Eğitim Haber Girişi : 29 Nisan 2019 02:55

Torunları tanık oldu... 40 yıl sonra yemin ettiler!

Torunları tanık oldu... 40 yıl sonra yemin ettiler!
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1979-1980 döneminde mezun olmalarına rağmen 1980 ihtilali nedeniyle "Hipokrat Yemini" edemeden göreve başlayan doktorlar, 40 yıl sonra aynı fakültede buluşup, kep atarak yemin etti. 

Erzurum Post- Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 1979-1980 dönemi mezunları,1980 ihtilali nedeniyle edemedikleri yemin için 40  yıl sonra bir araya geldi.

 

Atatürk Üniversitesi'nde  1979-80 yılında eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, dönemin siyasi sorunları ve 1980 ihtilali nedeniyle Hipokrat Yemini edemeden diplomalarını alarak yurdun dört bir yerinde göreve başladı.

 

 

Mezuniyet coşkusunu yaşayamayan öğrencilerden Doç. Dr. Ali Kurt, sosyal medya üzerinden dönem arkadaşlarıyla iletişime geçerek, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın desteğiyle "1979-1980 Mezunları Vuslat Programı" etkinliği düzenledi.

 

Dönem arkadaşlarıyla iletişim kurarak aynı yıl mezun olduğu doktorlardan 40'ını bir araya getiren  Doç.Dr. Kurt, cübbe giyip aileleriyle Erzurum'daki programa katılmalarına aracı oldu.

 

 

40 yıllık doktorlar, yıllar önce mezun oldukları fakülteyi gezip öğrencilik yıllarına yeniden geri döndü. Rektörlük binasındaki Mavi Salon'da diploma ve mezuniyet törenine katılarak yemin eden doktorlar, Rektör Çomaklı ve üniversitenin Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Albayrak ile Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Şahin'den temsili olarak diplomalarını aldı. Program sonrası hep birlikte salon dışına çıkan doktorlar, keplerini atarak 40 yıllık hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı.

 

,Programda konuşan Çomaklı, 1980 yılında mezun olup hekim ordusuna katılarak ülkenin dört bir yanında insanlara hizmet eden doktorlara teşekkür ederek, "Evinize hoş geldiniz. Bu güzel beraberlik, 62 yıllık Atatürk Üniversitesi ailesi ile mezunları arasındaki çok güçlü bağın önemli göstergesidir. Hepinizle gurur duyuyoruz." dedi. 

 

 

Mezun oldukları üniversitede 40 yıl sonra 'Hipograt Yermini' eden Dr. Kurt, arkadaşlarıyla internet ortamında birliktelik sağladıklarını anlatarak, "Yurdun her yerinden Erzurum'a gelen 110 öğrenci 1979-1980 yılında Tıp Fakültesinden mezun oldu. Bu kişiler yer ayrımı yapmaksızın ülkenin çeşitli yerlerinde 40 yıl boyunca doktorluk yaptı " diye konuştu. 

 

O dönemin mezunlarından bölüm başkanlığı, dekan, genel müdür ve rektörlük yapanlar olduğunu anlatan Kurt,  bu kişilerin, görev sürelerinde herhangi bir ciddi soruşturma, idari, tıbbi ya da mali ceza almadığını kaydetti.  

 

 

Kurt, programa katkı ve desteklerinden ötürü Rektör Çomaklı'ya teşekkür ederek şöyle konuştu: "Arkadaşlarla görüşmelerimizde mezun olunca tören yapılmaması ve yemin etmemenin eksikliğini hissettik fakat biz yemin etmeyi içselleştirmiştik. Bu yeminin şekli bir şey olduğunu, aslında insanın vicdanında yemini hissetmesi gerektiğini biliyorduk. Geçen 40 yılın ardından dönem arkadaşlarımızla bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. Atatürk Üniversitesi nasıl ki üniversite kuran bir üniversite ise dahlindeki tıp fakültesi de tıp fakülteleri kuran müessese. Biz hem üniversitemiz hem de tıp fakültemiz ile gurur duyuyoruz."  

 

 

Arkadaşlarıyla fakülte binasını gezdiklerini anlatan Kurt, ziyarette çok duygulu anlar yaşandığını ve arkadaşlarının gözyaşlarına hakim olamadığını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.