Siyaset Haber Girişi : 14 Mayıs 2019 13:49

Akşener: 23 Haziran'da milletin iradesini kazanacağız

Akşener: 23 Haziran'da milletin iradesini kazanacağız
YSK'nın seçim iptalini değerlendiren Akşener, "Bir kez kazandık bir kez daha kazanacağız. Bu kez sadece belediye başkanlığını değil millet iradesini kazanacağız" dedi

Erzurum Post-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. YSK'nın seçim iptalini değerlendiren Akşener, "Bir kez kazandık bir kez daha kazanacağız. Bu kez sadece belediye başkanlığını değil millet iradesini kazanacağız" dedi.

 

İYİ Parti grubu toplantıya Akşener'in çağrısı ile Soma'da yaşamını yitiren 301 madencinin ruhuna Fatiha okuyarak başladı. 

 

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle;

Korkmadan şu gerçeği ısrarla kutlamaya devam edeceğiz 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü Yüksek Seçim Kurulu üzerinden Aziz milletimizin iradesine darbe vurmuştur! Demokrasimize vurulan bu yargı darbesi karşısında sessiz kalmayacağız. Demokrasiye her türlü müdahale bir darbedir!

 

28 Şubat Darbesi bir biliyorsunuz. 28 Şubat'ta Sayın Erdoğan yine talimatlı bir mahkeme kararıyla belediye başkanlığından uzaklaştırıldı, 6 Mayıs'ta ise bunun tekrar yaşandı. dünün mağdurları maalesef yolun sonunda hak yiyenlere dönüştüler

 

Biz o zaman nasıl sayın Erdoğan'ın yanında durduysa Bugün de hukuksuzluğa karşı Sayın Ekrem imamoğlunun yanında duracağız. Bizim ölçümüz isimler değil büyük Türk milletini iradesidir. 

 

Maalesef Sayın Erdoğan, Kenan evrene bile geride bırakıp sandığı deldirdi. 6 Mayıs darbesi ile Türkiye'de bir kez daha rejim değişikliği yaşandı.

 

Sayın Erdoğan Artık tek adam olmakla yetinmeyip seçmen olmaya çalışıyor. Türkiye'ye en büyük kötülüğü yaptılar, sandığı tekmelediler  siyaseten intihar ettiler.

 

Milletin ve devletin akıbeti Erdoğan'ın iki dudağının arasında değildir.

 

İstanbul seçimini bazı sandık kurulu başkanları kamu görevlisi değil diye iptal ettiler, yani koca koca adamların uydurdukları oy çalma ya da sahte seçmen iddiaları doğru çıkmadı. Biz bunu anlatacağız ve iktidar partilerine ısrarla şunu soracağız İYİ Parti'nin Bursa Mustafakemalpaşa da aynı gerekçeyle yaptığı itiraz neden reddedildi?

 

Milletimizin aklıyla alay etmeyi bırakın aynı anda atılan 4 oyun neden sadece bir tanesi geçersiz sayılır! Üç harfliler karıştı! 

 

Aziz milletime şunu özellikle vurgulamak isterim demokrasiden otokrasiye dönüş çabalarına karşı Türk milleti çaresiz ve çözümsüz değildir Türkiye Erdoğan'ın ve ortağının koltuk hırslarına feda edilemez Türk milletine buradan söz veriyorum.

 

"EKONOMİMİZ İHTİYAT AKÇESİNE MUHTAÇ EDİLDİ"

 

Mesele Darbe ile demokrasi arasında tercih yapma meselesidir. Mesele, iradesine yapılmış bu darbeye karşı milletin iradesini kurtarma meselesidir. Türk milleti sandığı devirenleri hiçbir zaman affetmemiştir. Milletimiz hep birlikte demokrasinin yanında yer alacak ve 6 Mayıs darbesini savuracaktır. Sandığın devrildiği ülkede siyasi ve ekonomik huzur olmaz.

 

Şahsi hırsları için demokrasiyi ve millet iradesini hiçe sayıyorlar. Ekonomi bakanı damat ve kayın pederi 'krizi savuşturduk, patlıcan yemeseniz ölmezsiniz' diyorlar ama mesele açlık farkında değiller.

 

DİYANET BİLE DAMADI YALANLADI

 

2019 yılı için açıklanan fitre bedeli 23 lira. Yani bir kişinin karnını doyurmak için gereken para 23 lira. 4 kişilik bir ailenin karnını doyurmak için 92 lira gerekiyor. Asgari ücretin altında emekli maaşı var. Asgari ücretin altında çalışan var. İktidar artık milletimizle alay ediyor. Damat bakan utanmadan tünelin ucunda ışığın göründüğünü söyledi.

