Cimşir, takıma ruh olur...

Erzurumspor’da Milli maç öncesi verilen ara sonrası görülen performans düşüklüğü, Mehmet Özdilek’i yavaş yavaş oyun alanı dışına itti.. Antalya maçına kadar opsiyonlamıştım, “ acaba takım düzelir mi ? “ diye Trabzonspor maçı ümitlerimi ve umutlarımı çok arttırmıştı . Öyle ki ‘ takım rayına oturuyor ‘ bile dedik. Antalyaspor maçında son mermiyi de kullanıp düşünmeye başladık.. Sonumuz nereye gidiyor diye ki, Şifo Mehmet’in ayrılma haberi geldi, ayrıldı . Doğal bir teknik adam Şifo’nun arkasından , “ teşekkür etmek “ Erzurumlunun vakarıdır. Şifo 1. Ligde bu takımın son anında da olsa güzel şeyler yaptı, ancak bunu Erkan Sözeri ‘ye borçlu idi .. Çünkü Sözeri de takımı, puan cetvelinin 2. Sırada bırakmıştı.

 

 

Takım 1.ligde şampiyon olunca, yönetim Şifo Mehmetle devam dedi.. Yönetimin önünde iki seçenek vardı ya başka hoca , ya takımı tanıyan biri .. Tercihi 2..den yana kullandı .. 10 maç geçti takım istikrar yakalayamadı, Şifo’nun elindeki kadro yetersiz idi. , Şifo ayrıldı.

 

 

3 gün süren çabalar sonucu bir çok Teknik Direktörle temas kuruldu, ancak istenen rakamlarda anlaşılamadı. Herkes aklındaki bir ismi takımın başında görmek istiyor ama, bu takımında bir ödeme gücü var, o limitleri aşamaz ki ? Hüseyin Cimşir ile görüşüp anlaştılar. Cimşir, Şenol Fidan ile birlikte Erzurumspor’da görev yapacak.

 

Cimşir’in eksileri neler dersek ?

 

 

Şu anada Kadar Süperlig’de Trabzonspor dışında bir takımda Teknik Direktörlük yapmamış ancak, biraz geriye dönük futbolculuğuna, futbol bilgisine baktığınızda ‘ boş bir insan değil ‘.

 

 

Bir gerçek var ki güzel bir pasta yemek istiyorsanız , pastanın malzemesi de güzel olmalı.. Pastacıya un, şeker, su veriyorsun ama yumurtayı vermiyor isen o zaman pasta olmaz. Kadro bu…

 

 

Sancılı Transfer döneminde başlayan sıkıntıları aşmak kolay bir iş değil. Takımın gerçekten kadro yönünden sıkıntıları var yeri geliyor 7 günde 3 maç.. Bu tempo için kadroda mevkisi kaydırılabilecek alternatif oyuncular da gerekiyor. Şifo’nun bu imkanları olmadığı gibi şu an Hüseyin Cimşir’in de elinde bu imkanlar yok..

 

 

Cimşir, yazılan çizilenlerden çok etkileniyor. Bu yönde aşırı duyarlı. Süperlig hocalarının bazı şeyleri görmezden –duymazdan gelmesi gerekir ki, takımını motive edebilsin.

 

Cimşir’in artıları ?

 

Hüseyin Cimşir Trabzonlu olması nedeniyle Erzurum’da daha rahat edecek ve gergin olmayacak, Süperligi biliyor ve izliyor.

 

 

Trabzonspor Teknik Direktörlüğünü yaparken lige muhteşem bir giriş yapıp ilk 4 maçta galip ayrıldı sahadan. Ancak bazı problemler nedeniyle son 6 maçtan 1 galibiyet alabildi. Trabzon’daki karnesi ise hiç te kötü değil: Ligde 16 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik 2 mağlubiyet Kupada ise 6 maçın 5’i ni kazandı, ancak Denizli’de kaybetti. Bunlar küçümsenecek başarılar değil.

 

 

Erzurumspor’da eski yeni futbolcular arasında bir ‘kaynaşamama‘ ve ‘gruplaşma ‘ problemi izliyoruz.. Cimşir takıma yeni geldiği için , bu gruplaşmaları hem önler hem de hesabını sorar diye düşünüyorum. Futbolcularla fazla yüz-göz olmamış.. ( Şifo çok iyi niyetli idi )

 

Erzurumspor yönetimini yeri geliyor eleştiriyoruz, yerden yere vuranlar, kapıyı gösterenler de var fakat, yönetimin kötü niyetli olduğunu hiç düşünmüyorum, kötü niyetli olamazlar da. Düşünce olarak bile bu görüşlere katılmıyorum. Herkes evinde Tv karşısında iken onların gece gündüz çalıştıklarını, telefon trafiği ile uğraştıklarını biliyoruz.. Arayıp görüştükleri bir çok teknik adam arasından Hüseyin Cimşir’de karar kıldıklarına göre, umarım ve dilerim ki doğru olanı yapmışlardır. Herkesin bu karara saygı duyması gerekir.

 

 

Şu anda bu kaos ortamında 3 gün içerisinde bir Teknik adamla anlaşan yönetimin ve takımın arkasında durmak gerekir. Görünen başka da yolu yok , beğenmeyen uzak dursun izlemesin.. Gölge etmesinler yeterli. Hoca topbaşı bile yapmadan Süperlig’de oynayan Erzurumspor’u 1. Lige düşürenler sabırsız, aceleci, Erzurumsporluluğu mutasyona uğramış Erzurumspor’u istemeyenlerdir. Cimşir ile takımın atağa geçeceğini , sahada da atak futbol oynayacağını düşünüyorum. Konya maçı Cimşir için vitrin olmalı...

 

 

ARA TRANSFER YAPILACAK

 

 

Hüseyin Üneş'i bugün aradım ama telefonuna Yönetici Emre Balta çıktı .. Özellikle takımın esiklikleri olduğunu, ara transfer için çalışmaları olup olmadığını sordum.

 

 

Emre Balta, eksiklikleri bildiklerini ancak ara transfer için Hüseyin Cimşir'in raporunu da dikkate alarak hazırlıklarını sürdüreceklerini ifade etti.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İstanbul'dan bir Dadaş 03 Aralık 2020 07:56

    Duygusallıktan uzak, güzel bir analiz. Tebrikler Fikret Bey'...