Türkiye Haber Girişi : 14 Ekim 2024 16:51

ADD'den Erzurum’da 'Yeniden Atatürk Cumhuriyeti' konferansı

ADD'den Erzurum’da 'Yeniden Atatürk Cumhuriyeti' konferansı
ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt Erzurum’da konuştu: “Dinci vakıflara 5 milyar lira aktarırken, okulunda temizlik görevlisi bulunduramamak ayıptır 

Erzurum Post- Orhan Bozkurt'un haberi-Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt,  Erzurum'daTarihi Kongre Binası'nda "Yeniden Atatürk Cumhuriyeti" konulu konferansta konuştu. Ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunan Bozkurt,  Türkiye'nin bir an  önce 'Yeniden Atatüğrk Cumhuriyeti’ hedefine ulaşması gerktiğini söyledi.  Bozkurt, Milli Eğitim Bakanı’na seslenerek, “Dinci vakıflara 5 milyar lira aktarırken, çocukların okulunda temizlik görevlisi bulunduramamak büyük bir ayıptır,  ayıp ediliyor. Türkiye yüzyılı maarif modeli tam bir Türk çocuklarının istikbalini körerten bir eğitimsizlik modelidir. Bundan bir an önce dönülmelidir. Fen ağırlıklı, bilim ağırlıklı bir eğitime kavuşturulmalıdır” dedi.

 

 

“Hiç bir  devlet görevlisi siyaset nedeni ile zenginleşmez”

Ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunan Bozkurt,"Cumuriyet eğer bir hamursa onun mayası namustur. Cumhuriyette milletvekili iş takip etmez. Hiç bir  devlet görevlisi siyaset nedeni ile zenginleşmez. Cumhuriyetin demokratik özellikleri kayboldu. Özgür bir basın yok. Bu devlet sosyal bir devlet mi? Hayır. Sadakayı yok etmeye değil, sadakayı yönetmeye  uğraşan bir devlet. Ne yapıyorlar, 16 milyon vatandaşa evde bakım parası, şu yardım parası bu yardım parası diyerek ya arkadaş ben eski bir askerim . Şehit diyince akan su durur. Ya bu adamlar şehitleri ayırdılar.15 Temmuz şehitleri ayrı, öbürleri ayrı. Bu bir millete yapılabilecek en büyük felaket” diye konuştu.

 

 

“Anayasa Mahkemesi'nin karalarının tanınmadığı ülkede nasıl hukuk devletinden söz edebiliriz”

 

ADD Genel Başkanı Bozkurt, ülkede yaşanan kadın cinayetlerinede değinerek şu değerlendirmelerde bulundu: “Peki bu devlet laik mi, demokratik, sosyal bir devlet mi? En önemlis devletimiz hukuk devleti mi? Anayasa Mahkemesi'nin karalarının tanınmadığı ülkede nasıl hukuk devletinden söz edebiliriz. Şurdan sokağa  çıktığımızda ik şeye güveneceğiz, bir emniyet güçlerine iki yargıya...  Hakkımı ben başka nasıl  arayacağım, ne yapacağım. Herkes elinesilahı alıp dağa çıkarsa memleket işte böyle Teksasa döner. Bakın bu yılın yani 2024 yılının ilk 200 gününde 278 kadın katledildi. Kadınlar için bu ülkede demokrasi var mı, öğrenciler için var mı, peki işsizler için demokrasi var mı? Yok.  Peki kime var demokrasi hadi ben onu söylemiyim herkes biliyor.”

