Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Erzurum Şube Başkanı Yavuz Selim Turan, 8 Mart dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Erzurum Post-Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Erzurum Şube Başkanı Yavuz Selim Turan, 8 Mart dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Turan mesajında “Hayatımızın her anında varlıklarıyla gücümüze güç katan, toplumumuzun temel taşı olan, ailemizin direği, her alanda başarılarıyla ilham veren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.
Daha müreffeh ve sağlıklı toplumların oluşmasında en önemli yapı taşlarından birini kadınların oluşturduğunun altını çizen ASKON Başkanı Turan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Sağlıklı toplumlarda kadınlarımızın yeri yadsınamaz bir gerçektir. Müreffeh yarınlarımız ve daha sağlıklı bir toplum için kadınlarımız, milletimizin en önemli yapı taşlarından birini teşkil etmektedir.
Kadınlarımız fedakârlıkları, çalışkanlıkları, azmi ve neslimizin yetişmesindeki rol model kişilikleri ile bizlere her zaman gurur kaynağı ve güvenli yarınlarımızın en önemli teminatlarından biri olmuşlardır. Kadına yönelik her türlü fiziki ve ruhsal şiddeti en sert şekilde kınıyorum. Bu yüzden bizlere düşen kadınlarımızın her alanda güçlenmeleri ve toplumda daha fazla yer almalarını sağlamak ve eğitimden istihdama, sanattan spora, her alanda önlerini açmak için var gücümüzle onlara destek olmaktır. Erzurum'da kadınlarımızın her alanda daha fazla aktif olmaları için projeler geliştiriyor, destekleyici programlar yürütüyor, kadın girişimcilerimize destek oluyor, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde hareket ederek Erzurum'umuzun ve Türkiye`mizin kalkınmasında kadınlarımızın rolünün her geçen gün daha da artacağına inanıyorum. Ülkemizde ve dünyamızda şiddetin son bulduğu daha iyi bir dünya temenni ediyorum .
Bu duygu ve düşüncelerle; gelenek, görenek ve değerlerimizin, tarih ve sosyal hayatımızın dinamiklerini elinde tutan, insanlığın umutlarını yeşerten, üretkenlik ve duyarlılık timsali olan kadınlarımız, Cennet vatanımız uğruna şehit düşen askerlerimizin, gazilerimizin, öğretmenlerimizin, kıymetli anneleri, eşleri başta olmak üzere, Hayatın her anında sevgisini, emeğini, özverisini, şefkatini ve varlığını katan, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.'