Siyaset Haber Girişi : 27 Ocak 2021 17:51

AK Parti Erzurum il kongresi yapıldı

AK Parti Erzurum il kongresi yapıldı
Ak Parti Erzurum 7. Olağan İl kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katıldığı kongre ile yapıldı. Mevcut Başkan Mehmet Emin Öz yeniden il başkanlığına seçildi.
AK Parti Erzurum il kongresi yapıldı

Erzurum Post-AK Parti Erzurum 7. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti. Seçime tek aday olarak giren Mevcut Başkan Mehmet Emin Öz, üçüncü kez güven tazeledi. Buz Hokeyi Salonu’nda düzenlenen kongreye; AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı Hamza Dağ, AK Parti Erzurum Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve partililer katıldı.

 


ÖZ: DADAŞLAR AK PARTİ'NİN YANINDA

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Gururla söylemek isterim ki, büyük AK Parti yürüyüşünün en önemli aktörlerinden birisi de Erzurum halkıdır. Erzurum, 2001’den beri yapılan 15 seçimin hepsinde AK Parti ilk sırada. Dadaşlar AK Partimize her zaman destek oldu. Bu şehir ve bu halk liderinin yanında ve arkasında onu desteklemeye büyük bir coşkuyla devam edecektir” dedi. Başkan Öz’ün ardından Erzurum Milletvekilleri de selamlama konuşması yaptı.

 


KURTULMUŞ: DEMOKRATİK VE REFORMCU PARTİ

 

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin pandemi sürecinden sonra da gelişmeye devam edeceğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız pandemi sonrası ortaya çıkan durumu çözecek şekilde, Türkiye’yi daha ileriye götürecek reform sürecinin başlangıcının adımını atmıştır. En kısa sürede ekonomiden siyasete, hukuk alanına ve çok farklı alanlarda milletimizi ve dünyanın beklediği reformları yaparak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

ERDOĞAN : İMAN VARSA İMKAN VARDIR

 

Video konferans aracılığı ile kongrede partililere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tüm saldırılar karşısında “İman varsa imkân da vardır” diyerek her türlü zorluğa, yokluğa, imkânsızlığa rağmen yollarından geri dönmediklerini vurguladı. Konuşmasında CHP yönetimine yüklenen Erdoğan, “  CHP Genel Başkanı bu siyasi tükenmişlikle yüzleşmek varken, akla hayale gelmedik iftiralarla AK Parti ve Cumhur İttifakı’na saldırmaktadır. Parti teşkilatlarını sarmış taciz, tecavüz, yolsuzluk skandallarını, nefret söylemini körükleyerek milletimizin huzurunu kaçırmaya çalışmaktadır. Bizzat eski cumhurbaşkanı adaylarının ifadesiyle, CHP bugün yalan ve iftira merkezine dönüşmüş durumdadır” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü örgütün uzantılarıyla kurduğu ittifaktan dolayı CHP’nin siyasi parti kimliğini giderek kaybettiğine vurgu yaparak, “İnşallah 2023 seçimleri Türkiye’de CHP’nin rövanşist siyasetinin de tasfiye edildiği yeni bir dönemin müjdecisi olacaktır” ifadesini kullandı.


Muhalefetin içine düştüğü çıkmazın işlerini kolaylaştırmadığını, bilakis sorumluluklarını daha da artırdığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir zaman muhalefete göre tavır alan, CHP’ye göre politika belirleyen, muhalefetin kıyafetsizliğinden medet uman bir parti olmadıklarını dile getirdi.


Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni görev alan teşkilat mensuplarına başarılar diledi.

 

 

İŞTE AK PARTİ'NİN YENİ İL YÖNETİMİ


Mehmet Emin Öz’ün başkanlığındaki yeni  yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:  Abdullah Aydın, Akif Hoş, Ali Kemal Şahintürk, Ali Osman Kavalı, Ali Tuğrul Birdal, Bünyamin Tankut Keskin, Celal Aras, Cengizhan Gezer, Cevdet Yeşilyurt, Çetin Gözütok, Diler Hacıosmanoğlu, Elif Aydın, Emrah Öztürk, Erkan Saatcioğlu, Ertuğrul Karahan, Ethem Tanrıver, Eyüp Tavlaşoğlu, Fehmi Öz, Figen Kant, Gürbüz Keleş, Hakan Yakut, İbrahim Aydın, İlken Özkara, İsmail Gülesin, İsmail Suci, Kibare Yüce, Metin Barlak, Mevlüt Doğan, Muhammet İkbal Yazıcı, Murat Budak, Murat Dağ, Mustafa Kambasar, Mutlu Özakalın, Nida Arasoğlu, Nuh Şenol, Ömer İnceoğlu, Rıza Altunayar, Safiya Karaslan, Salih Yeşilyurt, Samih Kavaz, Selam Bağaçlı, Semra Aydın, Sena İnik, Şahin İncesu, Şeref Akbulut, Tuğrul Mollaoğlu, Uğur Güzel, Yavuz Yaşa ve Yavuz Selim Turan 

 


İl Disiplin kurulu üyeliklerine Fatih Yeşilyurt, Enver Mutlu, Cafer Burucu, Yasin Güraksın ve İrfan Kervan; İl Demokrasi Hakem Kurulu üyeliklerine Hüseyin Tanfer, Nimet Aydemir, Ayhan Özsağlıcak, Büyük kongre delegeliklerine ise Mehmet Emin Öz, Mehmet Sekmen, Ayşe Deniz Çelik, Erdoğan Dönmez, Ali İhsan Acar, Esra Yılmaz, Rümeysa Ağırman, Yavuz Selim Turan, Ömer İnceoğlu, Recep Aydın, Haktan Ömeroğlu, Ensar Coşkun ve Recep Karataş seçildi. Ak Parti'nin Erzurum Büyük Kongre Delegeleri ise şu isimlerden oluştu: Mehmet Emin Öz, Mehmet Sekmen, Ayşe Deniz Çelik, Erdoğan Dönmez,  Ali İhsan Acar, Esra Yılmaz, Rümeysa Ağırman, Yavuz Selim Turan, Ömer İncioğlu, Ensar Coşkun ve  Recep Karataş.

 


Pandemi tedbirleri dolayısıyla konuşmaların kısa tutulduğu kongrede partili gençlerin coşkusu dikkat çekti.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.