Dadaş, takım oldu!

BB Erzurumspor, Rizespor maçı öncesi Kayserispor maçında büyük bir şok yaşamıştı. 3 puan ve farklı galibiyet yerine 1 puanla ayrılmıştı o maçtan. Mesut Bakkal takımı  motive etmeyi, futbolculara inanmayı çok iyi aşılamış, ‘takım olma anlayışını ‘  kazandırmış.

 

Rizespor karşısında çok iyi oynayan, defans, orta saha ve forveti ile tüm hatlarını adeta bir akerdeon gibi açıp kapanmayı  öğrenmiş Erzurumspor izledik. Futbolcuların tümü canla başla oynarken, 18 de olan veya oymayan tüm futbolcuların da emeği olduğunu unutmamak lazım.

 

 

Oyunun ilk yarısında net gol pozisyonu bulan- kaçıran Erzurumspor, uzaktan tek şutu olan bir Rizespor izledik. Rizespor ilk yarı ve ikinci yarı  defans arkasına uzun toplarla sarkmaya çalıştı ise de muvaffak olamadı, Erzurumspor defansını aşamadığı için pozisyon üretemedi.

 

 

Oyun olarak mükemmel oynayan BB Erzurumspor, yeni transferlerin de takıma olan büyük katkıları ile sonunda Çaykur Rizespor’a patladılar. Patlamayı Kayseri maçında bekliyordum ama malum sebeple o patlama orada yaşanamadı

 

 

İkinci yarıda Rizespor’un ataklarını etkisizleştirmek için mükemmel takım savunması yapan Erzurumspor, AAtıf’ın moestroluğu ile bir orkestra gibi sahanın her yerinde mücadele ettiler. Defansta Da Costa ’nın güven verdiği Erzurumspor’da Kaleci Szumski, kanatlarda Novikovas, Cenk Ahmet  gol kaçırsa bile şut atmaya başlamış Gomes  ile takım çok etkili idi. İsimlerini yazdığım isimler gecenin yıldızları ama 18 ‘deki ve kadtroya giremeyen tüm futbolcuların bu şahlanışta katkısı büyük.

 

 

İlk golde Golde Aatıf’ın yılmadan duvar pasından aldığı topla fileleri havalandırması, ikinci golde Emrah Başsan’a  ofsayt a düşürmeden asistliği, Emrah’ın nefis şutu, kaleciden dönen topu takip ederek 2. Golü kaydeden Oltan karakullukçu da joker golcülüğünü gösterdi.  

 

 

Maçın Hakemi Cüneyt Çakır ise pozisyonlara yakınlığı ve mükemmel yönetimi ile hiçbir olumsuzluğa, yalancı düşmelere meydan vermedi. Bu maçtaki yönetimi de bence örnek bir maç oldu. İki  gol sonrası futbolcuların sevinçlerini paylaşmaları ise takım olma özelliğinin göstergesi idi.

 

 

Erzurumspor  yönetiminin  Mesut Bakkal’ı göreve getirmesinin olumlu sonuçlarını herkes görüyor. Ara transferde her türlü imkanı zorlayarak yapılan ‘sezonbaşı transferi ‘ gibi transferlerinde Erzurumspor için mücadele etmekten çekinmediklerini gözlemliyorum. 

 

 

Sezon başı çöpe atılan mı, hovardaca harcanan mı desem sokağa atılan paralara yazık oldu. Buradan herkes bir sonuç çıkarmalı ve bundan sonra da Yönetim, Hoca ve futbolcularla ilgili eleştiri adı altında aleyhte tek kelime etmemeleri gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bu başarılarda  bu üçgenin emeği var.

 

 

Net bir şey yazayım ki  Erzurumspor, bundan sonra tüm  rakiplerinin  ‘ korkulu rüyası ‘ olacak,.  Kendisini küçümseyen ve Erzurumspor’u cepte keklik görenlere çift başlı kartal olduğunu gösterecek, her takımdan puan veya puanlar alabilecek güce ulaştı. Herkes ayağını denk alsın  Dadaş, Barajın duvarlarını yıktı geliyor.

 

 

3 Altın puan Erzurumspor'u bir anda puan cetvelinde zıplattı , önümüzdeki hafta diğer takımlar için de 'nanay geçmeyecek '! bekleyip göreceğiz.

 

 

Küçük bir eleştirim olacak, futbolcuların bazıları 'gereksiz sarı kart görüyorlar', gereksiz itirazların sonucunu da herkes biliyor ! Pandemi döneminde sarı kartların çoğalması iyiye alamet değil. Bazı oyuncuların da  maçta ikili mücadelelerde ellerine sahip olmaları gerekiyor. Hakemin önünde bile göstere göstere rakibin ağzına  tokat ta neyin nesi?

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.