Siyaset Haber Girişi : 26 Mayıs 2021 17:51

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Bingöl: Kimseden korkmuyoruz!

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Bingöl: Kimseden korkmuyoruz!
DEVA Partisi İl Başkanı Bingöl, Genel Başkanları Ali Babacan'ın parti binasındaki fotoğraflarının falçatalar ile kesildiğini söyledi. Bingöl, ''Böyle siyaset dili olmaz. Bize mesaj veriyorlar. O mesajı aldık. Biz kimseden korkmuyoruz" dedi.

Erzurum Post- Orhan BOZKURT'un haberi- Palandöken'deki Palan Otel'de gerçekleştirilen DEVA Partisi İl Divan Toplantısı öncesi basın açıklamasında bulunan İl Başkanı Vahit Bingöl, gündemi değerlendirdi. Bingöl,"Bakın bu gün ülkemizde yaşananlar milletimizi derinden üzüyor. Ne yazık ki mafya, siyaset ilişkisi ayyuka çıkmış durumda. Milyonlarca insan, bir suç örgütü liderinin ne konuşacağına kilitlenmiş. Bu durum Türkiye'nin imajı açısından son derece yanlış bir durum. Hukuk konuyla ilgili gereğini yapmalı, iddialar araştırılmalıdır" dedi.

 

 

''İKTİDAR İLK SEÇİMDE SANDIĞA GÖMÜLECEK''

 

İl yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları, İlçe Başkanları ve Teşkilat mensuplarının katıldığı toplantı öncesinde Genel Başkan Ali Babacan'ın gündeme dair değerlendirilmeleri içeren konuşma izletildi. Babacan'ın videosunun ardından konuşan Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl,şunları söyledi:


''İl Başkanı olduğum günden bu güne sürekli vatandaşın içerisindeyim. Erzurum'da vatandaşın gerçek gündemi, işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı ve göç... Vatandaşın artık dayanacak gücü kalmamış durumda. Çiftçi perişan, esnaf perişan, gençlerimiz işsiz, geleceğe dair umutlarını yitirmişler, yurt dışına gitmenin fırsatını kolluyorlar. Yaşama maliyetleri her geçen gün artıyor. Ancak ümitsizliğe kapılmamak lazım, bu hükümetin Maliye Bakanıyken yaptıkları ortada olan Genel Başkanımız Ali Babacan var. Geçmişte seçmen alternatifsizlik yüzünden oy verdiği iktidarı ilk seçimde sandığa gömecek buna inanıyoruz. Gittiğimiz her yerde de bunu görüyoruzi."

 

 

''BİZ KİMSEDEN KORKMUYORUZ''

 

Siyasetin dilinin kabalaştığına, insanların kutuplaştırıldığına dikkat çeken DEVA Partisi İl Başkanı Bingöl, "Bakın Ankara dönüşü Parti İl Binasına gittiğimde gördüm ki Genel Başkanımız Ali Babacan'ın resmini falçatalarla kesmişler. Şimdi kamera görüntüleri inceleniyor. Bakalım kim yapmış? Yine İYİ Parti Genel Başkanına Rize'de yapılan saldırı var. Ana muhalefet partisinin genel başkanı tehdit ediliyor. Bunlar güzel şeyler değil.Siyasetin dili birleştirici olmalı.Tüm bu yaşananlar sonrası yapılan açıklamalar adeta 'Daha bunlar iyi günleriniz'niteliğinde bir mesaj içeriyor. Bu gerilimin ülke insanına hiç bir faydası yok.Bu girişimler Allah korusun bu ülkeyi karanlığa sürükler. Ben 65 yaşındayım, 35 yıldır siyaset yapıyorum.Gereken mesajı aldık ve buradan herkese seleniyorum; kimseden korkmumuz yok, bizi korkutamazsınız.Siyasetin dili böyle olmaz" diye konuştu.

 

 

''ERZURUM'DA 18 YILDA NE NE DEĞİŞTİ?''

 

Erzurum gündemi hakkında da açıklamalarda bulunan İl Başkanı Vahit Bingöl,"Şimdi ben buradaki arkadaşlara soruyorum, 18 yılda Erzurum'da ne değişti.Bu iktidar göçü mü engelledi. Erzurum'un 2002'deki nufusuna bir bakın, birde bu güne bakın. İnsan mutlu olduğu memleketini bırakıp başka bir şehire gider mi? Yapılan istatistikler gösteriyor ki Erzurum'da vatandaşların her birinin 21 bin TL borcu var. Borçlanmada bölgede 1’inci sıradayız, Türkiye’de ise 23’ncü sıradayız. Herkesin bir şekilde borcu var. Kentin neredeyse yarısı sosyal yardıma muhtaç hale geldi. Doğacak çocuklarımız bile borçlu. Tarım bitmiş, hayvancılık bitmiş, esnaf tükenme noktasına gelmiş, bankaların kredileriyle işini çevirmeye çalışıyor. Ben muhalefet yapmıyorum doğruları dile getiriyorum. Lütfen söyler misiniz, 18 yılda Erzurum ileri mi gitmiş, geri mi gitmiş? " dedi

 

 

''BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU BORÇLA NASIL HİZMET YAPACAK?''

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in katıldığı bir televizyon programında belediyenin borcunun 1 milyar 250 milyon TL olduğu açıklamasını hatırlatan Bingöl şöyle konuştu: “Bütçesi kadar borcu olan bir belediye vatandaşa hangi hizmeti, nasıl yapacak?”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.