İlçeler Haber Girişi : 03 Ağustos 2024 13:00

​​​​​​​Başkan Özcan: Şenkaya’da yaşanan sel felaketini AFAD görmedi

​​​​​​​Başkan Özcan: Şenkaya’da yaşanan sel felaketini AFAD görmedi
CHP'li Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, Şenkaya'nın 15 köyünde yaşanan sel felaketini AFAD'ın görmediğini açıkladı.

Erzurum Post-Şenkaya'da daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Belediye Başkanı seçilen Görbil Özcan, 31 Mart yerel seçimlerinde  Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP)Şenkaya Belediye Başkanı oldu. Başkan Özcan, CHP’den seçilmesinin hazmedilemediğini gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet göremediklerini açıkladı. Bu tutum ve davranışın millet tarafından görüldüğünü kaydeden CHP'li Başkan Görbil Özcan, “Maalesef, Büyükşehir Belediyesi yüzde 79'luk hizmetini yerine getirmiyor 'git nereye şikayet ediyorsan et ' mantığı ile hareket ediyor. Millet bunu asla affetmez, affetmeyecek” dedi.

 

 

“AFAD, Şenkaya'da sel felaketini görmedi”

 

Şenkaya'nın 15 köyünde yaşanan sel felaketin AFAD tarafından görülmemesine de üzülerek ifade eden Başkan Görbil Özcan, “Valilik sağolsun bir kepçe göndermekle yetindi. Oltu'da sel felaketi yaşandı kayıtlara geçti fakat, Oltu'dan sonra Şenkaya ismi kayıtlara geçmedi. Zümrüt, Balkaya Mahallelerimizde selin getiridği zararla 3 adet büyükbaş hayvan telef oldu. Evlerimiz de hasar, yollarda çökmeler meydana geldi.Bu millet bunu görüyor.Tarihe düşülen not unutulmaz” diye konuştu.

 

“Milletin cezalandırılmasını bu millet unutmaz”

 

Şenkaya Belediye Başkanı Özcan, Büyükşehir Belediyesinden gerekli desteği alamadıklarını belirterek şunları söyledi: “69 köyümüz var. 46 yaylamız, 120 mezramız var. Buraya hizmet etmenin yollarını kapatıyorlar. Hala kanalizasyonu olmayan köyler var. İçme suyu arızası meydana geliyor, Büyükşehir Belediyesini arıyoruz, Büyükşehir'in ekipleri gitmesi gerekirken görevlendilmiyor. Sağlıklı bir cevap alamıyoruz. Şebekeleri fareler basıyor, yardım istiyoruz. 'Git nereye şikayet edersen et' cevabı alıyoruz. Bu Devlet bizim, hizmet millet içindir. Bizim de üç kepçemiz var. Devlet, Millet birdir, ayırım olmaz.Milletin cezalandırılmasını bu millet unutmaz, tarihe notunu düşerek cevabını da verir. Bizden önce 5 yıl maliyeye borç ödenmemiş, devletin kanunları bizim içindir. Devlet bizim babamızdır. Bu güne kadar devlet bunu neden tahsil etmedi. AKP’den devraldığımız borçların tümü üstüne faiz binmiş borçlardır.”

 

 

“Kardeş Belediyelerimizin desteğine ihtiyacımız var”

 

Şenkaya Belediye Başkanı Özcan CHP’li kardeş belediyelerden destek beklediklerini anlatarak, “'Şunu ifade etmek istiyorum;Şenkaya'da vatanın bir parçası, insanların tekelleştirilmesinin bir anlamı yok, Bizler Kazım Karabekir'in Nene Hatun'un Hüseyin Köycü'nün torunlarıyız. Bu millet günü geldiğinde gereken cevabını verecek. Şenkayalı olmak ayrıcalıktır. Cumhuriyet Halk Partimizin kardeş Belediyeleri olarak Ankara Keçiören Belediyesi, Ataşehir, Bornova, Antalya Konyaaltı'nın destekleri ile Şenkaya'ya daha modern hizmet vermenin heyecanı ile çalışıyoruz.  CHP'li kardeş Belediye Başkanlarımızı Şenkaya'mıza davet ederek ilçemizde bal festivali düzenlemeyi düşünüyorum. Şenkayamız için bu festivalde yapacağımız yatırım hizmetlerini konuşarak dertleşeceğiz, kardeş belediyelerimizin desteğine ihtyacımız var. Hazineden gelen paramız çok çok az, biz bir remork bıraktık şimdi 110 römork borçlu teslim aldık. Sarıkamış-Şenkaya yolunun projesi 5 yıldır ödeneksiz bırakılarak  devreye sokulmadı. İlçemizde şu anda acil olarak grayder, kepçe ve vidanjöre ihtiyacımız var” dedi.

 

 

“Mesai mefhumu gözetmeksizin hizmete devam edeceğiz”

 

Seçim sonuçlarının artık tartışılmaması gerktiğini de vurgulayan Başkan Özcan, “Siz kabul etseniz de etmeseniz de beğenseniz de beğenmeseniz de milli irade sandığa yansıdı. Şimdi şeffaf, hesap veren ve halkçı belediyecilik yapma zamanı. AKP ve MHP'den devralınan belediyelerin borç yükü 100 milyar lira. Kasaları bomboş. İsraf olağanlaşmış .Gereksiz harcama rekoru kırılmış. Şirin ilçemiz Şenkaya'ya mesai mefhumu gözetmeksizin hizmetlerimize devam edeceğiz. İlçemizde el ele birlik ve beraberlik içinde ortak çözüm odaklı olarak hangi partili olursa olsun, hiç bir vatandaşımızı ayırt etmeden hizmet etmeye özen göstereceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.