İl bazında hemen her kesime açık, liyakatin esas alındığı bir il yönetimi kurmayı hanlatan Başkan Kara, bu anlamda hedeflerinde büyük ölçüde ulaştıklarını dile getirdi.
Topğlantıya katılan 24’üncü dönem Gümüşhane Milletvekili ve Gelecek Partisi Sosyal Politikalar Başkanı Feramuz Üstün, ''Sadece Erzurum’da değil, ülke çapında yoğun bir şekilde devam ettiğimiz teşkilat çalışmalarımızı pandemi sebebi ile biraz yavaşlatmıştık. Normalleşme süreci ile birlikte hızımızı yeniden artırarak 81 ildeki teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamlamayı ve büyük kongremizi tam teşekküllü bir şekilde 2020 yılı içerisinde gerçekleştirerek olası tüm seçim seneryolarına hazır bir hale gelmeyi hedefliyoruz.'' dedi.
Ülke olarak, sosyoekonomik anlamda ciddi bir kriz içerisinde sürüklendiğini belirten Üstün, bu krizin temelinde siyasa anlamda atılan yanlış adımların olduğunu vurguladı.
Özellikle mevcut yönetim sistemini net bir şekilde eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün, ''Bir cumhurbaşkanı, yakasında tüm ülkeyi birleştiren bayrak rozeti yerine kendisine oy vermeyen diğer %49’u ötekileştiren bir parti rozeti takmamalıdır. Bir cumhurbaşkanı için bayrak dışında takılan tüm siyasi rozetler, ülke içerisinde kutuplaşma ve ayrışmalara sebep olur.'' dedi.
Başkanlık sistemi öncesi ve sonrası ekonomik göstergelerden de bahseden Üstün, ülkenin özellikle ekonomik anlamda 2015 yılı ve öncesine nazaran çok daha kötü bir hale sürüklendiğini ve ülke olarak ağır bir kriz ile karşı karşıya kalındığını dile getirdi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ‘Herkes mahallesinden çıkıp gelsin. Türkiye’yi yeniden bütünleştirelim’ çağrısı üzerine Gelecek Partisi saflarına katıldığını belirterek söze başlayan Gelecek Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı Doğan Demir ise ''Farklı dünya görüşlerinin bir araya gelerek fikir fırtınaları gerçekleştirdiği ve varılan ortak ve kapsayıcı kararlar ile yol aldığı bir siyasi hareketi hep birlikte oluşturduk. Ülkemizin birlikteliğe en çok ihtiyaç duyduğu böyle bir zamanda tüm siyasi parti liderleri ötekileştirici bir dil kullanırken, bizler Gelecek Partisi olarak kapsayıcı ve kucaklayıcı taraf olmayı tercih ettik.
Bizler alevileri CHP’ye, kürtleri HDP’ye, milliyetçileri MHP’ye ve dindarları da AKP’ye mecbur etmemek için Genel Başkanımız Sayın Davutoğlu’nun çağrısı üzerine mahallelerimizden kalkıp gelerek, daha önce birlikte yol yürümediğimiz faklı inanç ve coğrafyalara sahip kişiler ile bir aile gibi olduk.
Türkiye’nin bir aile olmaya ve küresel çaptaki tüm zorluklarla birlikte mücadele etmeye ihtiyacı var. İnançlarımız, kültürlerimiz ve yaşam tarzlarımız farklı olabilir. Ancak bizler bu faklılıklarımızı ötekileştirme aracı olarak görmek yerine toplumumuzun zenginliği olarak görüyor ve her platformda bu birlikteliği ön planda tutuyoruz. '' dedi.