Erzurumspor taraftarı ne istiyor ?

Remzi Oğuz Arık Hoca, Erzurum’a övgüler yazısının bir bölümünde Erzurum’dan şöyle bahseder;

 


“Anadolu'nun doğusunda, eşsiz dağlara dişlerini sıkan, gerekirse, mütecavize bu dişleri gömen bir efsane aslanı gibi diş diş yükselen Erzurum!.

 


Tarihinin eskiliği ile yerin dibine ayaklarını basan, gömdüğü şehitleriyle topraklarının iliklerine kadar Türk olan, şehitlerinin göğe yükselen ruhlarıyla başı göklere değen Erzurum!”

 


Erzurum işte bu kadar önemli bir topraktır. Sadece bu şehrin değil Anadolu'nun zirvesidir. Burada insanların eğlence seçenekleri yok denecek kadar azdır. En büyük sevdada da yarım asırdır süre gelen bir futbol takımıdır. 

 


Bu şehrin soyundan, bağrından, adından kopup giden zenginlerimiz, ünlülerimiz… Erzurumspor, nedir sorusuyla başlayalım bilmeyenleriniz için…

 


Büyükşehir Belediyesinin Ahmet Küçükler döneminde attığı adımlarla Mehmet Sekmen’in yoğun çabalarıyla, şehir yıllardır özelimini duyduğu profesyonel futbol takımına kavuştu.

 

Amatör ligde en fazla seyirciyle oynanan karşılaşma rekorunu kıran, 3 yılda 3 lig birden atlayarak dünya da sadece Juventus örneğinde gördüğümüz bir başarıyı yakalayan Erzurumspor, şehrin futbol aşıklarına yaşattığı bu istikrarlı mutluluğu devam ettirmek istiyor. 

 


Erzurumspor’un muhteşem bir hikayesi var. Geçmiş yönetimlerde çıkan onlarca entrikaya rağmen Mehmet Sekmen, otoriter yapısı ve tecrübesiyle takımı bu gün bulunduğu yere kadar getirmekte herkesten çok katkısı vardır. 

 


Kış aylarında eksi 15 derecelerde bir yandan çocuğunun elini ısıtıp, bir yandan da gelecek olan golu beklemenin heyecanında olan tarafatrın, hayatınında en büyük sevdasıdır mavi-beyz renkler...

 

Ve... Bu renklerin hayalini, çığlığını dağlarda yankılandıran ağabeysi Zafer Lömenler’in emeği var. 


Şimdi bu taraftarlar;

 Hayallerinin ayakta kalmasını, bu taraftarlar; Süper Lig'de, Doğu'nun tek takımının sabit kalmasını istiyorlar! 


Peki bu istek neden önemli?


Tabi bir taraftar olarak bende bu konuya oldukça duygusal bakıyorum ve Erzurumspor’un gidebileceği en üst yerlere gitmesini istiyorum!

 

 

***

 


 Erzurumspor,  Doğu Anadolu Bölgesi'nde Süper Lig'de olan tek takım. Bu takım sadece Erzurum’un değil bu bölgenin takımıdır. Bölgenin en büyük sosyal etkinliği haline gelen Erzurumspor'un maçlarına sanmayın ki sadece bu şehrin çocukları gidiyor!

 

Mavi beyaz renklere gönülden bağlı olan onlarca komşu şehirlerden insanımız, kardeşlimiz, dadaş dadaş diye bağıran renkdaşımız var...

 

Kundaklarında sarılarak büyüyüp, hayallerine sığdıramadıkları renkleri canlı canlı canlı görmek  görmek için yüzlerce kilometreden gelen futbol aşıkları var. 

 

 

***

 

 

Ve Erzurum'da ki taraftarın ne istediğine gelecek olursak!
Bu taraftar bu takıma  her yerde emek verdi... Dağ demedi, kış demedi, kar demedi çamur demedi o  mavi-beyaz renklerin ardına düştü.  

 

Eksi 25 derecede  elleri titreyen bu adamların gözünde ki o sevdayı görüpte başını tekmelere uzatan fedakar futbollcularla bu başarılar geldi. Şimdi istenilen çok bir şey değil.

 

Çünkü bu şehrin  ruhunda şampiyonluk var ve o şampiyonlarda kar-buz, yağmur-çamur her yerde ve her zaman  ‘biz  buradayız’ diye bağıranlarlarla geliyor.

 

Erzurumspor’a destek vermek, bu buzlar kentinde  erimektir..

 

Erzurumspor'a destek vermek,  şehrin karanlık sokaklarında ki tüm hesapları tepikleyip Ejder'e ulaşmaktır...

 

Erzurumspor'a destek vermek, Ağrılının, Karslının, Iğdırlının, Bayburtlunun, Erzıncanlının, Bingöllünün metrelerce yağan karlı yollardan çıkıp gelip çocuğuna hayallerini ve geleceğini seyrettirmesi demektirdir.


Erzurmspor'a destek vermek, bu yurda, bu kardeşliğe destek vermektir...

 

Haydi.. şimdi... El ele hep birlikte!

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.