 

 

“Kemalizim namustur, Kemalizm kadının insan sayılmasıdır”

 

Erzurumluların yoğun ilgi gösterdiği "Yeniden Atatürk Cumhuriyeti" konulu konferansta konuşan ADD Genel Başkanı Bozkurt, “Şu Aziz millet doğru lideri bulduğu, doğru yol haritasıyla yöneltildiği zaman ve fedakarca, namusla yönetildiği zaman dört yıl içinde yok edilmiş bir vatan ve esir edilmiş bir milletten; özgür bir  ulus ve bağımsız bir cumhuriyet yarattı. Uzaydan adamlar gelipte bize bu  cumhuriyeti bağışlamadı. Her yerde söylüyorum burada da tekrarlayayım. Ben de dahil, 68 kuşağı, 78 kuşağı, şimdikiler de dahil. Bu kaşaklara bütün izimler öğretild, ezberletildi Kemalizm unutturuldu. Kemalizim namustur, Kemalizm kadının insan sayılmasıdır. Osmanlı’da nüfus sayımı yapılıyor; büyükbaş, küçükbaş hayvanlar sayılıyor. Erkekler, erkek çocukları sayılıyor kadınlar nüfustan sayılmıyordu. Kemalizm,  milliyetçilik yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının  hiç bir emperyalist ülke tarafından sömürülmemesini temin edecek bir devlet anlayışıdır” dedi.

 

 

“Bu memlekete ihanet  eden adamın oyu ile iktidar olacaksan olma kardeşim”

 

ADD Genel Başkanı Bozkurt, Kemalizimin devletçilik yaklaşımından ve Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki develtçilik uygulamalarından da örenkler vererek  dünya litaratürüne karma üretim modelini Mustafa Kemal’in  soktuğunu ederek  konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Kemalizm aynı zamanda bütün çocuklarımızın fırsat eşitliğine sahip olacağı  laik, bilimsel, çağdaş, ücretsiz ve kamu eli ile yapılan eğitimdir. Türkiye Cumhuriyet, 300 yıl boyunca  dünyanın her yerinde cepheden cepheye koşturularak  kırılmış ve yoksul bırakılmış Anadolu insanının  200 yıl boyunca araya araya araya  bulduğubir  adam ve felsefe ile kuruldu. O adamın adı Mustafa Kemal Atatürk, o felsefe de Kemalizmdir.  Ülkemizi yıktırmayacağız. Ülkemizi yaktırmıyacağız. Bu milletin ölmediğini de herkese göstereceğiz. Kimseyide düşman bellemiyeceğiz. ADD Genel Başkanı olarak söylüyorum, bu milletin 86 milyonun her ferdinin tırnağına kurban oluruz. Kimse düşmanımız değil. Hangi partiye oy vermiş, ne yapmış umurumda değil. Bir; üniter ulus devletle, Türklükle, Türk Bayrağı ile, İstikla Marşı  ve ulusal bağımsızlık ile sorunu olmayacak . İki; hiç bir  ayrılıkcı terör örgütü ile iltisaklı kimseyle tuvalete bile gitmeyecek. Gitme, onun vereceği oy batsın. Onla birlikte olma. Eğer bu memlekete ihanet eden askerine, subayına kurşun sıkan  adamın oyu ile iktidar olacaksan olma kardeşim istemez. Sen bunu yap kardeşim vallahi billahi bu millet seni başında taşır, o iktidarda gelir. Doğru bildiğimiz yapacağız.  Hiç bir zaman kendimiz olmaktan vaz geçmiyeceğiz. Biz doğru fikri savunuyoruz. Yanlış bir fikri savunmuyoruz ve doğru her zaman kazanır. Biz ulusal bağımsızlık savaşını güçlü olduğumuz için değil, haklı ve doğru olduğumuz için kazandık.Çünkü vatanımız savunuyorduk. Çünkü biz haklıydık. Haklı olan güçlü olanı yener. Önünde sonunda bu mücadeleyi kazanacağız biz. Bu memleket yine feraha kavuşacak, çocuklarımız yine gönenç içinde yaşayacak. Önemli olan bunu bir an öncae yapmak.Bununda bir tek yolu var Kemalizimin pusulasıyla yeniden Atatürk Cumhuriyetni oluşturmak.”

