Eğitim Düzenleme Tarihi : 12 Temmuz 2020 13:45 Haber Girişi : 12 Temmuz 2020 14:31

Atatürk Üniversitesi'nde rektörlük heyecanı!

Atatürk Üniversitesi'nde rektörlük heyecanı!
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü için başvuru süresi sona erdi. Mevcut Rektör Ömer Çomaklı ile birlikte yaklaşık 100 Profesörün rektörlük müracaatında bulunulduğu öğrenildi.

Erzurum Post- Orhan Bozkurt'un haberi- Sistem değişikliği nedeniyle doğrudan Cumhurbaşkanı’nın atamasıyla belirlenecek olan Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü için yaklaşık 100 bilim insanı yola çıktı. Aralarında geçtiğimiz dönemin adaylık seçiminden ilk iki sırada çıkan Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım ile Prof. Dr. Serdar Sevimli’nin de yeniden müracaat yapan isimlerden oldu.

 

Atatürk Üniversitersi Rektörü Ömer Çomaklı, devam eden işleri tamamlayabilmek için bir dönem daha görev yapmak istediğini belirerek, “Aday arkadaşların hepsi mutlaka bir veya birden çok referans gösteriyordur. Bizim en önemli referansımız yaptığımız iş, başlattığımız çalışmalardır” dedi.

 


YENİ REKTÖR AĞUSTOS AYINDA BELLİ OLACAK

 


Temmuz ayı sonu ya da ağustos ayının ilk haftasında “Atatürk Üniversitesi’nin yeni rektörü kim olacak?” sorusunun karşılık bulması bekleniyor. Önceki yıllarda seçim yapıldığı için adaylar başta üniversite camiası olmak üzere kamuyunda kendilerini tanıtmak için ciddi bir yarış içerisisne giryorlardı.


Yeni sitem gereği ise rektörlük talep eden bilim iinsanları Yüksek Öğretim Kururmu (YÖK) aracılığı ile kendilerini deşifre etmeden, isimlerini kamuoyuna duyurma ihtiyacı hissetmeden odalarındaki bilgisayarından başvurularını yapabiliyorlar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • TEMEL ŞEHMUZ 27 Ağustos 2020 22:27

    ÜNİVERSİTE VE ERZURUMUMUZ İÇİN EN HAYIRLISI OLSUN