Erzurum Düzenleme Tarihi : 26 Ağustos 2020 20:00 Haber Girişi : 26 Ağustos 2020 20:03

Ete ve süte ‘saman zammı’ kapıda!

Ete ve süte ‘saman zammı’ kapıda!
Haziran ayında 650-700 TL'ye satılan samanın tonu 940 TL'ye kadar yükseldi. Erzurum’da hayvan yetiştiricileri bu duruma tepki gösterirken, et, süt ve süt ürünlerine zam gelmesi bekleniyor.

Erzurum Post-Türkiye’de hayvancılığın büyük bölümünün yapıldığı Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır bölgesinden “Saman’daki fiyat artışını durdurun” çığlıkları gelmeye başladı. Erzurum’daki hayvan yetiştiricilerinden edinilen bilgiye göre, Diyarbakır bölgesinden alınan, kış öncesinde bölge hayvancılığı için büyük önem taşıyan ve haziran ayında 650-700 TL arası olan samanın tonu son günlerde 940 TL’ye kadar yükseldi.

 

Fiyatlardaki bu artış, kırmızı et fiyatlarının da aynı oranda yükselmesine yol açacak. Hayvan yemindeki sıkıntı ise etin yanı sıra süt ürünleri; tereyağı, yoğurt ve her türlü peynire de yansıyacak. Üreticiler, et fiyatlarının artmasıyla ithalat yoluna gidildiğini, bunun yerine sorunun temeline inilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.