendiriyor, şahıslar değil. Erzurumspor güçlenirken, böbürlenmemek gerekir. Erzurumspor Hakan Kutlu ve ekibi ile emin ellerde, desteklemek düşer herkese...

 

Bir böyle bir deprem yaşamamak üzere herkese Erzurum'dan selam ve sevgiler gönderiyorum.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mevlüt Tercan 15 Ağustos 2024 22:32

    Sabirli olmak lazim yönetim inanilmayacak şeyler başardi. Alttan gelen kendi çocuklarımiza iyi sahip çikalim bu takima herzaman lazim onlar