Siyaset Haber Girişi : 27 Eylül 2019 16:07

İYİ Parti Milletvekili Cinisli: Erzurum'a da kayyum atansın!

İYİ Parti Milletvekili Cinisli: Erzurum'a da kayyum atansın!
İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Erzurum Büyükşehir Belediyesine'de kayyum atanması talebinde bulundu. Cinisli, “Bir belediyeye kayyum atanması için tek sebep terör değildir” dedi.

Erzurum Post-Orhan BOZKURT-İYİ Parti Erzurum İl başkanlığı, Palan Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek yeni il yönetimini tanıttı.  

 

 

Toplantıda konuşan İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Ahmet Haluk Terzioğlu, İstanbul’da yaşanan depremle ilgili üzüntülerini dile getirdi. Erzurum İYİ Parti İl Başkanlığı yönetimini aldıktan sonra çalışmalarına son hız devam ettiklerini belirten Terzioğlu, “Yönetimimizi 18 Temmuz’da devraldık. Bu noktada il başkanı olarak atanmamızda hem genel merkezimizde hem teşkilatımızda ismimizin bir karşılığının olması bizi ayrıca mutlu etti. Çalışmalarımız bu saatten sonra aktif bir biçimde devam edecektir. Erzurum’un bütün sorunlarından, sıkıntılarından haberdarız, biz buradayız'' dedi. 

 


 

''BİR BOŞLUĞU DOLDURMAK ÜZERE KURULMUŞ PARTİ DEĞİLİZ''

 

Erzurum’un tarım, hayvancılık, turizm başta olmak üzere her alanda problemleri olduğunu anlatan Terzioğlu, '' Biz bu problemleri dile getiriyorsak bunların çözümleri de var. Biz muhalefeti sadece muhalefet yapmak için yapmayacağız. Çözümlerini de mevcut yönetimle paylaşarak Erzurum için bir şeyler yapmayı taş üstüne taş koymayı, Erzurum hayrına ne olacaksa üzerimize düşen vazife neyse onu yapmaya hazırız. Bu noktada yöneticilerin Erzurum için alacakları kararların sonuna kadar arkasındayız ama herhangi bir sorunda da konunun takipçisi olacağız. Bizler İYİ Parti olarak herhangi bir boşluğu doldurmak üzere kurulmuş bir parti değiliz. Biz iktidara talibiz. Herhangi bir siyasi partinin veya ideolojinin devamı niteliğinde bir parti de değiliz” diye konuştu.

 


 

 

''AK PARTİ KENDİNİ DEVLETİN SAHİBİ SANIYOR''

 


Toplantıya katılan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ise “Partimizin kuruluşuyla beraber siyasette neler değiştiğini hep beraber görmekteyiz. Parlamentoya girdiğimizden beri şunu çok net görüyoruz ki konfor alanları oluşmuş Ak Parti kendini devletin sahibi sanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi kurumsal muhalefet anlayışını benimsemiş. HDP ayrı bir mesele. Maalesef ben doğru işler yaptıklarına inanmıyorum. Onları aklı-ı selime ve doğru yola davet ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisinin içerisinde muhakkak çok vatansever arkadaşlarımız var fakat şu an yaptıkları, verdikleri desteğin doğru olmadığı kanaatindeyim. Biz Ak Partiye destek olmuyor muyuz? Doğru işler oldu mu elbette destek oluyoruz ama yanlışa da yanlış diyoruz'' dedi.

 


''ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE KAYYUM ATANSIN!''

 

Geçtiğimiz günlerde bazı belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili görüşlerinide bildiren Naci Cinisli, bu atamaların muhakkak haklı sebepleri olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: Bazı belediyelere kayyumlar atandı. Fakat kayyum atanması için illa ki terör bağlantısı olması gerekmiyor belediyelerin. Kayyum atanması için farklı sebeplerde var. Eğer bir belediye kötü idare ediliyorsa, borç artık boğazı da geçmişse, hizmet etme imkânı kalmamışsa, şehir feryat figan ağlıyorsa, inşaat sektörü durmuş, ödemeler yapılamıyorsa burada bir terslik var demektir. Bu tersliği kim düzeltecek? Her derde çare olmaya çalışan sayın valimiz düzeltmeyecek herhâlde. Valinin görevi büyük oranda oy almış siyasetçilerin açıklarını kapatmak değil. Sayın valimizi de rahat bıraksınlar. Açıkca söylüyorum Türkiye'de kayyum atanacak dördüncü büyükşehir belediyesi Erzurumdur.”

