CHP Kadın Kolları'ndan Erzurum çıkarması

Erzuruum Post-Erzurum 23 Temmuz Kongre ve Milli Mücadele Müzesi’ni ziyaret eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, yaptığı açıklamada son zamanlarda Atatürk'e yönelik yapılan hakaretlere cevap verdi. Suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Nazlıaka, "Ebedi liderimiz Atatürk'e hakaret edenlere Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Erzurum'dan bu tarihi mekandan sesleniyorum. Biz Cumhuriyet kadınları, Nene Hatun'un nesli olarak, Ulu Önderimizin sözleriyle size cevap veriyorum. Geldiğiniz gibi gideceksiniz" dedi.

 

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadına yönelik şiddetle mücadele için hayata geçirdikleri "Yaşam Hak" projesi kapsamında Erzurum'a geldi. Beraberindeki kadınlarla 'Erzurum 23 Temmuz Kongre ve Milli Mücadele Müzesi’ni ziyaret eden Nazlıaka, yaptığı açıklamada son zamanlarda Atatürk'e yönelik yapılan hakaretlere cevap verdi. Nazlıaka, Ayasofya Camisi’nde Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan hakkında 'CHP Kadın Kolları' olarak suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Nazlıaka, ''Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e son zamanlarda hakaretler ediliyor. Ebedi liderimiz Atatürk'e hakaret edenlere Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Erzurum'dan bu tarihi mekandan sesleniyorum. Biz Cumhuriyet kadınları, Nene Hatun'un nesli olarak,Ulu Önderimizin sözleriyle size cevap veriyorum. Geldiğiniz gibi gideceksiniz''dedi.

 

 

''81 İLİ KÖY KÖY GEZECEĞİZ''

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 'Yaşam Hak' otobüsü ile ile 81 ili, ilçe ilçe, belde belde, mahalle mahalle dolaşdıklarını da anlattı.

 

 

Nazlıaka,''Son 18 yılda, kadın-erkek fırsat eşitliği konusunda o kadar geriledik ki kadınlar en temel hakları olan yaşam hakkını kaybetmeme mücadelesi verir hale geldi. Örgütlü gücümüzü kadın dernekleriyle birleştirdik ve 81 ilde kadına yönelik şiddetle mücadele için proje başlattık. Kadınların yaşadıkları her bir şiddet vakası, yol haritamızı oluşturdu. Kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturarak, kadına yönelik şiddeti bitireceğiz. CHP'nin 81 ildeki tüm kadın örgütleri bu projenin bir parçası. Amacımız sadece şiddet gören kadınların yaşam hakkını savunmak değil; aynı zamanda bu yaşama yön vermek, değiştirmek. Bu değişim, birlikte kuracağımız eşit ve aydınlık yarınların da habercisi olacak''diye konuştu.

 

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve Kadın Kolları üyeleri daha sonra Aziziye Tabyaları'na giderek düzenleyecekleri 'Kadın Mitingi' öncesi Rus işgaline karşı Erzurum’daki halk direnişinin simgesi hâline gelen Türk kadın kahraman Nene Hatun'un mezarını ziyaret etti.

 

  • 6 / 1 CHP Kadın Kolları'ndan Erzurum çıkarması 0

  • 6 / 2 CHP Kadın Kolları'ndan Erzurum çıkarması 1

  • 6 / 3 CHP Kadın Kolları'ndan Erzurum çıkarması 2

  • 6 / 4 CHP Kadın Kolları'ndan Erzurum çıkarması 3

  • 6 / 5 CHP Kadın Kolları'ndan Erzurum çıkarması 4

  • 6 / 6 CHP Kadın Kolları'ndan Erzurum çıkarması 5

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
MorSektor