Siyaset Düzenleme Tarihi : 15 Ekim 2020 18:40 Haber Girişi : 15 Ekim 2020 18:47

CHP Milletvekilleri Erzurum'da dert dinledi

CHP Milletvekilleri Erzurum'da dert dinledi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla çiftçilerin ve esnafın sorunlarını dinlemek için CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın Erzurum’a geldi. 

Erzurum Post- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçen hafta esnafın sorunlarına dair 17 maddelik çözüm önerisi sunmuştu. Yayınlanan bu çözüm önerilerini anlatmak ve esnafın sorunlarını dinlemek için CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın Erzurum’a geldi. CHP il başkanlığında, ilçe başkanlarıyla bir araya gelen vekiller, ülkede yaşnan sorunun temel  kaynağının yanlış yönetim olduğunu belirtti.  CHP İl Başkanı Bülent Oğuz ile birlikte  düzenledikleri toplantıda konuşan Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, bu krizden en çok etkilenen kesimin esnaf ve çiftçilerin olduğunu belirtti. 

 

 

“Esnaf bir toplumun temel direğidir” 

 

Ekonomik krizin pandemi ile en yüksek noktaya çıktığını belirten CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, “Bir toplumun temel direği esnaftır eğer o temel direği yıkarsanız onun hayatta kalması mümkün değildir” ifadelerini kullandı. Vekil Yeşil, sorunların ortaya bir anda çıkmadığını ve kent yapılanmalarının genel olarak yanlış olduğunu vurgulayarak “tarım kenti, hayvancılık kenti, sanayi kenti demek doğru olmuyor zaten doğru çözümleri de bu anlamda bulamıyoruz. Sadece Erzurum’umuz için değil Türkiye genelinde böyle sorunumuz var. Ama inşallah doğru planlama olursa Türkiye’yi doğru yönetirsek, Türkiye’nin sorununun doğru çözümünü bulursak bu ülke cennet bir ülkede bu cenneti cehenneme çeviren yanlış yönetim anlayışımızı ülkeye yeni aktarmamızda kaynaklandı” şeklinde konuştu.

 


“Esnaf ülkenin can damarı”

 

Ekonomik olarak 2 yıldır sıkıntı çeken ülkenin üzerine bir de pandemi eklendikten sonra esnafın dertlerinin katlandığını söyleyen Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “KOBİ dediğimiz işletmeler ülkedeki işletmelerin yaklaşık yüzde 70’ini; çalışan sayısı açısından yüzde 80’ine yakınını, ciro bazında ise yüzde 65-70’ini oluşturuyor. Ancak bunlarla ilgili köklü kalıcı bir çözüm maalesef ülkeyi yönetenler getirmiyorlar”  

 


 

“Erzurum'da hayvancılık btime noktasına geldi”

 

Esnaf bakanlığı kurulması gerektiğini, esnafın borcu olduğunu, birçoğunun sigortasını, bağkurunu, SSK’sını ödeyemediğini ve borçlarının silinmesini; alacağı varsa devletten bunlar tahsil edilmesini, sicil hakkı çıkartılmasını bunların yapılması gerektiğini 17 madde olarak sıraladıklarını anlatan Vekil Aydın, bu konuların kamuoyunda geniş yer bulduğunu belirterek bunları yapması gerekenlerin ülkeyi yönetenler olduğunun altını çizdi.
Erkan Aydın, konuşmasında şu anekdota da yer verdi:

 

 

 

“İki sene önce Erzurum şeker fabrikası özelleştirilirken yine buradaydım. Özelleştirme için biz kapı önünde basın açıklaması yaparken televizyonlar canlı yayında bu açıklamayı verirken maalesef içeride çalışan bir emekçi kardeşimiz kapının önüne kadar gelemedi o gün ‘siz komünistler bunun için uğraşıyorsunuz’ diyenler geçen gün başkanıma demiş ki “Biz yandık, bu işi nasıl geri çevireceğiz?” Perşembe’nin gelişi çarşambadan belliydi. Bugün adeta peşkeş çekilerek verilen o fabrikalar Erzurum'da hayvancılığı neredeyse bitme noktasına getirdi. Oradan çıkan küspeler olmadan hayvancılık çok zor devam eder dedik. Çünkü yem maliyetleri çok yüksek ancak bugün geç de olsa vatandaşlarımızın anlaması olumlu”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.