Eskişehir’de Su Sporları İvmeleniyor

Eskişehir’de ilk defa düzenlenen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su Sporları Şenliği 27 Temmuz 2024 Cumartesi günü Sarısungur Göleti’nde Eskişehir Anakent belediyemizin birimlerinin adeta koordinasyon şovu ile gerçekleşti.

 

Gençlik ve Spor Hizmetleri, Toplu Taşıma, Mali Hizmetler, Çevre Koruma Kontrol daire başkanlıklarının eş güdümü ile düzenlenen harikulade şenlikte dragon bot yarış etkinliği kazasız bir şekilde tamamlandı.

 

Su sporlarında son yıllarda yükselişte olan kano branşında yurttaşlara kano çeşitlerini tanıtmak, kano sevgisi aşılamak ve kano deneyimi kazandırmak maksadıyla Sarısungur göletinde sıcak ve rüzgarlı bir yaz gününde, tam donanımlı, aksamayan ses sisteminden duyulan hareketli parçalar eşliğinde kürekçiler renkli görüntüler oluşturdu.

 

 

Donanımlı 10 kürekçinin, eş zamanlı aynı kayık içerisinde, bir davulcunun ritim tutması ve bir dümencinin yönlendirmesiyle su üstünde hareket eden; 3 farklı (turuncu, beyaz ve bordo renkli başında ejderha boynu ve kafası, teknenin ardında ejderha kuyruğu olan) dragon botu yarış organizasyonun temeliydi.

 

Teknede bulunan 12 kişinin haricinde 5 adet yedek sporcuyla oluşan takımlarda genel klasmanda 15, kadınlar klasmanında ise 7 takım dragon bot yarışlarına katıldı.

 

 

Rüzgarlı hava nedeni ile başlangıç noktasına eşzamanlı konumlanmakta oldukça zorluk çeken botlar; hakemin talimatıyla çıkış yaparak, kenar kısmının her 10 metresi dubalarla işaretlenmiş 200 m’lik parkurun varış noktasında görüntü kaydı alabilen teknolojiyle performansları değerlendirildi.

 

 AKUT, jandarma ve sağlık personellerinin hazır bulunduğu güvenli alanda katılımcıların ve seyircilerin huzur içerisinde zaman geçirebilecekleri, temel ihtiyaçların rahatlıkla karşılanabildiği ortam tahsis edilmişti.

 

Eskişehir Anakent Belediyesi Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Çeliksoy organizasyonlara gösterdiği önemi; katılan takımların dinlenme alanlarını tek tek ziyaret ederek başarılar diledi ve gelecekte kano eğitim faaliyetlerin ve yarış organizasyonların artarak devam edeceğini müjdeleyerek gösterdi.

 

Finale kalan Shipeedy, Asmar Holding ve İstanbul Karaburun su ve Doğa Sporları klübü takımları arasında çekişmeli geçen mücadelede 200 m’lik parkuru 52 saniye 65 salise skor ile İstanbul Karaburun Su ve Doğa Sporları Klübü birinci tamamladı.

 

Katılımda geciken ve yarışı kaybeden takımlar 30 Ağustos Zafer Bayramımızda Porsuk çayında düzenlenmesi planlanan müsabaka için hazırlıklara şimdiden başladı.

 

Katılımcılara ve seyircilerin keyifli bir Cumartesi günü geçirmelerine sebep olan başta yerel otorite personellerine, maddi manevi destek olanlara teşekkürler borç bilinir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ruhsar Yanmaz 29 Temmuz 2024 08:07

    Bu yaz sıcaklarında su ile buluşmak çok anlamlı olmuş.