 

 

“Devlet 8 yaşında bir yavrunun katilini bulamıyorsa eğer o ülkede ne hukuk vardır, ne adalet”

 

ADD Genel Başkanu Hüsnü Bozkurt, “ Eğer bu devlet şiddet gören kadını koruyamayacaksa kimin için bu demokrasi. Bu yıl sokakta öldürülen  278 kadın için demokrasi var mı, varsa o kadınları niye korumadılar? Narin için demokrasi var mı? Avuç içi kadar köyde 53 gündür Türkiye Cumhuriyeti devleti 8 yaşında bir yavrunun katilini bulamıyorsa eğer o ülkede ne hukuk vardır, ne adalet vardır, ne  vicdan vardır ne de ahlak vardır” dedi.

 

 

Ülkede yaşanan olayların etnik köken ve dini inaçlarla ilgisi olamdığını  ifade ederek Tekirdağ’da yaşanan  Sıla bebek olyına ve Gebzede katledilen yayvanlarada değinen Bozkurt, “ Hayvanı katlediyoruz, çocuğu katlediyoruz, kadını katlediyoruz, doğayı katlediyoruz onun için yeniden Atatürk Cumhuriyeti... “ diye konuştu.

 

Kemalist devrimlerin Mustafa Kemal’in öldüğü gün unutulduğunu vurgulayan ADD Genel Başkanı Bozkurt, siyasetin hastalıklarından birininde ülkede dini yapılanmaları ve dinci örgütlenmeleri kullanarak oy bezirganlığı yapmak olduğunu  ve bunu her partinin yaptığını belirtti.

 

 

“Bu milletin çocuklarının izbe yurtlarda tecavüz eden ahlaksızlardan kurtarın...”

 

ADD Genel Başkanı konferans yaptığı değerlendirmede özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı eğitim politikasını eleştirerek, Bakan Yusuf Tekin’e uyarılarda bulundu.  Bozkurt şunları söyledi:

“Bizim eğitimimiz yeniden laik olsun. Bizim çocuklarımızın varlıklı ailelerin çocukları yabancı eğitim aldıkları istedikleri gibi eğitildikleri okullarda, fukaranın çocukları da ne olduğu belli olmayan kurslarda tecavüze uğramasın diyoruz. Bu milletin çocuklarının izbe yurtlarda tecavüz eden ahlaksızlardan kurtarın nedir bu arkadaş. Böyle bir eğitim mi olur? Böyle eğitim mi olur? Geçen gün seçmeli dersler, orta okul öğretim seçmeli ders programı bilim temelli seçmeli dersler; Matematik bilimleri 4 saat, yapay zeka uygulamaları 4 ssaat, ileri teknoloji uygulamaları 4 saat, 12 saat bilim temelli seçmeli dersler. Peki din temelli seçmeli dersler başlıyor Kuranı Kerim, Fıkıh, Siyer-i Nebi, Fıtrat, Peygamberimizin örnek bilmem ne her biri 8'er saat 5 ders 40 saat. Bak Peygamberin hayatı olsun onları demiyorum, başka bir şey söylüyorum, siz çocuğunuzu 12 saat fen bilimleri, yapay zeka dünya yapay zekayla neler yapıyor. Arkadaşlar ben doktorum şundan 3-4 yıl önce komple Ankaraya bir kongreye gittik. Japonya'nın Osaka hastanesinde Kulak Burun Bogaz hocası robotik cerrahi ile vallahi billahi tallahi hepimizin gözü önünde Osaka'dan 10-11 bin kilometre öteden ameliyat yaptı kardeşim ameliyat yaptı adam sen ne konuşuyorsun.

 

“Bu ülkenin çocukları istikballerini yüzde 70'i yurtdışında arıyorsa bunda bir iş vardır”

 

