Eğitim Düzenleme Tarihi : 23 Eylül 2020 17:01 Haber Girişi : 23 Eylül 2020 17:12

Erzurum'da bilgisayarsız öğrenciler için örnek kampanya

Erzurum'da bilgisayarsız öğrenciler için örnek kampanya
Erzurum'da uzaktan eğitim alabilmek için bilgisayar ya da tableti olmayan öğrencilere  TEKNOBİL Bilgisayar firması sahibi Orhan Bakırcı, sosyal sorumluluk kapsamında örnek bir kampanya başlattı.

Erzurum Post- Uzaktan eğitim sistemi başladı ancak, Erzurum'da bilgisayarı olmayan binlerce öğrenci var. Uzaktan Eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi ve eğitimde adaletin sağlanabilmesi için alt yapının tamamlanması gerekiyor. Erzurum'da uzaktan eğitim alabilmek için bilgisayar ya da tableti olmayan öğrencilere TEKNOBİL Bilgisayar firması sahibi Orhan Bakırcı, sosyal sorumluluk kapsamında örnek bir kampanya başlattı.

 

 

''ARIZALI VE  ATIL BİLGİSAYARLARINIZ GETİRİN EĞİTİTME KATKINIZ OLSUN''


Bu kapsamda Erzurum'da faaliyet gösteren TEKNOBİL firması sahibi Orhan Bakırcı, bir kampanya başlatarak, uzaktan eğitime katkı sağlamayı hedefliyor.  Bakırcı, "Şu anda insanların evlerinde, iş yerlerinde arızalı olduğu için kullanmadıkları atıl durumda olan hem masaüstü, hem de diz üstü bilgisayarlar var, kamu kurumlarının demirbaşına kayıtlı yine bu tarz cihazlar var. Biz TeknoBil bilgisayar olarak, bu kullanılmayan cihazların ücretsiz bakımını yapıp, arızalarını gidererek, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin kullanabilmesi için milli eğitime vermek istiyoruz.'' dedi.

 


TEKNOBİL  ARACILIĞI İLE  KISA SÜREDE 350 ÖĞRENCİ BİLGİSAYARA KAVUŞTU


Sosyal medya aracılığı ile başlattıkları bu çalışmanın kısa sürede yoğun ilgi gördüğünü anlatan Orhan Bakırcı, ''Buradan evinde iş  yerinde kullanmadığı, arızalı bilgisayarı olan herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Gelin birlikte çocukların yüzünü güldürelim. Gerçekten tahmin ettiğimizden çok bilgisayar ihtiyacı olan öğrencimiz ver. Biz kendi imkanlarımızla  bu süre içerisisnde yaklaşık 100 adet ikinci el ve sıfır, 250 civarında bilgisayar ve tableti ise onarım yaparak  ihityaç sahibi öğrencilerimize hediye ettik." diye konuştu.


''VALİLİK ÖNCÜLÜĞÜNDE DAHA KATILIMCI  BİR KAMPANYA YAPMAMIZ LAZIM''


Uzaktan eğititmin başlamasıyla birlikte, bilgisayar fiyatlarını anormal derecede arttığını da vurgulayan TEKNOBİL Yönetim Kururlu Başkanı Orhan Bakırcı, atıl ve arızalı bilgisayarların Saray Bosna Caddesi üzerindeki iş yerlerine ulaştırılması halinde kayıtla cihazları alıp onarımını yaptıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edeceklerini  söyledi.  

 

Bakırcı, ''Dar gelirli vatandaşlarımızın ve birden çok öğrencisis olan velilerimizin bu şartlarda bilgisayr almaları hiçte kolay değil.  Amacımız Erzurum'da ki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaşarak onların eğititmine katkı sunmak.  Ancak  bizim kapasitemiz belli. Bu organizasyonun daha geniş kesimlere yayılması için Valiliğimiz öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kamu kururmları ile sivil toplum örgütlerimizinde devreye girmesi şart. Erzurum olarak gelin hep birlikte tüm ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bu süreçte destek olalım. Biz üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almamaya ve katkı sunmaya hazırız.'' dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mehmet KARAKOYUN 24 Eylül 2020 07:41

    Bu kampanyaya öncülük eden TeknoBil ekibini tebrik ediyorum.