 

BERAT HARİKALAR DİYARINDA

 

Berat harikalar diyarında! Hem dengelenmişiz hem de Hazine Merkez Bankası'ndan 40 milyar dolar istedi. Çarşıda pazarda vatandaşım her şeyi görüyor da sayın bakan siz neyi göremiyorsunuz? Dengelendi uçacağı kaçacağı söylenen ekonomimiz ihtiyat akçesine muhtaç hale geldi. Hiçbir siyasi kazanç tek bir vatandaşımızın saçının telinden kıymetli değildi.

 

"ÖCALAN AVUKATLARIYLA GÖRÜŞSÜN DEMEK SADECE İDEOLOJİK BİR SAPMA DEĞİLDİR"

 

İktidarın küçük ortağı Öcalan'ın avukatları ile görüşmesini normal karşılıyor. Bu sadece ideolojik bir sapma değildir. Bu defa kapalı kapılar ardında iş çevirmenize izin vermeyeceğiz. Artık bu gidişe dur diyeceğiz. Bir kez kazandık, bir kez daha kazanacağız. Sadece bir belediye başkanlığını değil, millet iradesini kazanacağız. Elbette olanları unutmayacağız. Üzerinde tartışıp zaman kaybetmek yerine üzerimize düşeni yapacağız.

 

Büyük Türk milleti, biz bu karanlık günleri daha önce de görmüştük. Kara gün akçemize göz diken Düyûn-ı Umûmiye… Hiç genci kalmamış topraklarda yetim kalmış çocuklar. Fiyakalı İngiliz denizcilerin sarhoş kahkahaları… En önemlisi adalet yoktu. Memleketimiz bir canavar iştahı ile paylaşılıyordu. Bu yüzden kurulan ilk teşkilatların adı manidardır. Müdafa-i Hukuk Cemiyeti. Düşmanı İzmir’in serin sularına kadar kovaladı. Biz o Müdafaa-i Hukuk ruhunu yaşatacağız. Milletimizin hukukunu, çocuklarımızın rızkını çalanlara karşı mücadele edeceğiz. O yeni sayfaya yeni cümleler yazdılar, Onlar yeni doğan cumhuriyetin gençleri oldular. Yıkılmış bir ülkeden saygı gören bir cumhuriyete taşıdılar.

 

İşte 19 Mayıs’ın gençlere adanmasının manası budur. Yarının yiğitlerini al sancağın sürdüğü şanlı çocuklarını selamlıyorum. Sizlerin hakkını müdafaa edeceğiz. Elbette bu memleketin bir çok önderi vardı ama hiç biri geldikleri gibi giderler derken onun kadar inanmış değildi. Hiçbiri eyleme bu kadar hazır değildi. O yüzden herkesin önderi oldu. Daha 40’ına gelmemiş Mustafa Kemal bu yüzden Atatürk oldu. Bütün işaretler tersini gösterirken başarının anahtarı bu oldu. İktidarın eylemlerinin sizi yılgınlığa düşürmesine izin vermeyin 19 Mayıs bunları düşünmeniz için size armağan edildi.

 

BEKA SORUNU DİYE MİLLETİ BİRBİRİNE DÜŞÜRENLER BEKA SORUNUDUR"

 

Cesur gençler bugün Türkiye’nin zincirlerini sizler kıracaksınız, inanacak ve pes etmeyeceksiniz. Mustafa Kemal Kurtuluş Savaşı’nı başlattığında henüz 38 yaşındaydı. 21. Yüzyılın dehası sizlerin arasından çıkacak. Onlar duvarların arkasında istedikleri gibi at koşturup ceplerini doldurdular. Bizler 24 Haziran ve 31 Mart'ta o duvarları deldik. Bizler yolları açtık siz o yollardan yürüyeceksiniz.

 

Sevgili gençler Türkiye'de bizleri geçmişle oyaladılar ve geleceği konuşamadık. Sizler geleceği konuşacaksınız. Dün tankla uçakla yapamadıklarını bilim ve sanatla yapmaya çalışıyorlar. Biz yerimizde sayarken onlar hızla ilerliyor. Üreten ve üretmeyen arasındaki fark geleceği belirliyor. Geçmişe takılanlar ve gelecek için vizyonu olmayanların en büyük beka sorunudur. Cephe savaşlarının yerini bilim ve teknoloji savaşları aldı. Biz büyük bir savaşın içindeyiz ama vizyonsuz yönetim yüzünden silahsız kaldık.

 

875 bin otomobil satışı yaptık ama elde ettiğimiz kar elma logolu telefon satanların karını ancak karşılıyor. 21 yüzyılda beka ve milliyetçiliğin tanımı yeniden yapılmalıdır. Milliyetçilik sadece bir parti adı değildir. Mustafa Kemal gibi eylemle milliyetçi olacaksınız. Beka sorunu diye milleti birbirine düşürenler beka sorunudur. Bizim rakibimiz Almanya'dır Amerika'dır, Rusya'dır, Güney Kore'dir. Bizim birbirimizle uğraştığımız her an zaman kaybıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.