Direnç iyi gol aranıyor

Erzurumspor, Sıvasspor deplasmanına, yenilenmiş  tam kadrosu ile gitti. Son anda yapılan 4 transferin 3’ü de maçta oynadı.  Deplasmandan 1 puan alarak döndü. Bu kritik dönemde deplasmandan bir puan çok iyi, çünkü puanlar geldikçe puan heybesi dolacak.

 

    Teknik Direktör Mesut Bakkal, deplasman maçında Sıvasspor’un ne yapabileceğini  görmek için defansı dörtleyip oyuna başladı. Oyunu  orta alanda tutarak, rakibin hücumlarını kesmeye çalıştı. Konrataklar  ile  rakip cezaalanına  inmeyi başardılar.  Ataklarda, rakip kalede çoğalmak ta biraz ağır kalınıyor, çoğalınca da gol vuruşlarında etkili olunamıyor.

 

    Yeni transferlerin hemen hepsi görevini yaptılar, diğer futbolcularla da kaynaşmış göründüler.  Atıf takımda ağabeylik yapıyor, top alıyor, saklıyor dağıtıyor ama şu an için  90 dakikayı çıkartması  zor gibi.

 

    İlk yarıda sağ kanadı Novikovasla kullanan Erzurumspor Da Costa ile rakip kalede üst üste etkili oldu. Da Costa Kaleci Muammer’e zor anlar yaşattı. Novikovas’ın şık bir ortasında da Osman kaledeki boşluğu göremedi, daha isabetli kafa vuruşları yapması gerekiyor. İlk yarıda Kaleci Szumski  kalede dikkatli idi, güven de verdi. Başta kararlılığı, Pozisyon takibi, topa hakim olması, kedi çevikliği ile gelen toplara uçmasıyla olumlu puanlar aldı. Ancak defansta yine zafiyet var, Teikeu’nun performansı  bu maçta düşüktü.

 

    Sıvasspor ilk yarıda  Yatabare ile Erzurumspor kalesi önünde net goller kaçırdı. Kale önüne kadar rahatlıkla indikleri anlar oldu. Ancak Sıvasspor da  gol kaydedemedi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

 

    İkinci yarıda Sıvasspor, Erzurumspor’un üzerine gelmeye, gol aramaya  başladı. Rakibini Orta sahada karşılayan Erzurumspor  kısa  süren şaşkınlık ardından  atakları durdurmayı başardı. Sıvasspor ikinci yarıda da birkaç  gol pozisyonlarına girdi, şanssızlıklarından dolayı gol atamadılar.   

 

     Erzurumspor, Sıvasspor’un u ataklarına önce defans güvenliğini sağlama alma ve kontratak geliştirme yolunu seçti. İkinci yarının 61. dakikasında oyuna giren  Gomez, güzel bir şut attı, direkten döndü. Gomez de bu vuruştan önce kafasını kaldırsa iki arkadaşı ceza alanı içinde idi. Direkten dönen topa da yetişecek bir hızlı futbolcu göremedik Sıvasspor kalesi önünde. Gomez, asistliği de gündemine almalı.   

 

    Maçın son anlarında önce Emrah'ın ortasına yükselen olmadı, maçın uzatma dakikalarında Buğra Çağıran'ın   ortasına Omolu kafayı vurabilse , Erzurumspor  3 puanla dönecekti.

 

    Takımın karşı ataklarda biraz hızlı olması, kaleciden ve direkten dönen topların takibinde yarar var. Gereksiz her çalım, takım için risktir.  Paylaşımcı olunması, takıma katkı sağlayacak.  Onursal Başkanın yönetime, deplasman için özel uçak desteği, 3 günde bir oynanan açlar için önem taşıyor.

 

    BB Erzurumspor, Mesut Bakkal dönemi öncesine göre, şu anda direnç gösteren bir takım olma yolunda hızla daha iyiye gidiyor. Maçın son anlarında mutlak golü önleyen Murat Uçar ‘ın müdahalesi, 1 puan kazanılmasında çok önemli idi. Erzurumspor’un en önemli eksiği, gol atamamak. Yeni transferlerden de harman yapacak olan Mesut hocanın, bu eksikliği gidereceğine inanıyorum. Takım iyi yolda,  Bir puan iyi puan

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.