Altay maçı, Şifo'da biter!

Giresunspor deplasmanını düşünüyordum, Erzurumspor – Giresunspor maçından sonra .. Sosyal medya da bazı futbolcularımız hedef gösterilmiş ‘tam bir cehenneme gidecekler' diye düşünmüştüm o zaman.. Ancak pandemi nedeniyle seyircisiz maç oynanması biraz da bizim avantajımız oldu.

 

Giresunspor maçında Erzurumspor net iki golü ilk yarıda buldu, ilk yarı iyi oynadı 2 golle süsledi .Ancak ikinci yarıda Erzurumspor tamamen defansa çekilip 2-0 yatar görüntüsü verdi. Giresunspor; daha çok pozisyona girdi ikinci yarı , bir top direkten döndü, goller de kaçırdılar.

 

Kısmetimiz 2 gol ve 3 puan imiş, aldılar.. Demirspor maçı içimizden hiç çıkmıyor ki ! Sayfayı açtığımda hep ‘keşke‘ diyorum ama, keşkelerin de artık Erzurumspor’a faydası yok...

 

Altay deplasmanı sıkıntılı bir deplasman gibi görünüyor. Altay, Erzurumspor’u sahasında şoke etmiş bir takım. Üst üste attığı goller aklımda kalmıştı. Adana Demirspor’a 2 golle karşılık verip 1 puan alarak deplasmandan döndü. Ancak maçın tamamına baktığınızda son 33 dakika 10 kişi oynayan bir A.Demirspor var!

 

Peki Erzurumspor nasıl derseniz.. Erzurumspor elindeki ‘futbolcu havuzunu' iyi kullanmalı. Bu maçta Hamroun un yokluğu vurucu gücümüzü azaltır.. Hamroun takımın  ‘lazer silahı .. ' Bir anda topu ayağına alır almaz, ya golünü atıyor ya da asistliğini .. Ömer de iyi oldu.. Takımda çok iyi oyuncularımız var .. Bu takımı küçümsemeyin , maçlar bitince ‘sezarın hakkını vereceğim‘ sonuç ne olursa olsun .. Ancak şu an yeri ve zamanı değil..

 

Altay deplasmanı, Altay takımının iyi bir performans sergilemesinden dolayı hepimizce sıkıntılı görünüyor.. Yüksek performanslı çok iyi koşan, kısa pas yapan rakip kaleye hemen inen kanat oyuncuları var .. ‘Hava toplarında ve paslaşmalarda o toplara ayak koymamız şart‘ Maça kadar çok dikkatli olmalı Erzurumsporlu futbolcular, maça yüksek kondisyonla çıkmalı maçın sonuna kadar da performans güçlerini saklamalılar.. Ne çare ki ‘varlık-yokluk maçı ‘ oldu Altay maçı.. Herkes bunu konuşuyor. Her şeye rağmen bu maçtan puan alacağımızı umuyorum.

 

ERZURUMSPOR’ DA ŞANSLI

 

Her ne kadar içinde bulunduğu bu motivasyonsuz dönemde Erzurumspor’u eleştirmiş olmak için, eleştiren seyirciler, Erzukrumspor’u eleştirmeyi vazife edinenler, sırf intikam amaçlı rakip takımları övenler olsa da Erzurumspor dimdik ayaktadır. Elimizde rakip takımın çözülmesinden sonra oyunda dengeyi kurup galibiyet getirecek futbolcular vardır .. Bana göre Altay maçında iş, Şifo da biter! Şifo rakip takımı tanıyor ve tahlil etmiştir.. Şifo ne yap ne et , Erzurum ve Erzurumspor’a bu maçı al…

 

Futbolculara da önemli bir mesajım olacak; Bu maçın kritik son maç olduğunu biliyorsunuz ‘sinirlerinize hakim olun, kart görmeyin, varınızı yoğunuzu bu maçta alacağınız puanlar için kullanın. Kollektif futbol oynayın, şahsi heveslerden uzak durun. Sehiç ile garantiye almadan fazla geri pas yapmayın, top kaptırma riski fazla... Takım oyunu ile galibiyeti Erzurum’a taç gibi getirin Erzurumspor taraftarı sizi lig sonunda mutlu etmeye hazır.'

 

Altay’ın başında şu anda Ali Tandoğan gibi bir futbol kurdu yoktur. Hızlı hücumlarla gol arayıp 3 gol atmışlardı sahamızda.. Mevcut Teknik Direktör Yalçın Koşukavak ise tribün cezalısı.. Adana Demirspor karşısında 2-2 lik maç skorunda unutulmaması gereken bir nokta da var ki o maçın 57.dakikasında Hamidou Traore çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve A.Demirspor 10 kişi ile 33 dakika oynayıp berabere kaldı. Gözümüzde büyültmeyelim. Biz inanalım ve 2 maçı kalan takıma manevi desteğimizi esirgemeyelim..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.