Erzurum Haber Girişi : 22 Temmuz 2019 17:30

ADD Genel Başkanı Altınışık: Atatürksüz yolun sonunda yolsuzluk var, işsizlik var...

ADD Genel Başkanı Altınışık: Atatürksüz yolun sonunda  yolsuzluk var, işsizlik var...
Erzurum Kongresi ve Milli Mücadelenin 100. Yılı dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi, Cumhuriyet TIR'ı ile Erzurum’a gedi. ADD Genel Başkanı Altınışık, Atatürkçü düşüncenin Türk milleti için tek doğru reçete olduğunu söyledi.

Erzurum Post- Erzurum Kongresi ve Milli Mücadelenin 100. Yılı kapsamında 19. Mayısta Samsun'dan yola çıkan Cumhuriyet TIR'ı Erzurum'a geldi. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından Milli Mücadele'nin 100'üncü yılında farkındalık yaratmak için düzenlenen etkinliğin Erzurum ayağaında Atatürk Evi ve 23 Temmuz Kongre Binası ziyaret edildi.  

 


ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, Erzurum Şube Başkanı Yeniyurt Bayrak, CHP Palandöken İlçe Başkanı Hikmet Koruk ve  ADD Genel İdare Kurulu ve çok sayıda üyenin katıldığı etkinlik Havuzbaşı Atatğürk Anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

 

''LAİKLİK OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ''

 

 

ADD Erzum Şube Başkanı Yeniyurt Bayrak, Havuzbaşı Atatğrk Anıtı'nda yaptığı konuşmada laiklik ve çağdaş eğitime vurgu yaparak şunları söyledi:

 

 

“En iyi mücadele eğitimde verilen mücadeledir. Eğitim bilimsel olarak verilmediği takdirde çağdaş uygarlık seviyesine ulaşılamaz. Laiklik su gibi hava gibi çok önemlidir. Laiklik olmadan insan nefes alamaz, yaşamı onursuz, kişiliksiz, silik, ezik bir şekilde yok olmaya mahkum olur. Atatürk'ün en iyi ve en anlamlı yaptığı şeylerden biri de laikliktir. Laiklik olmadan demokrasi olmaz. Sonuç olarak laiklik olmadan yaşam zehir olur.”

 

Atatürk’ün, Milli Mücadele esnasında takip ettiği güzergahı izleyerek Erzurum’a geldiklerini belirten ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık ise Atatürk'ün yolundan hiçbir şekilde ayrılmayacaklarını, çünkü bu gün ülkede yaşanan sorunlara bu rotadan ayrılmanın sebep olduğunu ifade etti.

 

 

“ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE TEK DOĞRU REÇETE”

 


Altınışık, “Türkiye üzerine oynanan oyunlardan söz ediliyor. Bunların tümünün panzehrinin Atatürkçü düşüncede olduğuna inanıyoruz. Atatürkçü düşüncenin, Türkiye Cumhuriyeti'nin çimentosu olduğuna inanıyoruz. Atatürkçü düşüncenin, Türk Milletinin Devleti ile bölünmez bütünlüğü olduğuna inanıyoruz. Milli birlik ve bütünlük olduğuna inanıyoruz insan hakları demokrasi ve özgürlükler olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

 

 


''ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE İLE GİDİLMEYEN YOLUN SONUNDA; FETÖ, PKK, PYD VAR''

 

Atatürk, laikliği getirerek demokrasinin vazgeçilmez bir unsurunu inşa ettiğinin altını çizenb ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bugün bütün oyunlar Atatürk'ün çizdiği bu rotanın yok edilmesi üzerine çıkmıştır. Atatürkçü düşünce ile gidilmeyen yolun sonunda FETÖ var PKK var,  PYD var,  yolsuzluklar var,  işsizlik var,  ekonomik bunalımlar var,  toplumsal huzursuzluk var.  Biz bugün Erzurum’da Erzurum Kongresi'nin 100. Yılında yeniden büyük Atatürk'ün Türk toplumu tarafından anlaşılması için üzerimize düşen sorumluluğu gerçekleştirmek üzere gelmiş bulunuyoruz. Türk toplumuna bıkıp usanmadan Atatürk’ün,  Atatürkçü düşüncenin ne büyük nimet olduğunu, ne doğru reçete olduğunu söylemeye devam edeceğiz” 

 


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.