 


''HALKIMIZ TARIMDAN UMUDUNU KESMİŞ DURUMDA''

 

Parti içerisinde farklı bir görevi daha üstlendiğini belirten İYİ Parti Erzurum Milletvekili Cinisli, “Partinin tarım politikalarıyla ilgilenen milletvekili oldum. Ben Erzurum’u tarım ve hayvancılık şehri olarak biliyorum. Fakat olmadığını ne yazık ki görüyoruz. Sosyal medyadan bu konuya ilgi çekmeye çalışıyoruz. Bazı paylaşımlarımız çok fazla ilgi görürken bazı paylaşımlarımız ortalamanın çok altında ilgi görüyor. İlgi görmeyen paylaşımlarımız ise tarım ve hayvancılıkla ilgili olanlar. Görüyorum ki Erzurum’da bu konuyla ilgili bağ kalmamış. Tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışan halkımız ya ümidini kesmiş ya da gününü geçirmek için bu işi yapıyor. Halbuki Erzurum’da özellikle de hayvancılıkla ilgili merkez olabilecek bir şehirde çok farklı projelerin, çalışmaların olması gerekiyor. Son beş senede Türkiye’nin uluslararası endekste beş altına tane konuda çok geride olduğunu görüyoruz, ciddi irtifa kaybediyoruz. Bizim bunlara gönlümüz el vermiyor. Bunların hepsiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Biz kendimizi milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir parti olarak tanımlıyoruz” dedi.
 

 


''KREDİ GARANTİ FONU İLE GÜNDEMİ MEŞGUL EDİYORLAR''

 

Kredi Garanti Fonu’nun gündemi gereksiz yere meşgul ettiğini belirten Naci Cinisli, “Birkaç gündür Kredi Garanti Fonu Erzurum’da kalacak mı kalmayacak mı söylentileri var. Allah aşkına nedir Kredi Garanti Fonu? Bu fondan bu zamana kadar kaç kişi faydalanmış, kaç memurları var? Bakın yabancı basından duyuyoruz ki wolkwagen Türkiye’de Manisa’ya geliyor. Manisa’nın eleman çalıştıracak kapasitesi dolmuş. Manisa’da konut stoku bile buna uygun değil. Manisa aslında yanlış bir tercih. Biz niye talip değiliz buna? Vermeseler bile Erzurum gündeme gelmeliydi. Bugün wolkswagen vermez, yarın başka firmalar Erzurum’a şunu verelim, şu yatırımı yapalım diyecekler. Ovit tüneli ne için yapıldı? Biz oradan rahat geçelim diye mi yapıldı? Bu tarz yatırımlar bölgeye gelsin, bölge kalkınsın diye yapılıyor. Türkiye’nin şu an verileri Norveç’te saklanıyor. Neden? Çünkü Norveçli bir şirket bizim verilerimizi satın aldı ve iklimde müsait. Çünkü soğuk iklimli yerler bu iş için uygun yerler. Niye Erzurum değil de Norveç? Bizim verilerimiz ülkemizde değil de Norveç’te saklansın. Çocuklarımıza neden bilişim eğitimleri vermiyoruz?''diye tepkisini dile getirdi.

 


''ERZURUM'UN  BİR OKTAY KAYNARCA'YA İHTİYACI VAR''

 

Ünlü tiyatro oyuncusu Oktay Kaynarca’nın sosyal medyada yaptığı Erzurum paylaşımına da değinen Cinisli, “Bizim bir Oktay Kaynarca'ya ihtiyacımız varmış. Keşke Oktay Kaynarca Erzurum’a daha sık gelse de tespitlerini bildirse yetkililerde düzeltse. Herkesi ciddiyete davet ediyorum. Gözümüzün önünde gerçekleşen rezillikler diz boyuyken biz Oktay Kaynarcanın lafıyla mı düzelteceğiz bunları? Oktay Bey önemli bir sanatçımız, Erzurum’u ziyaret etmişler eksik olmasınlar. Oktay Beyin bu tespitleri bizleri üzdü umarım bizi kendimize getirir. Geçtiğimiz günlerde Köprüköy’den bizleri bir vatandaşımız aradı. Orada bulunan şehitlik perişan, derbeder haldeymiş. Büyükşehir Belediyesinin yapması gerekeni bizler İYİ Parti olarak yapacağız. O şehitliği biz tamir edeceğiz. Şehitliklerimiz siyaseten kullanıldığında çok güzel kullanılıyor ama saygı gösterilmiyor. Bu davranışlar yakışmıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.