Magazin Haber Girişi : 15 Aralık 2018 13:50

Erzurum'da yeni heyecan 'lastik raftingi'

Erzurum'da yeni heyecan 'lastik raftingi'
Karlı alanda 4x4 araçlarla nefes kesen off- road gösterisi

Erzurum Post-Erzurum Macera Off-Road Doğa Sporları Kulübü üyeleri, arazi araçlarının arkasına bağlanan lastiklerin üzerine çıkıp, kar üzerinde kayarak "lastik raftingi" yapmanın heyecanı yaşadı. 

 


Off-road tutkunları, kışın yapılan faaliyetlerle Türkiye'de adından söz ettiren Erzurum'un tanıtımı için kayak, buz hokeyi ve buz pateni gibi sporların yanı sıra adrenalin ve heyecanın aynı anda yaşanacağı çeşitli eğlenceli organizasyona imza attı. 
Son dönemde bu etkinliklere bir de "lastik raftingi"ni ekleyen Dadaşlar, arazi araçlarının arkasına bağlanan ipin ucundaki otomobil lastikleri üzerinde karda kayarak eğlenceli anlar yaşıyor. 

 


Kentteki adrenalin tutkunlarının ilgisini çeken lastik raftinginin tanıtımı amacıyla, Erzurum Macera Off-Road Doğa Sporları Kulübü tarafından Palandöken Dağı'nda etkinlik düzenlendi. 
Etkinlikte bir araya gelen adrenalin tutkunları, arazi araçlarının arkasına bağlı halatların ucundaki otomobil lastiklerinin üzerine çıktı. Ardından araçlarla çekilen lastikler üzerinde karda kayan adrenalin tutkunları, eğlenceli anlar yaşadı. 


Erzurum Macera Off-Road Doğa Sporları Kulübü Başkanı Lokman Toptaş, lastik raftinginin Erzurum'da kış turizmine yönelik kayak, buz hokeyi, buz pateni ve snowboard benzeri spor dallarının yanında Macera Off-Road Kulübü üyelerinin geliştirmiş olduğu bir spor olduğunu söyledi. 

 


 

"Yaklaşık 60-70 kilometre hıza çıkabiliyoruz" 


Toptaş, kentin tanıtımı için etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Lastik raftingini 4x4 off-road araçlarının arkasına bağladığımız 5 metre halatlara bağlı lastiklerle yapıyoruz. Yaklaşık saatte 60-70 kilometre hıza çıkabildiğimiz bir sistem. Bu şekilde yaklaşık 2.5-3 kilometre devam ediyoruz. Bu spor, macera, adrenalin ve heyecan yüklü bir spor dalı oldu. Bu da bayağı sevildi ve tutuldu. Amacımız bunu geliştirebilmek, duyurabilmek ve iyice tanıtıp Erzurum'da böyle bir şeyin olduğunu ve gelecek olan turistlerin lastik raftingini de deneyebileceklerini gösterebilmek" dedi. 
Etkinlik İhlas Haber Ajansı ekibi tarafından drone ile havadan görüntülendi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.