Erzurum'da eşi ve kızını defalarca bıçaklayarak öldürmüştü!

Erzurum'da görev yapan öğretmen Zülküf Böçkün, ebe eşi ve kızını kıskançlık yüzünden yakınlarının gözü önünde öldürmüştü. Böçkün'ün yargılanmasına Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Sanık hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

Erzurum Post Orhan Bozkurt un haberi-Palandöken ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde 14 Mart gecesi 2024'te meydana gelen olayda Zülküf Böçkün, eşi  Kadriye Böçkün (44) ile kızı Asude Böçkün'ü (20) bıçakla öldürdü. Böçkün'ün yargılanmasına  Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. 

Duruşmaya, tutuklu sanık Zülküf Böçkün. cezaevinden katılırken, olay sırasında evde bulunan babası Abdullah Böçkün ve kardeşleri Rabia, Selin ve Remziye Böçkün de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla dinlendi. Duruşmada, ölenlerin yakınları ve avukatları da hazır bulundu.

 

"Nasıl öldürdüğümü hatırlamıyorum..."

 

Duruşmada kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından Zülküf Böçkün, savunma yaptı. Önceki ifadelerini kabul eden sanık, olay sırasında eşinin ve kızının öldüğünden haberdar olmadığını söyledi. Kızının üniversiteye hazırlanması yüzünden zarar görmemesi için olay sırasında bıçakla üzerine geldiğini önceki ifadelerinde söylemediğini anlatan Böçkün, "Olay günü uyurken saat 23:50'de eşinin telefonunun çaldı. Ben o anda C.Y.'nin aradığını gördüm. Eşimi bu zamanda aramıştı. Eşimle C.Y.'nin konuşmasını duydum. Eşimin evinden ayrılma çalışması beni çok sinirlendirdi. Daha sonra kendisi ile ilk önce aradığında cevap verememişti. İkinci aramada konuşmak istedi. Ben de kendisine izin vermek istemedim. Eşime sen benden gizli işler yapınca aklıma kötü şeyler geldiğini söyledim. Yatak odasındaki derin dondurucunun üzerinde bıçak gördüm. Bıçağı alarak eşime doğru geldim, şahsı ara konuşalım dedim. Eşim de bana gebersen de ölsen de aramayacağım dedi. Benim işimi bozma benim geçerlilikten atamama ile ilgili yazım çıktı dedi. Ben de kötü durumdayım dedim ve 2-3 kez bıçakladığımı hatırlıyorum.  Olay öncesinde işin beni aldattığına ilişkin görgüye dayalı bir bilgim yoktur. Aramızda bununla ilgili herhangi bir kavga olmadı. Kızım Asude'yi öldürmemi gerektirecek bir husumetim yoktu. Kızım Asude ev içinde göbeği açık giyiniyordu. Dışarıda böyle giyinmiyordu. Kızım ile aramızdaki bir çatışma ve kavgamız yoktu" dedi.

 

"Ne yapsam geri gelmezler özür diliyorum, af diliyorum.."

 

İfadesinin son bölümünde olayda duyduğu pişmanlığı dile getiren Zülküf Böçkün, önceden psikiyatrik tedavi gördüğünü ancak son dönemlerde ilaçlarını kullanmadığını  ifade etti. Böçkün, "Ben ne yapsam da  geri gelmezler. Olaydan etkilenen 3 çocuğum var, eşimin ailesi ve benim ailem var. Hepsinden özür ve af diliyorum" dedi

 

"Oh çok şükür. Elhamdülillah..."

 

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanının, "Eşinin cep telefonunda toplam 109 bin 664 adet bulgu incelenmiş ve dosyada adı geçen C.Y. isimli kişi arasında onun hangi gönül ilişkisine sahip olabileceği değerlendirilen resimli mesaj, ses kaydı ve bunun gibi suç unsuruna rastlanmamıştır" beyanı üzerine ise  "Oh çok şükür. Elhamdülillah..." dedi.


Mahkeme heyeti diğer tanıkların da dinlenmesi  için Zülküf Böçkün'ün tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 20 Kasım'a erteledi.

 

 


"Cumhurbaşkanımızdan ricam bu tür insanları assınlar"

 

Adliye çıkışında basın açıklaması yapan Kadriye Böçkün'ün kardeşi Kadir Kaya, "İki canımızı kaybettik. Canımız yanıyor. Bundan sonra öte ağrımıza giden namusla ilgili itham edilmesi. Mahkeme tarafından 109 bin 664 bulgu incelendi. Bunların hiç birisinde SMS, video, ses kaydı gibi resim Hiçbir yerde gönül ilişkisi olmadığı ortaya çıktı. Biz bir yandan canlarımızı kaybettiğimiz için özgünüz ancak namusla ilgili onun hangi bir şey olmadığı için sevinçliyiz" diye konuştu. Anne Fahriye Kaya ise "Başka anneler tutuklansın. Cumhurbaşkanımızdan ricam bu tür insanları assınlar" dedi 

 


07.08.2024 18:47:49