Eğitim Haber Girişi : 07 Haziran 2021 13:08

Adı gibi öncü... Atatürk Üniversitesi 64 yaşında...

Adı gibi öncü... Atatürk Üniversitesi 64 yaşında...
Atatürk'ün vasiyeti doğrultusunda 1957 yılında temeli atılan ve bu yıl kuruluşunun 64. yıl dönümünü kutlayan Atatürk Üniversitesi, güçlü kadrosu ve teknik altyapısıyla geleceğe emin adımlarla ilerliyor.

Erzurum Post-Kuruluşunun 64. yıl dönümünü kutlayan Atatürk Üniversitesi, uluslararası standartlardaki eğitim programı ve güçlü akademik kadrosuyla bilim dünyasına örnek olacak araştırmalara imza atıyor.

 

 

'Adı gibi öncü' sloganıyla 7 Haziran 1957'de kurulan Atatürk Üniversitesi, günümüzde 23 Fakülte, 12 Meslek Yüksekokulu, 8 Enstitü, 41 Araştırma Merkezi, 1 Yüksekokul ve 1 Konservatuarı ile toplam 86 akademik birime sahip. 

 

 

677 PROGRAM 450 BİN ÖĞRENCİ

 

Atatürk Üniversitesinin örgün, açıköğretim ve uluslararası olmak üzere toplam 450 Bin öğrencisi bulunuyor. Ayrıca üniversite bünyesinde 134 ön lisans, 142 lisans, 219 yüksek lisans, 180 doktora, 2 sanatta yeterlilik olmak üzere toplam 677 program yer alıyor.

 


Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, '' Atatürk Üniversitesi, kuruluşundan bugüne hatta geleceğe yeni nesil değişim dönüşüm ilkesiyle ve yenilikçi yaklaşımıyla ışık tutmaktadır.''dedi.

 

 

REKTÖR ÇOMAKLI: GELECEĞE IŞIK TUTUYOR


 
Rektör Prof.Dr. Çpomaklı, Atatürk Üniversitesi'nin yarım asrı aşan süredir, öncelikle bölgesindeki kalkınmışlığa ve ileri gitme arzusuna hizmet ettığını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

''Atatürk'ün Doğu'da bir üniversite kurulması emrine binaen başlayan yoğun ve meşakkatli çalışmaların sonucunda bugün ülkenin hatta dünyanın birçok yerinden gelen binlerce öğrencisi, donanımlı, yetkin ve vizyon sahibi eğitim kadrosu, teknik, fiziki, çevresel ve sosyal imkanları ile birçok paydaşının önünde yapısal yeterliliği ile Atatürk Üniversitesi, kuruluşundan bugüne hatta geleceğe yeni nesil değişim dönüşüm ilkesiyle ve yenilikçi yaklaşımıyla ışık tutmaktadır. Bu anlamda öncelikle üniversitemizin kuruluş yıldönümünü kutluyor, üstümüze düşen sorumluluk dahilinde ülkemiz adına hep daha iyi olmak için canla başla mücadele edeceğimize dair verdiğimiz sözümüzü yineliyoruz.''

 


TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL KAMPÜSÜNE SAHİP

 

Türkiye'nin en güzel kampüslerinden birine sahip olan Atatürk Üniversitesinin, 6.5 milyon metrekare açık, 1 milyon metrekare ise kapalı alana sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Çomaklı, kampüste gündelik yaşama dair her türlü ihtiyacın karşılanabileceği alışveriş merkezlerinin, banka şubelerinin, kafeteryaların, oyun alanlarının, sinema salonlarının, spor merkezlerinin, yürüyüş alanlarının ve kampüsün tamamını kapsayan bisiklet yolunun yer aldığını belirtti.

 


 

KAMPÜSTE 20 YURT, 10 SPOR SALONU VE STADYUM VAR

 

Kampüste toplam 500 güvenlik kamerası ve 369 güvenlik görevlisi bulunuyor. Üniversitenin Erzurum'a ulaşım kolaylıklarının yanısıra, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait 25 bin kişi kapasatile 20 yurt ve 200 civarında özel yurt ve apart tesisler barınma ihtiyacını karşılıyor. Yerleşkede 10 spor salonu, 3 bin seyirci kapasiteli stadyum, 2 yüzme havuzu, 2 spor kompleksi mevcut. Ayrıca okuma salonu ve robotik kodlama alanlarının yer aldığı öğrenci merkezi bulunuyor.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.