Erzurum Haber Girişi : 12 Haziran 2019 14:57

O şehitlik abidesi ne zaman tamamlanacak?

O şehitlik abidesi  ne zaman tamamlanacak?
Asri Mezarlığında Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından mezarlıkta yatmakta olan şehitleri anmak için 3 yıl önce yapımına başlanılan  abide henüz tamamlanamadı.

Erzurum Post- Asri Mezarlıkta, şehitler için planlanana anıtın henüz tamalanması merak konusu oldu. Mezarların ortasına 3 yıl önce dikilen sütunlardan başka çalışma yapılmaması başta şehit yakınları olmak üzere vatandaşlarda rahatsızlık uyandırdı.  

 

Henüz 3 sütündan başka bir şeyin olmadığı anıtıtn çevre düzenlemesi, bayrak, şehitlik yazılarının ne zaman tamalanacağı merke konusus oldu. 

 

 

3 YIL ÖNCE SÜTÜNLAR DİKİLDİ AMA!

 

Şehitlik abidesinin bir an önce tamamlanması için Şehit aileleri Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e talepte bulundu.

 

Özellikle bayram günleri ve Cuma günleri yoğun olan mezarlıkta, sütunları görenler bir anlam veremiyor. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit düşen Murat Ellik ve Mardin’de şehit düşen Kubilay Kahraman’ında yakın bölgede bulunan mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar görevlilerden abidenin tamamlanmasını ve ya tamamen kaldırılmasını talep etti.

 

 

''YA TAMAMLAYIN YA DA KALDIRIN''

 

Mezarlıkta yatmakta olan bir şehidin yakını söz konusu abidelerden dolayı duyduğu rahatsızlığı ise Erzurumpost’a aktardı. Şehit yakını; “Bu şehitler hepimizin. Buraya sürekli insanlar geliyor. Allah devletimizden razı olsun. Bizleri hiçbir zaman ihmal etmiyorlar ama bu bölgede bir şehitlik anıtı yapıldı. 3 yıl önce başlatıldı fakat hala tamamlanamadı. Kimse ilgilenmedi. Yarıda bırakıldı. Gören insanlar bir anlam veremiyor. Halbuki orada yazılacak yazıları okuyan bir çocuk belki burada daha büyük saygınlıkla dolaşacak. Biz bir an önce bu abidenin tamamlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.