Gözümüzün önündeki maden!

B.B. Erzurumspor Mehmet Sekmen’in vizyonu ve gayretiyle Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden bir takımdan Süper Ligde mücadele eden bir takıma dönüştü. Bu dönüşümün hikâyesini bir başka yazımda yazacağım. Büyük çabalar ve gayretlerle taraftarına ve şehrimize üç sezonda üç şampiyonluk yaşatan B.B. Erzurumspor 2018-2019 sezonunda Play Of maçları sonucunda uzun bir aradan sonra Süper Lige çıkarak bizlere çok büyük bir mutluluk yaşattı.

 

 

Süper Lige çıktığımız sezon yönetimimiz hazırlıksızdı, teknik ekip belki de bir sonraki yıl için 1. Lig kadrosu yapılanmasını hazırlarken biz kendimizi Süper Ligde bulduk. Evet, Süper Lig zordu, yeni bir kadro kurulması gerekirdi, zaman kısaydı vs. o sezon çok büyük mücadeleler veren takımımız son haftada tekrar 1. Lige düştü. Yılmadık pandemiye rağmen, takımımız Mehmet Sekmen ve yönetimin büyük gayretleri ile tekrar Süper Lige çıkma başarısı gösterdi. Biz Süper Lige ilk çıktığımız sezon acemilik yaşadık yanlışlar yaptık futbolcu tercihlerinde şansımız yaver gitmedi diyelim. Ancak tecrübelenmiştik en azından yabancı oyuncu alırken dikkatli olalım yerli futbolcularımızı araştıralım artık paralarımızı boşa harcamayalım mantığı ile hareket etmemiz gerekmez miydi?

 

Altı yıldır profesyonel liglerde mücadele eden takımımız bazı tecrübeleri kazanmış profesyonel futbolcu tercihlerinde hemen her futbol izleyicisinin sözlüğünde bir kelime olan Scout ekiplerinin raporlarını dikkate alır diye düşündük durduk. Scout kelimesi, Türkçeye çevirdiğimizde, izci anlamına geliyor, genel tanımı ise keşfe çıkan, keşfeden anlamında kullanılıyor. Scout'lar ikiye ayrılıyor; futbolcu takipçileri ve rakip taktik analistleri. Şirket ya da kulüp bünyesinde çalışabildikleri gibi dışarıdan danışman olarak da farklı takımlara hizmet veriyorlar. Biz herhalde bu yapılanmayı yapamadık Avrupalı gözümüzün önündeki yetenekli Türk futbolcuları takımlarına kazandırırken biz ikinci kalite yabancı futbolculardan medet umuyoruz. Hâlbuki futbolcu pazarı TFF 1. Ligde. Avrupa'nın gözü de TFF 1. Lig'de. Süper Lig'de oynamadan Avrupa'nın önemli kulüplerine transfer olan futbolcularımız şöyle.

 

Çağlar Söyüncü, Altınordu'dan Freiburg'a transfer oldu.

Zeki Çelik, İstanbulspor’dan Lille'ye transfer oldu.

Mert Çetin, Gençlerbirliği'nden Roma'ya transfer oldu.

Cenk Özkaçar, Altay'dan Lyon'a transfer oldu.

Metehan Altunbaş, Eskişehirspor'dan Lask Linz'e transfer oldu.

Ali Akman, Bursaspor'da ki performansından dolayı Eintracht Frankfurt'a transfer oldu.

Ali Akman hariç diğer 5 futbolcu kulüplerine iyi paralar kazandırarak transfer oldular.

 

Bunların dışında yabancı futbolculardan Marco Paixao bu sezon Altay formasıyla Lig'de 19 gol attı ve gol krallığı yarışında zirvede yer alıyor.

 

Deneyimli golcü bu sezon gol kralı olursa TFF 1. Lig tarihinde 3 sezon üst üste gol kralı olan ilk futbolcu olacak.

 

Başka bir şey söylemeye gerek yok para ile başarı gelmiyor yaşadık gördük her transfer dönemi büyük paralar harcayarak yeni bir takım kurmak yerine, iyi bir Scout ekibi kurmak zayi olan paralarımıza ve umutlarımıza merhem alacaktır.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.