İlçeler Haber Girişi : 03 Aralık 2019 18:02

Uçar: Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden biriyiz!

Uçar: Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden biriyiz!
Başkan Uçar,  Yakutiye Belediyesini yaklaşık 130 milyon TL borç ile devraldıklarını açıkladı.
Uçar: Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden biriyiz!

Erzurum Post-Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Radyo Ritm'da yayınlanan 'Sesli Gazete' programına konuk oldu. Gazeteci Mesut Gülrek ve Genel Yayın Yönetmenimiz Orhan Bozkurt'un sorularını yanıtlayan Başkan Uçar, Yakutiye Belediyesini yaklaşık 130 milyon TL borç ile devraldıklarını açıkladı.

 

Belediye Başkanlığı görevine seçildiği 1 Nisan 2019 tarihi itibari ile yaptığı çalışmalar ve gelecek döneme dair projelerini anlatan Başkan Uçar, en büyük hayal kırıklığının ise belediyenin içerisisnde bulunduğu borç yükü olduğunu söyledi.  

 

 

''TÜRKİYENİN EN BORÇLU BELEDİYELERİNDEN BİRİSİYİZ''

 

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, ''Hayal kırıklığına şu açıdan uğradım. Ben, ayakları daha yere basmış, daha borcu-harcı olmayan bir belediye bekliyordum. Kamuoyunda da Yakutiye Belediyesi'nden  borcu olmayan, daha az borcu olan bir belediye olarak bahsediliyordu. Bu konuda önceki başkanımızında net açıklamaları vardı. Şu anda bir canlı yayında ve bir radyo programında olduğumun bilinci ile üstüne basa basa söylüyorum. Türkiye'de nüfusuna oranla en borçlu olan belediyelerden birisi Yakutiye Belediyesidir'' dedi. 

 


 

 

''HERKES BİLSİN! 130 MİLYON LİRA BORÇLA DEVRALDIK''

 

Başkan Uçar, bu açıklamayı geçmişe dönük bir karalama ve çamur atma mantığıyla yapmadığını da vurgulayarak şöyle konuştu:


''Görevi devraldığım gün muhasebe müdürünü çağırdım ve 1 Nisan itibari ile ne kadar borcumuz var çıkartın ve altını imzalayıp getirin dedim. O gün itibarı ile 128 trilyon eski parayla yani 128 milyon lira borçla karşılaştık. Yaklaşık 130 milyon lira borcun belediyemize ait olduğunu gördük. Bakın bunu şu anda 'kediye kedi'  demek için söylüyoruz. Yoksa geçmişe çamur atmak, bir devri sabık yaratmak için bunu söylemiyorum. Bilinsin diye söylüyorum. Bizden önceki başkanlarımızda canla başla çalışmışlar. Bir önceki başkanımızda güzel işler yapmış. Ancak bir borcun olduğunu söylememiz gerek. Çünkü yarın bana şu denilebilir, 'aynı partininin belediye başkanlarıyız böyle demiyelim partimiz zarar görürür...' gibi düşüncelere katılmıyorum. Çünkü, 8-9 ay sonra her şey unutulacak. 'O zaman ses çıkarmadınız. Borcu da söylemediniz. Siz, bu 8 ayda 130 milyon liralık borcu nasıl yaptınız.. ' diyebilirler. O yüzden evet biz Yakutiye Belediyesini büyüyk borçla devraldık.''

 

 


''GELİRLERİMİZİN YÜZDE 60'I BORÇ ÖDEMESİNE GİDİYOR''
 


Yakutiye Belediyesi'nin öceki dönemden kalan borçlarının kamulaştırma ödemelerinden kaynaklandığını da anlatan Başkan Mahmut Uçar, ''Kimse bu paraları alıpta karanlık dünyalara götürmemiş. Borç nasıl olmuş, özeliilkle bu kamulaştırmalarda çok kredi kullanılmış. Şu an borcumuzun 100 milyona yakını kredi borcu. Şu anda bu kredileri ödüyoruz. Belediyemizin aylık gelirinin yüzde 60'ı bu ödemelere gididyor. Açıkcası ben böyle bir işe girmezdim. Girmeyi de düşünmüyorum. Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Yapılacak kamulaştırmalarda ona göre olmalıydı''diye konuştu.

 

 

İŞTE YAKUTİYE BELEDİYE BAŞKANI DR.UÇAR'IN AÇIKLAMALARI

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.