Erzurum Post- Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Radyo Ritm'de yayınlanan Orhan Bozkurt ve Mesut Gülrek'in hazırlayıp sunduğu 'Sesli Gazete Proğramı'na katıldı. Başkan Sekmen, canlı yayında dinleyicilerden gelen sorulara ve muhalefet adaylarının hakkındaki eleştirilerini yanıtladı.

 


''KARTAL'DA ÇÖKEN BİNAYLA BENİM BİR İLGİM YOK''

 

Yeniden seçilmesi halinde Erzurum'da yapacağı projeleri anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen, İstanbul Kartal'da çöken binayla ilgili olarak hakkında yapılan suçlamaların mesnetsiz olduğunu söyledi. Başkan Sekmen; '' O binanın ruhsatı 1992 yılında verilmiş. Aslında bina temelden itibaren kaçak ve biz geldiğimizde bina zaten bitmişti. Şimdi ben Erzurum’da hangi binayı kontrol edeyim ancak bir sorun olacak ki kontrol edelim. Dediğim gibi bizden önce başlanmış bir iş. Tabi bu siyaset herkes birbirini suçluyor. Ayrıca tadilat onayı falan da vermedik. Ne imzam var ne de başka bir şey. Ben bu konuda çok hassas birisiyim, malumunuz Karadayı binalarına dur dedim. Çünkü ruhsatsızdı. Ben onlara göz yumsaydım, aynen böyle olacaktı. Bu mezarların altına imza atamam” diye konuştu. 

 

''HASBELKADER NE DEMEK BİLMİYORLAR''

 

Katıldığı bir televizyon programında kullandığı “Ben hasbelkader Erzurum’dayım” ifadesiyle ilgili olarak da konuşan Başkan Sekmen, şunları söyledi. “Hasbelkader ne demek açın sözlüğe bakın. Takdiri İlahi olarak kullandım. Benim Erzurum’a gelip belediye başkanlığı yapmak gibi bir niyetim yoktu. Sadece o gün Cumhurbaşkanımızın ‘Ben Sekmen’in Erzurum’a gitmesini arzu ediyorum’ demesi üzerine bu olay gerçekleşti. Bunda gocunacak bir şey yok. Bu kelimenin manasını bilmiyorlar. Bizim anlayışımız da görev istenmez verilir.” 


''ERZURUM'A BİLLUR GİBİ SU VERİYORUZ''

 

Başkan Sekmen, İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Uykusuz'un dile getirdiği, ''Erzurum içme suyu temiz ve içilebilir değil'' iddialarına ise şu cevabı verdi:


''Biz Erzurum'a billur gibi su veriyoruz. Dünyanın en modern arıtma tesisini kurduk. Erzurum'da içme suyunda bir problem varsa bu sayın adayın başkanlığı zamanında döşenen borulardan kaynaklanıyor. O dönem bir fabrika kurmuşlar ve ürettikleri borular şu anda pas tutumuş...''


İşte Başkan Sekmen'in, Erzurumspor'dan Kış Turizmine kadar 'Sesli Gazete Proğramın'da yaptığı o çarpıcı açıklamalar:
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
MorSektor