Erzurum Düzenleme Tarihi : 14 Temmuz 2020 14:46 Haber Girişi : 14 Temmuz 2020 14:52

Erzurum Havalimanı CAT3-A sisteminde geriye sayım

Erzurum Havalimanı CAT3-A sisteminde geriye sayım
Erzurum’da yıllardır tartışma konusu olan havalimanına kurulacak CAT3-A sisteminde son aşamaya gelindi. Sistemin 30 Temmuz’da tamamen bitirilmesi ön görülüyor. Özel Havayolu şirketleri gelişmeler üzerine ek seferler planlıyor.

Erzurum Post-Erzurum’da iki yıldır yılan hikayesine dönen havalimanındaki çalışmaların asfalt kısmının yüzde 90’ı, elektrik ağının ise yüzde 85’i tamamlandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün 2019 yılında tamamlanmasını planladığı ancak bir türlü bitirilemeyen CAT3-A sisteminde son aşamaya gelindi.

 

Gündemden düşmeyen ve uçuş iptallerine neden olan sistemin bu yıl da yetiştirilmeyeceğinden endişe duyan Erzurum Valisi Okay Memiş, durumu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na iletmişti. Havalimanında incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, sistemin Temmuz ayı içerisinde bitirileceğini söyleyerek son noktayı koymuştu. Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü havalimanında sona aşamaya gelindi. Bu hafta sonu asfalt çalışmaları sonlanacak, 30 Temmuz’da ise CAT3-A sistemi kurulmuş olacak.

 

Ek seferler geliyor!

 

Özel havayolu şirketleri Erzurum Havalimanındaki gelişmeler üzerine yeni planlamalar yaparak, sefer sayılarını artırdı.

TURSAB Kuzeydoğu Anadolu Başkanı Kürşat Özeken, Erzurum’dan İzmir’e direkt uçuşlarda ek sefer açılacağını söyledi.  Özeken, “Havalimanındaki çalışmaların büyük bir kısmı tamamlanmış durumda. Pandemiden sonra seferlerimiz düzenli bir şekilde eklendi. Ağustos ayında günde Ankara’ya 1 İstanbul’a 4 uçak mevcut. Sun Express’in Erzurum’dan İzmir’e haftalık 4 gün olmak kaydıyla Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi uçuşu var. Acentelerimizin girişimleriyle 2 Ağustos’tan itibaren Pegasus Havayolları İzmir’e direkt uçuşlarını açıyor. Böylelikle Perşembe ve Pazar günleri de uçuş olacak. Bursa ve Antalya direkt uçuşlarımız yok. Yaz sezonunda Erzurum’da bu uçuşlara ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

 

 

Havayolu daha güvenli

 

Pandemiden dolayı uçak yolculuğunun daha hijyenik olduğunu da belirten Özeken, “ “İstanbul’dan Erzurum’a geliş uçaklarımız yüzde 90 dolu. Ancak gidiş uçuşlarımız yüzde 40 civarında. İnsanların havalimanına karşı olumsuz bir algı oluştu, bu algıyı kırmamız lazım. Vatandaşlarımız uçak seferlerini gönül rahatlığı ile tercih edebilir. Uçuşlarda yazın bir problem yaşamıyoruz. Bu sene de CAT3-A sistemi ile sorunsuz uçuşlar gerçekleştirilecek. Öte yandan pandemiden dolayı uçak seferleri daha hijyenik ve tedbirli. Uçuş fiyatlarımız da otobüsle hemen hemen aynı.  Sayın Valimize de girişimlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu işin peşini bırakmadı, hala da takipte” diye konuştu. Manolya BULUT/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.