Sağlık Düzenleme Tarihi : 22 Temmuz 2020 02:07 Haber Girişi : 22 Temmuz 2020 02:44

Erzurum'da Covid-19 patlaması!

Erzurum'da Covid-19  patlaması!
Erzurum Valisi Okay Memiş, kentte pozitif vaka sayısının 158'e çıktığını söyledi. Cenaze ve düğün törenlerine dikkat çeken Vali Memiş, ''Kendinizi koruyun'' uyarısında bulundu.

Erzurum Post (Özel Haber)-Korona Virüsle mücadelede örnek şehirlerden biri olan Erzurum, özellikle seyahat kısıtlaması ve sağlık çalışanlarının rehavete kapılması sonrasında risk altına girdi.

 

Başta İstanbul, İzmit ve Bursa olmak üzere çeşitli kentlerden gelen vatandaşlar İspir, Karayazı,Horasan ilçelerinde pozitif vaka sayılarında artışa neden oldu. Kentteki son durumu açıklayan Vali Okay Memiş, pozitif vakaların en çok düğün ve cenaze evlerinde oluşan temasla arttığını dile getirdi.

 

''SADECE BUGÜN 68 POZİTİF  KİŞİ VAR''

 

Korona virüs nedeniyle şimdiye kadar 23 kişinin yaşamını yitirdiği Erzurum’da pozitif vaka sayısının da 158’e çıktığını kaydeden Vali Memiş, yoğun bakım ünitelerinde 12, entübe durumda da 4 hastanın bulunduğunu bildirdi. Sadece bugün 68 yeni vaka görüldüğünü açıklayan Vali Memiş, iyileşen hasta sayısının da 58 olduğunu söyledi. Vali Memiş ayrıca pandemi başlangıcından bu yana Erzurum'da, bin 448 pozitif vakayla karşılaşıldığını, bin 300 kişinin de iyileştiğini belirtti.

 

''KENDİNİZİ KORUYUN!''

 

Erzurum Ajans Yayın Yönetmeni Onur Sağsöz'e,yaptığı açıklamada düğün ve cenaze törenlerinde sosyal mesafeye daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Okay Memiş, “Şimdiye kadar aldığımız önlemlerle vaka sayılarının artmasını önledik ancak ne yazık ki son bir kaç hafta da rakamlar artış gösteriyor. Tehdit ortadan kalkmış gibi davranmamalıyız. Sosyal  mesafe ve maske kullanımına dikkat etmeliyiz. Zaman zaman cezalar kesiyoruz ama kimsenin de canını yakmak istemiyoruz. Herkes kendini korusun” dedi.

 

 

NENE HATUN  KADIN DOĞUM HASTANESİ'NDE NELER OLUYOR?

 

Korona Virüsle mücadelede örnek şehirlerden biri olan Erzurum'da, özellikle son iki gündür Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesdi'nde yaşanan ihmaller sonrası bulaşı hat safhaya ulaştı. Hastanede bir çalışanını dikkatsizliği sonucu ebe ve hemşireler, pozitif tanıyla karantina altına alındı. Ancak aynı hastanede rutin doğum hizmeti devam eciyor. 

 

Vali Okay Memiş, pozitif vakaların en çok düğün ve cenaze evlerinde oluşan temasla arttığını dile getirirken, Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'ndeyaşanan bulaşılardan  ise bahsetmedi.

 

SADECE BUGÜN 68 POZİTİF

 

Korona virüs nedeniyle şimdiye kadar 23 kişinin yaşamını yitirdiği Erzurum’da pozitif vaka sayısının 158’e çıktığını kaydeden Vali Memiş, yoğun bakım ünitelerinde 12, entübe durumda da 4 hastanın bulunduğunu bildirdi. Sadece bugün 68 yeni vaka görüldüğünü açıklayan Vali Memiş, iyieşen hasta sayısının da 58 olduğunu söyledi. Vali Memiş ayrıca Pandemi başlangıcından bu yana 1448 pozitif vakayla karşılaşıldığını, bin 300 kişinin de iyileştiğini belirtti. Vali Memiş, son iki gün içerisinde 30 sağlık çalışanının karantina altına alındığından ise bahsetmedi.

 

HERKES KENDİNİ KORUSUN!

 

Düğün ve cenaze törenlerinde sosyal mesafeye daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Okay Memiş, “Şimdiye kadar aldığımız önlemlerle vaka sayılarının artmasını önledik ancak ne yazık ki son bir kaç hafta da rakamlar artış gösteriyor. Tehdit ortadan kalkmış gibi davranmamalıyız. Sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat etmeliyiz. Zaman zaman cezalar kesiyoruz ama kimsenin de canını yakmak istemiyoruz. Herkes kendini korusun” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.