Spor Haber Girişi : 14 Haziran 2021 11:16

Erzurum Cup ve Balkan Bayrak Şampiyonası sona erdi...

 Erzurum Cup ve Balkan Bayrak Şampiyonası sona erdi...
Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen Uluslararası Erzurum Sprint Relay Cup ve Balkan Bayrak Şampiyonası sona erdi. Milli atlet Ramil Guliyev Erkekler 200 metrede elde ettiği 20.44’lük dereceyle Erzurum Cup rekorunu kırdı.

Erzurum Post-Erzurum Atatürk Üniversitesi Atletizm Pisti'nde devam eden şampiyonanın son gün yarışlarında sporcular derece elde etmek için büyük mücaedele verdi. Milli Takım'ın büyük başarı elde ettiği yarışlar adeta nefes kesti.

 

 

Milli Takımlar, Tokyo’da yarışmak için şansının devam ettiği 4x100 ve 4x400 metre erkeklerde Olimpiyat kotasını Erzurum’da netleştirmek için piste çıktı. Yarışlar sonunda milli atletler erkekler ve kadınlarda toplam 10 kişilik olimpiyat kotası elde etti.

 

Dünya Şampiyonu atletimiz Ramil Guliyev ise 200 metre erkeklerde elde ettiği 20.44’lük derecesiyle Erzurum Cup’ın tüm zamanlardaki rekorunu kırarak altın madalya kazandı.

 

GULİYEV: AVRUPA REKORU İÇİN ŞARTLAR UYGUN DEĞİLDİ

 

Guliyev, olimpiyatlarda da altın madalya için yarışacağını belirterek şunları söyledi: ”Bugün hava rüzgarlıydı. 20.44 ile bitirdik. Bu yarış olimpiyatlar için biraz hazırlık oldu. Her şey yolunda gidiyor. Olimpiyatlarda iyi bir derece almaya çalışacağız. Altın madalya için çalışacağız. Bugün Avrupa Rekoru istiyordum ama şartlar uygun değildi. Rüzgar çok fazla vardı. Şimdi bu derece iyi ama Avrupa rekorunu başka zaman deneyeceğim.”

 

 

ÇİNTİMAR: SANİYELERLE KOTAYI KAÇIRDIK, ŞANSIMIZ DEVAM EDİYOR

 

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar yaptığı açıklamada, “Çok zevkli yarışmalar oldu. Burada Dünya çapında dereceler alındı. 7 ülkeden 92 sporcu piste çıktı. Olimpiyatlar için milli takım olarak 10 kota biz aldık. 20 kota Belarus ve Ukraynalı atletler aldı. Toplamda buradan 40 kota verildi. Ayrıca Lübnan’da 1 kota elde etti. İnanılmaz yarışlar oldu. Son yılların en sert ve güzel yarışmaları oldu. Bayrak yarışlarında saniyelerle kotayı kaçırdık. Romanya ve Sırbistan’da ki yarışmalarda kotaları tamamlamak istiyoruz. Ramil’de bugün Avrupa Rekorunu deneyecekti. Ama rüzgar buna izin vermedi” diye konuştu.

 

 

Atletizmde Tokyo Olimpiyatları'nda katılma hakkı elde edecek olan 7 ülkenin yarıştığı ve bu yıl 6'ıncısı düzenlenen 'Erzurum Sprint Relay Cup ve Balkan Bayrak Şampiyonası'nın açılışında olduğı gibi kapanışında kent protokülünden kimsenin olmamamsı tepki çekti. Salgın kısıtlamalarına rağmen sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği şampiyonada derceye giren sporculara ödüllerini federasyon yöneticileri verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.