Erzurum Haber Girişi : 18 Kasım 2019 13:19

Başkan Sekmen Erzurumlu gazetecileri konuk etti

Başkan Sekmen Erzurumlu gazetecileri konuk etti
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum’a dair çok güzel düşlerimiz var ve bunları hep birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.

Erzurum Post-İstanbul’daki Erzurum Tanıtım Günleri etkinliğine katılan Başkan Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi’ne ait stantta Erzurumlu gazetecileri ağırladı. Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak, Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, Palandöken Gazetesi Baştazarı Mehmet Şener, Erzurum Post Yayın Yönetmeni Orhan Bozkurt, Erk Haber Medta Grubun'dan Sinan Özçaylak, Orkun Çizmeli, Levet Akpınar ve Nokta 25 Yayın Yönetmeni Samet Özünal'ın da  aralarında bulunduğu gazeteciler, Başkan Sekmen’le bir süre sohbet etti.

 

MAKAMLAR GELİP GEÇİCİDİR

 

Erzurum’da 5 yıl içerisinde birbirinden güzel hizmetler verdiklerini anlatan Başkan Sekmen, “Makamlar gelip geçecek, bizler de geçiciyiz. Burada giderken yaptığımız yatırımları, yolları, caddeleri, köprüleri yanımızda götürecek değiliz. Biz ne yaptıysak Erzurum için yaptık, Erzurumlu hemşehrilerimiz için yaptık” diye konuştu.

 

Erzurum’da kentsel dönüşüme özel bir ilgi gösterdiklerinin altını çizen Başkan Sekmen, “Erzurum’un en çok da buna ihtiyacı var. Şehir merkezindeki yapılaşma şeklini biliyorsunuz. Biz bu olumsuz görüntüyü ortadan kaldırmanın mücadelesini veriyoruz. Erzurum önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde çok büyük bir değişim ve dönüşüm yaşayacak. Buna hep birlikte şahit olacağız” dedi.

 

DEVLET ERZURUM’A DESTEK OLUYOR

 

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Erzurumdaki kentsel dönüşüm çalışmalarına verdiği destek sözünü de hatırlatan Sekmen, “Bu Erzurum içim çok büyük fırsat, bunu değerlendirmeliyiz. Hep şunu demiyor muyuz? Devlet Erzurum’a destek olmalı diye. Bakın işte devlet Erzurum’a destek oluyor. Kentsel dönüşüm çok külfetli bir iş, ağır bir maliyeti var. Devletin böyle bir süreci mali anlamda desteklemesi demek, kısa sürede çok büyük mesafeler kat etmek anlamına geliyor. Bu sebeple Sayın Bakanımızın bu desteğini hiçbir zaman unutmayacağız. Biz de hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci yaşayarak, Erzurum’u gerçekten de hatırı sayılır bir konuma taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.