Bak İsrail senin hizbullahın çağrı cihazlarının programını patlattı yüzlerce insan öldü ne savaşı bu şimdi bana söyleyin yapay zeka çıktı mertlik çoktan bozuldu arkadaşlar önümüzde ki dönemin savaşları artık teknoloji savaşları. Bir gün sabahleyin kalkacaksın senin devletin bakanlık bilgisayarına girilmiş bilgin yok napacaksın. 2022 yılında Türkiye'den yurtdışına giden bilgisayar programcısı çocuğumuzun sayısı 30 bin. 10 bin doktor yurtdışına gitti. Şimdi bu ülkenin evlatlarının çocuklarının ne suçu var. Bu ülkenin çocukları istikballerini yüzde 70'i yurtdışında arıyorsa bunda bir iş vardır. Bunun AKP'ye kızmakla MHP'ye kızmakla hayır alakası yok. Çocuklarımıza bu milli gururu vermemiz lazım. Erzurum sokaklarında yürüyen her çocuk benim bu topraklarda millet olarak varlığımı sağlayan ulusal bağımsızlık savaşı bu şehirde şu binada örgütlendi. 56 insan bütün dünyaya meydan okumuş arkadaşlar. Manda ve himaye kabul edilemez. Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür bölünemez. Nerede bir işgal varsa millet topyekün o işgal karşı çıkacaktır. İstanbul hükümeti vatanın namusunu korumakta acze düşerse derhal bir geçici hükümet kurulacak ve duruma el koyacaktır. Milli Meclis en kısa sürede açılacaktır. 23 Temmuz-14 Ağustos 1919... O kongre burada 14 gün sürdü. 14 gün boyunca ne konuştunuz bu insanlarla. Şimdi bütçe görüşmeleri 14 gün sürmüyor mecliste. Görüşülse de bir şey değişmiyor ne geldiyse o geçiyor, geçmediyse bir önce ki sene bütçe devam ediyor. 14 gün ne konuşuldu. Ne yazalım ne diyelim ya adamlar resmen Erzurum'da Paşa şeytan görülüyor. İstanbul hükümeti kim İstanbul hükümeti Padişah. Eğer diyor bu durum bağımsızlığı korumada aciz düşüyorsa biz yeni hükümeti kuralım o hükümetle devam ederiz ne demek bu mangal gibi yürek ister şaka falan değil. Karşında koca padişah 600 yıldır Osmanlı. Şu aziz millet 600 yıllık Osmanlı hanedanının halife padişahı vahdettinin tepesinden İngiliz uçaklarıyla ihanet mektuplarıyla değil. Amasya'dan, Erzurum'dan, Sivas'tan, Ankara'dan seslenen 38 yaşında sarı paşanın peşine gitmeyi  bildi kardeşim. Bu milletten bu ruh kesilir mi? Yeter ki bu millete doğru yolu gösterin derhal.”

 

 

“Milli Eğitim Bakanı olacak o Yusuf Tekin arkadaşı uyarıyorum çok yanlış yapıyorsunuz”

 

 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e de tarihi 23 Temmuz Kongre Binasınının önünden seslenen ADD Genel Başkanı  Bozkurt, “Yanlış yapıyorlar. En başta buradan AKP'lileri uyarıyorum. Hele Milli Eğitim Bakanı olacak o Yusuf Tekin arkadaşı uyarıyorum çok yanlış yapıyorsunuz. Çok büyük yanlışlar içinde, sizin tarikat ve cemaat dediğiniz bizim sivil toplum örgütü dediğimiz dinci yapılar, dini yapılarla protokol yapacağım deyip dinci vakıflara 5 milyar lira aktarırken, çocukların okulunda temizlik görevlisi bulunduramamak büyük bir ayıptır,  ayıp ediliyor. Türkiye yüzyılı maarif modeli tam bir Türk çocuklarının istikbalini körerten bir eğitimsizlik modelidir. Bundan bir an önce dönülmelidir. Fen ağırlıklı, bilim ağırlıklı bir eğitime kavuşturulmalıdır” dedi.

 

 

Konferans sonrası ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, Erzurum Şube Başkanı Fehmi Bedir ve CHP Yakutiye İlçe Başkanı Ekrem Ekmekçi  katılımcılarla Kongre Binası önünde hatrıra fotoğrafı çektirdi.  ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, Prof.Dr. Yavuz Aslan, Eğitimci-Yazar  Abdurrahmen Zeynel ve Kitapsarayı İşletmecisi Adnan Atalay ise ADAD Genel Başkanı  Hüsnü Bozkurt'a Erzurum ve Erzurum Kongresi ile ilgili çeşitli kitaplar hediye etti. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.